Kilka pytan odnosnie L2

Zaczęty przez Godziu, Kwiecień 19, 2006, 01:30:36 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Godziu

Gram od kilku dni, form przegladnalem w wiekszosci ale nieznalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytania jesli ktos by mogl mi na nie udzilic odpowiedzi to bylbym wdzieczny. (Aha mam na razie jedna postac na 26 poziomie ORC Raider)

1) D, C, B, A grade z tego co sie doczytalem to sa to jakies klasy broni i ze mozna je nosic w zalerznosci od poziomu ale to grade ma wplyw na cos konkretnie czy jest to poprostu klasa przedmiotu. Czy naprzyklad ma wplyw na cos jak caly sprzet mam d grade albo wszystkie pozajednym mam d grade ma to jakies znaczenie?

2) Sety, tzn jesli ubiore sie w ekwipunek jednego typu, powiedzmy bone lub wooden i wszystko bede mial jednego typu ma pelny set wplyw na cos?

3) Enchantowanie sprzetu, jak to sie robic, tzn wiem ze trzeba miec jakies zwoje, ale skad je wziąć, czy podniesienie sprzetu o +1 cos daje sensownego?

4) Gamstone albo cos takieg, znalazlem, do czego to jest? Co z tym mozna zrobic?

5)Kowal, blacksmith, rewelacyjne sprzety ma u siebie ale jak sie go uzywa, tylko krasnale moga robic czy jakos moge kowalowi cos zlecic z tego co on ma, jak moge swoim orkiem to jak to zrobic?

6) Posluguje sie tylko i wylacznie mieczem jednorecznym i mam tarcze (orc rider 27lvl). Czy ma to sens czy raczej powinienem latac z dwurecznym mieczem.

7) Planuje upolowac kilku bossow (tzn stworow o conajmniej 10 poziomow wyzszych odemnie) i przymierzam sie do tego czynu stosujac luk, ale nigdy go nie stosowalem, czy jako ork bedzie mialo to sens wsensie czy bede trafial takiego stwora z luku na tyle celnie i z dmg jak ze swojego miecza, zdaje sobie sprawe ze napewno bedzie to wolniej

8)Poza enhantowaniem o ile dobrze zrozumialem moge dodac jeszcze jakies wlasciwosci do miecza, jesli to prawda to jak, czy jakimis kamieniami czy czyms jak tak to jakimi i skad brac.

9) Czy jest sens posiadac zwierzaka, np na moim poziome 26 moge miec wilka, jeszcze nie mialem ale czy to cos daje,

10) Ciagle jest mowa a nietyle co ciagle ale dosc czesto u magicznych profesji o automatycznym SS - o co z tym chodzi? co to jest to ss?

Mosar

1. Dokładnie to nie wiem o co ci chodzi, ale gdy np. masz drugą profesję (przypuścmy z Mystica na Wizarda) to wtedy masz czar , który wie jak używać D grade. Na wyższych levelach pewnie też jest coś takiego.
2. Jeśli np. ubierzesz się w góre i dół z robe to jest wiele czarów pasywnych, które np. przyszybszają ci regeneracje many,itp.
3.Taki przedmiot jest lepszy, a w ogóle potem drożej się go sprzedaje :D
4. --- Nie mam pojęcia ---
5.Tylko krasnoludy mogą tworzyć bronie (czar create items)
6.To już twój wybór, zależy jak Ci się lepiej gra
7.Najlepiej z łuku walą elfy z profesją silver ranger, a bez czarów raczej będzie Ci ciężko.
8.Niech ktoś inny odpowie, bo nie wiem czy ja dobrze napisze.
9.Zrobiłem questa na niego prawie całkowicie, ale wydaje mi się, że nie było to warte zachodu. Potem dopiero się opłaca mieć hatchlinga, stridera a potem wiwerne.
10.SS , hmm, mi się to kojarzy z Screen Shotami.
Siekiera, motyka, morda priesta, Mosar sobie zwalił questa.<br /><br />Mosarioos Silver Ranger 76+ lvl

Hlar

1. D, C, B, A, oraz S są to klasy broni. Każda klasa wymaga odpowiedniego lvl (np. żeby móc nosić bron klasy DG wymagany jest 20 lvl, CG 40 lvl, BG 52 lvl AG 61lvl, SG - tu nie jestem pewien, więc nie będę pisał :P ). Jeżeli założysz jakiś item danej klasy mając niższy lvl niż potrzeba spadnie Ci kilka statsów (speed, atk. speed, itp.). Nie ma znaczenia czy masz wszystkie itemy jednej klasy, bądź kilka DG i kilka CG.
2. Niestety tylko niektóre zbroje tworzą sety (np. jak będziesz miał wszystkie części od bone armora nie dostaniesz żadnego bonusa). Tu masz spis wszystkich setów z gry.
3. Zwoje można zdropic z mobów, bądź kupić od innych graczy (którzy wcześniej je zdropili). Sprzętu do klasy CG nie warto enchantować (chyba że grasz na serwerze high rate). Zenchantowanie broni zwiększa jej p.atk (do +3 p.atk zwieksza się o 1). Zenchantowanie armoru zwiększa jego p.def
4. Gemstonów potrzeba do craftowania broni.
5. Grając orkiem nie możesz nic craftowac. U kowali możesz łączyć miecze w dual, robić niektóre matsy, oraz nakładać na broń SA. Natomiast krasnale mogą zrobić ci broń, armor, ss itp.
6. Jeżeli grasz orkiem to radził bym ci zakupić jakiegoś blunta + tarcze. Na wyższym lvl (po 52) blunta radze zamienić na miecz 2 ręczny.
7. Ork z lukiem sprawdza się całkiem dobrze, ale na wyższych lvl.
8. Zapewne chodzi ci o SA (Special Ability). Można je zrobić u kowali za specjalne kryształy. Aby dostać kryształy musisz pogadać z Jurkiem w magic guild w Giran.
9. Zwierzak jest przydatny do noszenia różnych rzeczy, np SS.
10. SS - soul shot (używane podczas walki w ręcz). Bsps - blessed spirit shot (używane przy rzucani czarów. Są również spirit shoty, trochę gorsze do bsps, lecz tańsze). Auto ss to po prostu funkcja w grze, dzięki której ss włączają się automatycznie.
<3 OoM

http://hosted.filefront.com/OrderOfMoon - OrderOfMoon clan movies.

An4rKy

mosar tak napisal ze chyba tylko on sam wie o co chodzi :D
bez obrazy :P

1. grade itemku nic ci nie daje, to jest ograniczenie co do tego jaki mozesz nosic sprzet.
d grade - od 20lvlu
c grade - od 40lvlu
b grade - od 52lvlu
a grade - od 61lvlu
s grade - od 67lvlu
jesli zalozysz wczesniej bedziesz mial "minusy" do statystyk, wiec nie rob tego :P
2.na armorku jest napisane jaki dostaniesz za zebranie seta bonud oraz jakie czesci potrzebujesz do tego seta.
3.enchant armora daje P.Def. , enchant broni daje P.Atk i M.Atk
4.tylko dla krasnali, sprzedaj w sklepie.
5.jesli chodzi ci o blacksmitha to sluzy on glownie do robienia duali czyli laczenia dwoch 1recznych mieczy do kupy :D
6.lepiej jakbys uzywal tarczy i blunt'a (toporek, mlotek etc)
7.raczej to jest bez sensu :) luku destroyer moze uzywac w pvp ale to juz wyzsza szkola jazdy
8.tak zwane SA. to tylko do broni C grade i wzwyz. to jest temat na osobny topic :P
9.jesli ci sie nudzi, moim zdaniem szkoda czasu.
10. ss to jest soul/spirit shot. auto-ss dziala na serwerach l2j (kliknij prawym myszy na skrot ) lub wlacz programik auto-it. opis gdzies na forum
pozdro.
-=An4rKy @ TheAbyss=-