Czy jest sens grać?

Zaczęty przez Ryumari, Kwiecień 09, 2014, 11:03:50 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryumari

Witam wszystkich.
Pisze z dość ogólnym pytaniem, ale co mi tam.
Czy jest warto grać w L2? Czy to retail, czy priv?

Kiedyś grałem dość sporo, jednak były to stare kroniki  i teraz jestem zielony totalnie. Oglądając ostatnio stream z serwera l2dex, tego nowego, gość grający SH (dalej już chyba Storm screamer) na pasku miał pełno zielonych ikonek zamiast skilli. (macro?)
Można powiedzieć, że posiadam podstawy gry, jednak już wysiadam przy nowym gearze, raid bossach, crafcie, jakimś ulepszaniu skilli i tak dalej.
Slyszalem, ze na retailu jest słabo. Mam tam 57 destro, ale to jest nic, a średnio mi się podobają nowe kroniki. Wole h5/gracia. Tylko czy z moim doświadczeniem jest sens zaczynać na privach grając ok 4h dziennie?
Dzięki za info i sory za litanie :-)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Shanique

Zależy od serwera. od tego jakie masz ambicje, co chcesz osiągnąć, na czym się chcesz skupić oraz jaka będzie konkurencja na serwerze...
Może być tak, że grając 4h dziennie na jakimś 10+ rate będziesz miał wszystko, a może się okazać, że 4h na serwerze 1-2 rate wystarczy na pogrywanie w low pve klanie.

Ryumari

Czy jest sens grać na retailu przy grze 4h dziennie? Czy trzeba by dużo zainwestować $ aby cokolwiek robić na PVP?
Zastanawiam się również nad grą na averia.vs x5, bo ten nowy l2dex ma za dużo rusków w stosunku do reszty narodów i pełno cyrylicy. :-)

darkmelody

Jest sens na retailu grając 4h dziennie, sam gram tyle bądź nawet mniej

Shanique

IMO jeśli już grać to tylko na OFFie... największym plusem jest chyba to, że grając 4 miesiące i mając potem rok przerwy wciąż możesz wrócić do swojej postaci tam gdzie ją ostatnio zostawiłeś... żaden priv ci tego nie zagwarantuje. Chyba, że lubisz zaczynać wciąż od nowa.

Ryumari

Ok, dzięki za odpowiedzi.

A gdzie na tym globie grać? EU Core, czy może jakiś server z US?

Małe pytanko na koniec. Jak to jest teraz z PK? Dalej trzeba zbijać karmę kij wie jak długo, jak to było na początku w GoD?

Shanique

Jeśli chodzi o wybór serwera to decyzję musisz podjąć sam... poczytaj inne wątki na ten temat. Ja polecam Core, ale każdy będzie ci polecał serwer na którym gra, więc imo powinieneś sam sprawdzić na własnej skórze.

Co do PK, to już od dawna szybciej się to zbija niż na początku GOD.

Ryumari

Okej, to tylko jedno pytanie na koniec.

Czy jest gdzieś na forum post dotyczący jak expić teraz ? Tzn. wiem tyle, że muszę robić sobię Q na początku, bo z tego najlepszy exp, ale tak na 50+ ? ToI ? Mógłby ktoś przedziałami rozpisać na szybko gdzie powinienem siedzieć? Z góry dzięki

Shanique

Jeśli nie masz problemów z j. angielskim to tutaj masz link do świetnego guide napisanego przez mojego CP membera :)

https://4gameforum.com/showthread.php?t=27981

Ryumari

Dzięki śliczne. Nie widzę nigdzie buttonu od pochwał, ale dostałbyś jedną ode mnie :)

Pozdrawiam

MastJedi

Cytat: Shanique w Kwiecień 10, 2014, 12:34:28 PM
https://4gameforum.com/showthread.php?t=27981
Shanique, powiedz koledze, żeby dopisał:
97+ - LoC - best xp spot.
99+ HB best SP spot.

Oczywiście w dobrych grupach. - WYŁACZNIE mage DD i oczywiście wyłącznie AoE. Na LoC ustawiamy sie pomiedzy 2ma kółeczkami i ciągnę (tankiem) najpierw moby z jednego kółeczka (tylko social - nie agruję skilem), potem dociągam aggrem te 2 co zostały, a później drugie kółeczko. W tym czasie 1sze sie respawnuje. Od 97 do 99 na 3 bday poty i oczywiście Runa 200%. No ale i bez xp runy to i tak jest niezle. Pożalsieboże "AoE" grupy 95+ ciągnące po 5-10 mobów z kółeczka to jakaś pomyłka.

HB poza nukerami przydaje sie jakis puler - uzywamy albo tanka (najlepiej sie sprawdza=najmniej zgonów), albo warriora, albo jakiegoś szybkobiegacza ("ucznik"/dager). Ze wszystkimi dopalaczami (dragon, vit, SP pot z Vipera, 200% rune) ponad 520k SP z moba. A idzie przecież AoE. Po 3ch 4godzinnych party (bez dragon bufa na bday pocie) mam 8 AP. Teraz niestety ta gorsza połowa :)

Chyba, że znacie lepsze miejscówki :)

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

nobody1

Cytat: Ryumari w Kwiecień 09, 2014, 08:38:53 PM
Ok, dzięki za odpowiedzi.

A gdzie na tym globie grać? EU Core, czy może jakiś server z US?

Małe pytanko na koniec. Jak to jest teraz z PK? Dalej trzeba zbijać karmę kij wie jak długo, jak to było na początku w GoD?

jezeli zamierzasz grac po 4h, to polecam core, bo tam wiekszosc graczy, to randomy, ktorzy nigdy za wiele nie znaczyli w l2 wiec bedzie ci lekko jezeli troche ogarniasz