Direct3D :/

Zaczęty przez norberts22, Grudzień 06, 2012, 09:59:19 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

norberts22

Mam problem. Jak odpalam L2 to mi wyskakuje taki error.

Please enable Direct3D acceleration. You can do this by starting dxdiag and enabling Direct3D Acceleration in the Display 1/2 tab after installing DirectX 9.0C (or later) and the latest drivers for your graphics card.

Jak wchodze w dxdiag, wciskam display to na dole mam directx features, i wszystko jest na no available :/ wie ktos jak zmienic zeby bylo enable  ?? Probowalem dzisiaj caly dzien i wciaz nie wiem  :x

Roxis

Moze zrob update bibliotek directa ? :p

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer

norberts22

nic nie da, bo dopiero go zainstalowalem :P

MastJedi

Cytat: norberts22 w Grudzień 06, 2012, 11:19:21 PM
nic nie da, bo dopiero go zainstalowalem :P
No właśnie to jest błędne myślenie. Może zainstalowałeś nie tą wersję? Moze Twój sprzęt nie obsługuje DirectX? Może nie obsługuje tych bibliotek które zainstalowałeś? Zainstalowałeś np. 11, a masz kartę która obsługuje tylko 9...
Nic nie napisałeś o tym co tak na prawdę zainstalowałeś i jaki sprzęt posiadasz.

A my mamy być wróżkami i dowiedzieć się z fusów rozpuszczalnej kawy co tam masz...

A jak już dojdziesz co i jak i nadal nie będzie działać,  to spróbuj zainstalować właściwy DirectX ale w wersji SDK. Jest to ten sam soft, ale zawiera wszystkie biblioteki, a nie tylko te standardowe. Ino, że ta wersja waży duuuuuzo więcej niż "normalny" sterownik DirectX :D Więc ostrożnie z miejscem na dysku jak masz problemy :)

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Kamal

A masz zainstalowany sterownik karty graficznej? Nic ci po directX bez odpowiednich sterowników.