Potrzebuje poradnika na szybki exp/farm na h5 mid ratach klasą Duelist

Zaczęty przez Zywiec, Marzec 13, 2013, 09:59:42 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zywiec

Prośba o takie coś może wam się wydawać głupia ale miałem sporą przerwę z l2
Raty 20 -50 z bufferem
Potrzebuję wskazówki jak i gdzie szybko się wyexpić, w jaki sposób się dorobić szybko sprzętu i czy może powinienem zrobić jakąś inna postać na boxie do farmienia bądź expa

haran

Klasa + Kronia?

Arimasu Cię zlinczuje za założenie tematu w złym dziale.

Cytat: Naito w Grudzień 12, 2016, 05:06:56 PM
Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

Zywiec

klasa Duelist  a kronika h5
Korzystam pierwszy raz z tego forum, przeglądałem go i wydaje mi się najbardziej trafne miejsce a jeśli jestem w błedzie to przepraszam  :P

haran

To jest HELP dla retail serwerów, poniżej jest dla serwerów prywatnych.

Nie, nie musisz robić żadnej dodatkowej postaci na boxie, jak jest full buff, to spokojnie sam się wyexpisz.

1-20 - gdzieś na Talking Island możesz, ewentualnie koło 5 levela iść do Ruins of Despair koło Gludio, na full buffie dasz radę.

Jak wbijesz 20 lvl, to masz szansę na turbo exp na RB 20 lvl. Na przykład Madness Beast (http://lineage.pmfun.com/loc/25378/madness-beast.html).
On Ci wbije od razu ~55 level i wydropi itemki warte gdzieś 600k. Zanim na niego pójdziesz musisz mieć armor i weapon D grade commony, na wszelki wypadek HP poty, padnie w 5 minut. W sumie to moja ulubiona metoda.

Ale jak tak nie chcesz, to na 20 lvlu najlepiej iść do Ant Nest. Tam na full buffie i z eq common D spokojnie dobijesz 40 lvl.

Na 40 lvlu, po ubraniu się w C grade zasuwasz do Cruma Tower, na pierwszym levelu wbijesz sobie 46-49 lvl, pózniej wchodzisz na drugi, gdzie możesz dobić nawet 58. Moby będą na niebiesko/fioletowo, ale i tak będą dawały masę expa i dropiły dużo kasy.

Na serwie x20 z full buffem pewnie jest GM shop z A grade, więc B grade można sobie przeskoczyć.
55-58 -> 61 możesz sobie na szybko wbić na Field of Massacre/Catacomb of the Witch.

Jako iż jesteś gladem i masz AoE,  następnie polecam ekscytującą podróż na Ancient Battleground, gdzie sobie trainujesz nawet do 72.

Na 68-72 polecam Silent Valley, gdzie spokojnie możesz sobie wbić 78 lvl. Na tym lvlu już bym się nie skupiał na expie, tylko zdobyciu dobrego EQ!

Dla melee dpsu jest też inna prosta metoda - wchodzisz do cata na 20 lvlu i tylko przeskakujesz na inne, gdy obecne będą za słabe. Jednakże dropi tam mało kasy i nie jest to aż tak efektywne.

Teoretycznie możesz się bawić na Sel Mahum Training Grounds w AoE, ale bardzo wątpliwe, że z takim eq dasz radę solo. W sumie to od serwera zależy w jaki sposób farmić kasę/gear.

Cytat: Naito w Grudzień 12, 2016, 05:06:56 PM
Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane