Dark Elf fighter

Zaczęty przez Klusek16, Kwiecień 15, 2006, 10:29:21 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Klusek16

Witam! wlasnie zaczolem grac w ta gierke Dark elfem fighterem i mam pytanie z jakimi bronmi chodzic czy z sztyletami czy ze zwyklumi mieczami??? aha jeszcze mam jedno pytanie jezeli bede chodzic z mieczami to w jakie umiejetnosci mam ladowac??? (informuje ze 1 raz gram w ta gre i jestem w niej nowicjuszem)

Koni

Najpiers się zastanów kim chcesz być na 40lv i jaki styl walki ci odpowiada. Jeżeli wybrałeś fightera to możesz zostać:
Z klasy wybranej na 20lv:
-Palus Knight -> klasa docelowa albo bladedancer albo shillen knight (charakterystyki znajdziesz na stronce albo na forum :) )
- Assasin -> klasa docelowa Phantom ranger albo abyss walker

Proponuje zebys sie zastanowil jak lubisz grac - czy dualami (2 miecze) czy na tarcze i miecz czy na sztylet czy łuk i czy wolisz grac w party (w druzynce z innymi graczami) czy wolisz grac solo.

Co do walki to ile graczy tyle taktyk :) Ale jak znasz angielski to powinienes wyczytac jaki skill co daje. I wiadomo jak pisze "use only with blunt or sword" to znaczy ze skill dziala tylko przy mieczach i broni obuchowej.

Najpierw wybierz klasę na jaką chcesz "iść" potem poczytaj opinie uzytkownikow forum poytaj jak co dziala itp. - jak ja zaczynalem grac to chyba z 5 postaci mialem az w koncu natrafilem na taka ktora mi spasowala :)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Klusek16

a czym sie latwiej gra??? z mieczami czy z sztyletami??? ja gram w party zazwyczaj we 2!!! kim sie lepiej gra pozniej bladedancerem czy shillen knight???

Ryltar

BD to postac typowo do party swoimi tancami wspomaga druzyne i jest takim sobie DD.SK z kolei jest juz bardziej uniwersalny bo poradzi sobie sam(cubici i drainy i ma prawie caly czas full hp i mane) i w party jako tank lub second tank.Jak czesto tam dajmy spotykasz w party kaplanow lub magow to lepiej byc SK bo mozesz im robic za tanka o oni ubija reszte a jak czesto spotykasz jakis Palusow lub kogos innego to we idz w assassina a potem to zalezy co lubisz czy walke w zwarciu i zadawac po kilka K dmg czy nawalac z daleka.Ja osobiscie twierdze ze wg. mnie najlepszy z tej czworki jest SK potem AW,BD i PR ale to moje zdanie.

Koni

No to wszystko zależy od Twojego stylu gry.

staty broni:
- Miecze mają średnią szanse na trafienie i criticala, duza predkosc ataku sredni dmg
- Sztylety maja mala szanse na trafienie duza szanse na critica, bardzo duza predkosc ataku, maly dmg
- Bulawy maja duza szanse na trafienie, mala szanse na criticala, duza predkosc ataku, sredni dmg
- Łuki maja mala szanse na trafienie, duza szanse na criticala, niska predkosc ataku, duzy dmg
- Duale maja srednia szanse na trafienie, srednia szanse na criticala, srednia szybkosc atakowania, duzy dmg

Bladedancer jest support damage dealerem - ma malo hp i obrony, ale niezle sieka (uzywa sie duali), ma tez unikalne tance ktore zwiekszaja wiele wspolczynnikow, tance dzialaja na cale party. Samemu BD średni leveluje, ale w party jest bardzo dobry.

Shillen Knight jest tankerem - ma jednak malo hp (jak to dark elfy) ale za to bardzo duzo obrony, sieka srednio (uzywajac miecza/blunta i tarczy), ma niezle czary jak na woja, moze takze przywolywac cubiki (takie kulki latajace za toba i atakujace przeciwnika na rozny sposob), w party jego zadaniem jest skupiac na sobie ataki i odciagac przeciwnikow od twoich towarzyszy, jest to jedna z moich ulubionych postaci. Polecam jak lubisz grac w stylu tanka i lekkiego debuffera :)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->