Archeage online

Zaczęty przez Razyda, Maj 08, 2013, 09:26:31 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

roli

Kyprosa słaby bo ruskich nie ma :hu_6_4:

Arimas

Cytat: bula w Wrzesień 10, 2014, 09:30:52 PM
Cytat: Alarion w Wrzesień 10, 2014, 08:48:35 PM
Cytat: MastJedi w Wrzesień 10, 2014, 06:26:16 PM
Trwa "zazarta" dyskusja - kto, z kim, dlaczego. Biorąc pod uwagę, że 2 tygodnie temu znaczna część klanu przetransferowała się spowrotem z Naia na Chronosa w L2, to może byc różnie.
Nie ma jeszcze odgórnej decyzji, że wszyscy (ktorzy chca) idziemy do AA.

Pozdrawiam

jakby było faktycznei nad czym debatować... L2 zdechło, a na NCwest programy dobiły go już 2-3 lata temu )))
widac niektorym l2 ciagle pasuje, na core tez jednak troche osob zostalo

przez te wasze zabawy z wyborem serwera nie wiem gdzie zaczynac, na szczescie po 4 dniach headstartu moze sie to troche ustabilizuje i znajdzie sie serwer na ktory bedzie mozna sie zalogowac o kazdej porze dnia i nocy
A co to za różnica dla bota :p

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

bula

Cytat: Arimas w Wrzesień 11, 2014, 12:27:10 AM
Trwa "zazarta" dyskusja - kto, z kim, dlaczego. Biorąc pod uwagę, że 2 tygodnie temu znaczna część klanu przetransferowała się spowrotem z Naia na Chronosa w L2, to może byc różnie.

Pozdrawiam

jakby było faktycznei nad czym debatować... L2 zdechło, a na NCwest programy dobiły go już 2-3 lata temu )))

przez te wasze zabawy z wyborem serwera nie wiem gdzie zaczynac, na szczescie po 4 dniach headstartu moze sie to troche ustabilizuje i znajdzie sie serwer na ktory bedzie mozna sie zalogowac o kazdej porze dnia i nocy
erm? ;s

Alarion

Cytat: Arimas w Wrzesień 11, 2014, 12:27:10 AM

Pozdrawiam

o co ci chodzi? Oo

@Roli

Ogólnie fajnei by było ruskim mordę obić na PVP, ale jak serwer ma być w 70% hiszpański, 20% rosyjski i 10% international to wolę patrzeć perspektywistycznie by mieć pewność, że będzie można znaleźć ludzi do klanu i CP. To jakby iść na polaczkowo i się dziwić, że ludzi nie można znaleźć nawet by smoka w l2 ubić, choćby serwer był 1 sided zupełnie...

Cat Drama Maker

mpxx24

huhu dawno mnie tu nie było

hai. ktoś już wybrał na jakim serwie ma zamiar grać? fajnie było by spotkać jakieś znajome nicki online
想うだけでは叶わないけど、想わなければ始まらない。

milan9

Alarion

Cytat: mpxx24 w Wrzesień 11, 2014, 09:47:12 AM
huhu dawno mnie tu nie było

hai. ktoś już wybrał na jakim serwie ma zamiar grać? fajnie było by spotkać jakieś znajome nicki online

przeczytaj 2 ostatnie strony tego tematu. zdecydowana wiekszosc L2 comunity idzie na Kyprose. troche innych MMO klanow wybralo dahute, ale dla mnie to nadal idiotyczny pomysl isc na ostatni serwer z listy, bo latwo sobie wyobrazic na podstawie doswiadczen z innych MMo jak koncza ostatnie serwery...

Cat Drama Maker

Naito

Cytat: Alarion w Wrzesień 11, 2014, 10:06:37 AMZdecydowana wiekszosc L2 comunity idzie na Kyprose.

Z tą zdecydowaną większością to troszeczkę naginanie faktów ;)
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

Noc

90%~ osób, które znam z L2 wybrało kyprose

Alarion

Cytat: Naito w Wrzesień 11, 2014, 10:17:11 AM
Cytat: Alarion w Wrzesień 11, 2014, 10:06:37 AMZdecydowana wiekszosc L2 comunity idzie na Kyprose.

Z tą zdecydowaną większością to troszeczkę naginanie faktów ;)

nie, to nie jest naginanie faktow.

Cat Drama Maker

milan9

Co najmniej jeden klan z L2 idzie na Dahute, jakies ooc. Twierdza, ze byli swego czasu factorami. Zobaczymy co zademonstruja.

Alarion

byli gownem nie factorami, no ale niech sobie dobo mysli co chce xDD

ma ktos ten jego filmik z baiuma podrzucic? nie chce mi sie archiwum zeszlorocznego przekopywac xDDD

Cat Drama Maker

Elen

Cytat: Alarion w Wrzesień 11, 2014, 12:02:07 PM

ma ktos ten jego filmik z baiuma podrzucic? nie chce mi sie archiwum zeszlorocznego przekopywac xDDD

Alarion sory, ale nie jesteś osobą kompetentną żeby oceniać kto był factorem a kto nie, bo sam wiele nie pokazałeś oprócz słynnych tekstów mój klan nie boci a na valakasa wchodzimy ze skrypta ;).
Front-end web developer

[Lilith]
Elen 99 Tyrr Duelist [retired] [6x hero]
jelen 99 Feoh Soultaker [retired] [legendary server killer]
[Core]
jelen 101 Feoh Soultaker [after merge] [retired]
[Ramona]
Kuryl 102 Tyrr Titan [3x hero][retired too much p2w]

sobek

Cytat: Elen w Wrzesień 11, 2014, 12:07:52 PM

Alarion sory, ale nie jesteś osobą kompetentną żeby oceniać kto był factorem a kto nie, bo sam wiele nie pokazałeś oprócz słynnych tekstów mój klan nie boci a na valakasa wchodzimy ze skrypta ;).

Elen a tak z ciekawości, kto z PL graczy "coś pokazał" ?

Dzondzy

Ja na Teonie two times hero! Am I factor right now?

Alarion

jezeli ty porownujesz siebie do mojego CP to jestes smutny bardzo... i nie probuj nawet zmyslac nowych bajeczek, ze moje CP programow uzywalo, bo juz wystarczy ze enemy musieli (glownie wsciekle psy z BA) usprawiedliwiac swoje porazki.  takze ogarnij sie choc odrobine, juz dales popis mowiac, ze w komunie byloby lepiej niz teraz xDDDDDDD

Cat Drama Maker

Elen

Cytat: Alarion w Wrzesień 11, 2014, 01:44:55 PM

jezeli ty porownujesz siebie do mojego CP to jestes smutny bardzo... i nie probuj nawet zmyslac nowych bajeczek, ze moje CP programow uzywalo, bo juz wystarczy ze enemy musieli (glownie wsciekle psy z BA) usprawiedliwiac swoje porazki.  takze ogarnij sie choc odrobine, juz dales popis mowiac, ze w komunie byloby lepiej niz teraz xDDDDDDD

Myślę Alarion, że czas wrócić do gimnazjum i nauczyć się czytania ze zrozumieniem, gdzie napisałem o jakimś porównywaniu CP ? Jakich bajeczek ? Rizzer bardzo dobrze wyjaśnił jak działał wasz klanik, chcieliście być tak bardzo factor, że stworzyliście 2 podklany do rekrutacji, bo nie dawaliście rady na mass pvp a po straceniu kilku antków i valdków zrobiliście akcję pt. "RIOT" i cały serwer miał z was beke aż do quitu kilku CP. Najlepsze jest w tym to, że Alarion pożegnał się z 4game, ale do teraz pisze posty na ich forum xD Do dalszej części Twojego posta się nie odniosę, bo szkoda mi zaśmiecać temat :)
Front-end web developer

[Lilith]
Elen 99 Tyrr Duelist [retired] [6x hero]
jelen 99 Feoh Soultaker [retired] [legendary server killer]
[Core]
jelen 101 Feoh Soultaker [after merge] [retired]
[Ramona]
Kuryl 102 Tyrr Titan [3x hero][retired too much p2w]

Redbox

Cytat: Elen w Wrzesień 11, 2014, 02:02:35 PM

Myślę Alarion, że czas wrócić do gimnazjum i nauczyć się czytania ze zrozumieniem, gdzie napisałem o jakimś porównywaniu CP ? Jakich bajeczek ? Rizzer bardzo dobrze wyjaśnił jak działał wasz klanik, chcieliście być tak bardzo factor, że stworzyliście 2 podklany do rekrutacji, bo nie dawaliście rady na mass pvp a po straceniu kilku antków i valdków zrobiliście akcję pt. "RIOT" i cały serwer miał z was beke aż do quitu kilku CP. Najlepsze jest w tym to, że Alarion pożegnał się z 4game, ale do teraz pisze posty na ich forum xD Do dalszej części Twojego posta się nie odniosę, bo szkoda mi zaśmiecać temat :)
no mzoe tak, ale ten "smieszny klanik" trzymał cały serwer jak chiał i kiedy chcoiał przez rok?

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

bula

Cytat: Redbox w Wrzesień 11, 2014, 03:56:01 PM

no mzoe tak, ale ten "smieszny klanik" trzymał cały serwer jak chiał i kiedy chcoiał przez rok?
jezeli patrzec na to w taki sposob, to czemu nie trzymal od startu az do teraz?

Biz0n

Chyba jako pierwsi na Core zdobyli Aden i je utrzymywali w czasach, w których na serverze była największa konkurencja- dopóki dobo grał był to jeden z topowych clanów (nie wiem jak dalej)- czyli, że reszta topki z core to nie jakieś tam factory tylko też gówno?
Franz: Kaczor
Lancer: Pадость
Lilith: 1098
Classic: Kaczor

Alarion

Jakich bajeczek ? Rizzer bardzo dobrze wyjaśnił jak działał wasz klanik, chcieliście być tak bardzo factor, że stworzyliście 2 podklany do rekrutacji, bo nie dawaliście rady na mass pvp

no chyba w twoich bajkach, bo w większości przypadków (nie wszystkich oczywiście) gdy moje CP było pełne (czyli prime time) wygrywaliśmy większość PvP, a z naszym CP i tak nikt od roku prawie walczyć nei chciał, haxito od 6 miesięcy pisał "Soon Dolan".

Wziąłeś pod uwagę, że walczyliśmy zawsze vs 2 klany i przy maksymalnej mobilizacji z ich strony niczym nadzwyczajnym było przegrać. Ja zadałby pytanie: "Jak to się stało, że mimo takich warunków nadal większość wygrywaliśmy?".

BS I i BS II były równymi klanami pod kątem obowiązków i przywilejów (DKP, oly itd. itd.) więc możesz sobie w dupę schować te śmieszne teorie spiskowe.

a po straceniu kilku antków i valdków zrobiliście akcję pt. "RIOT"

a wysiliłeś się chociaż by dowiedzieć, dlaczego straciliśmy te kilka antków i valdków? Tak samo jak lilithów, anakimów i baiumum? Podpowiem ci, na pewno nie przez przegrane PvP (przynajmniej na smokach, bo reszta to siedzenie na zasranych twinkach low lvlowych od których mi się rzygać już chciało) bo wygrywaliśmy 80%+ mass PvP o smoki mimo BS (I i II, gdzie II miało mniejszą znacznie liczbę) vs RG + BA.

i cały serwer miał z was beke aż do quitu kilku CP.

Bo człowiekowi ręcę opadają, gdy po kojnym x-dziesiątym wygranym mass PVP, albo pod jakimiś zasranymi instancjami enemy wchodzą z carpet mode, bo mają lepiej ustawionego "klikacza". Osobiście gówno mnei obchodzi, czy to było z myszki, z nostromo, z klawiatury, czy z adrenaline czy innego gówna, efekt był taki, że PvP nie decydowało o wejściu na te epiki w najmniejszym nawet stopniu, ale skąd taki tępy osobnik może o tym wiedzieć, jakie był powody quita?

w skrócie:
- tysiące instancji
- brak PvP
- wejście o epiki decydowałą ilość kliknięc na sekundę
- 90% clan eventów na jakiś zrypanych twinkach (AQ, orfen, baium, lilith, anakim. frinteza) albo subach.
- coraz większa olewka inovy we wszystkim i masowe wprowadzanie Pay2win

I żeby była jasność, jako Pay2win, nie mówię o rzeczach, które dostępne były TYLKO ze sklepiku (np. koszulki). to mogłeś sobie kupić za adenę też. Mówię o butelkach na epiki, epikach, blessed broniach, co jest dostępne również w grze, ale dużo trudniejszą metodą. Prosty przykłąd, dla takich ułomnych jak ty:

komplet 10 butelek od smoka, to 5 udanych smoków. Zakładając, że twój klan ma ciągłość ich robienia to 5 x 11 dni, czyli 55 dni, czyli prawie 2 miesiące.
Teraz wchodzi sobie taki "Tarot event" do l2 store i 1 tylko zasranego dnia pojawia się na AH 10 butelek (tylko AH, a ile osób nie wystawiało, bo sam izbierali, albo czekali na inne okoliczności? nie każdy z butelką biegnie na AH od razu). 1 dnia zatem na serwerze mamy prawdopodobnie około 10-20 butelek, czyli 3-4 miesiące wisiłku największych klanów.

Co się stało z sensem robienia orfenów, AQ i innych to już nie będę nawet wspominał. to jest właśnie pay2win, a nie inne rzeczy jak płaczą sobie leszcze.
Najlepsze jest w tym to, że Alarion pożegnał się z 4game, ale do teraz pisze posty na ich forum xD Do dalszej części Twojego posta się nie odniosę, bo szkoda mi zaśmiecać temat :)

ale ty jesteś głupi, to ja nie mogę xDDD mam tam nadal znajomych, utrzymuję z nimi kontakt, troluję sobie wściekłe psy z BA, odpowiadam na pytania dot. ArcheAge i nie piszę, że "Elen nie gra w AA, ale spamuje w tym topicu". Chcesz to sobie pisz, ja będę też sobie pisał gdzie chcę, bo mogę, deal with it.

@Bula
w odpowiedzi dla Elena napisałem, dlaczego ja i Lempartus odeszliśmy. Coraz więcej graczy z L2 dostrzega to też i również odchodzą. Wiesz o tym bardzo dobrze sam

@Kaczor
W czasie największej konkurencji? Dobre xDDD W początkowym stadium serwera nie było żadnej konkurencji, 90% ludzi była rozsiana po mniejszych klanikach (jak nasze CP) i obserwowaliśmy sytuację będąc w Old Boyz. 1 poważna konkurencja zaczęła się, gdy była walka BS + TH vs HI (z wchłoniętymi resztkami OOC). w początkym etapie GoD'a klany poza zamkiem nie miały żadnego sensu, bo i tak nie dało się ubić żadnego klanowego epika xDDD Dopiero Glory days to zmieniło

Cat Drama Maker

Sesto

czytajac twoje wypociny alarion  to sie zastanawiam czy my  w l2  na jakis innych serverach gralismy albo co bardziej prawdopodobne ty i reszta tobie podobnych  graliscie w alternatywnym swiecie na alternatywnym serverze

Alarion

no dawaj, napisz swoją wersję, chętnie skonfrontujemy. bo ja grałem od początku do końca czerwca tego roku : )

Cat Drama Maker