Małe pytanie

Zaczęty przez Gripex, Czerwiec 06, 2013, 11:51:24 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gripex

Witam, z racji że jestem nowy na forum pragnę serdecznie wszystkich powitam. W związku z tym iż nie grałem w L2 3 lata mogę sporo nie wiedzieć. Ale pognę zadać pytanie, które może okazać się głupie. Jakim cudem ludzie na oficjalach zrobili 2 profesję w mniej niż 4 godziny. Pamiętam jak na prywatnych 3 questy robiło się dłużej a tu łącznie z wyexpieniem 3 h wyszło. Proszę mi wyjaśnić jak tego dokonano. Dziękuję z góry za odpowieź. oto dowód : http://www.lineage2.com/en/news/events/server-achievements.php.     

MastJedi

2ga profesja = czyli 4ty lvl tak?
Mi zajmuje około 1,5 h jak mam szczęście od 1 lvla do 40ki. A w tej tabelce to podają 20-40lvl . Przy szczęściu to robię w 20-30 minut.
Potrzebujesz ISSa, 2giego kompana i enchantowaną broń +10 i więcej. Bardzo przydatny DC z chant gatem (coby nie biegać :P) albo przebudzony sumoner szukający bosów.
No i szczęście do znalezienia raid bossów :) 2-3 powinny wystarczyć.
Chociaż teraz po update moze to trwać troszkę dłużej i więcej bosów. Bo obcięli xp za bossy.

Questy kończysz na 21 lvlu. (20-30 minut)
Kamaloka - 23 lvl (10 minut)
znalezienie 1go bossa (5 minut)
1szy boss (10 minut)
znalezienie 2go bossa (5 minut)
2gi boss (10 minut)
znalezienie 3go bossa (5 minut)
3ci boss (10 minut)

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Gripex

Dziękuję za odpowiedź, ale skąd ci ludzie wzięli kompanów z takim sprzętem na samym początku istnienia servera? Widze, że L2 się diametralnie zmieniło od Interlude. Ciekawi mnie ile trwa expienie od 1 lvl do 99 lvl. Nadal jest tam rate x1?

MastJedi

OE Broń tylko sprawia, ze szybciej ubijasz bosa. Ze zwykłą +3/+4 też to zrobisz, ale trochę dłużej. Poza tym questy, questy , questy.
1-99? zależy ile grasz, z kim, czy kupujesz adenę, czy kupujesz NCCoiny (i bosty do expa), ile masz szczęścia do bossów.
Tak - raty sa nadal x1, ale jest vitality, potki na zatrzymanie vitality, rune i takie inne.

słyszałem o przypadku 1->85 w 2 dni. Bez większych przeszkód możesz to zrobić w tydzień. Grając lajtowo ździebko dłużej.
85-99 to już inna bajka :)

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Shanique

bez bicia RBków na samym chain Queście robisz od 1 do 42 w jakieś 2-3h na pustych spotach (trochę dłużej jeśli jest tłok i kolejki do mobów)
Teraz już nie ma 3 Questów na drugą profesję... jest jeden i to bardzo krótki :)