Nowy, kilka pytań.

Zaczęty przez wings2, Czerwiec 29, 2014, 05:48:37 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

wings2

Hej.

Otóż mam zamiar pograć w LII i mam kilka pytań. :noob:

1.Jeśli pobiorę polskiego clienta to mogę grać na nie polskim serwerze? (core)
2.Jaka klasa na początek? Jest różnica w poziomie trudności grania klasami, czy wszystkie mniej więcej są równe?
3.Jak z mikropłatnościami? Bardzo wpływają na rozgrywkę? Czy to tylko szybszy exp, możliwość otwarcia kilku boxów na raz? Czy może jakiś lepszy ekwipunek itd?(Jestem do tego bardzo zrażony, grałem w Shaiye, dosyć długie, ale niestety aeriagames zniszczyła tę grę).
4.Czy jest sens grać na polskim serwerze? Z tego co czytałem to on pada, jest coraz mniej graczy, co o tym sądzicie?
5.Jak wygląda exp? Expi się na mobach w party, zabijając "spoty" czy może raczej wykonując questy?
6. Słyszałem coś o mentorze, dla mnie jest to na pewno korzystne, ale czy dla mentora również? Bez problemu go znajdę?

Na razie to tyle, z góry dziękuje za odpowiedz :P

RedWind

1. Będziesz musiał pobrać dodatkowe pliki, by zagrać na EU. Konieczny zatem będzie update. (Stwórz nowe konto na Core i po zalogowaniu, pojawi się stosowna opcja ->> UPDATE).

2. Podstawowe pytanie : chcesz byc damage dealerem czy tez leczyc, albo wspomagać party ? ... Zresztą na ten temat mógłbym tutaj napisać doktorat XD
Różnica w skali trudności opanowania poszczególnych klas jest ogromna. Na początek DD.

3. Gra w TEORII jest darmowa. ;) Na starcie polecam pograć bez wykupywania premium. Sprawdzić czy gra na tym serwerze Ci odpowiada itd. Jak już się zdecydujesz kontynuować zabawę to koniecznie zakup Premkę. ;p Dodatkowy exp, możliwość zalogowania kolejnego konta, exp offline (po wylogowaniu masz możliwość, by Twoja postać expiła offline).
       Wobec malejącego od dłuższego czasu online na serwie Innova zradykalizowała nieco swoją politykę finansową ->> P2W, ale dotyczy to głównie epickiej biżuterii oraz ulepszonych, endgame-owych armorów. Nie przeszkadza to jednak w grze dla przyjemności. Branie udziału w tym wyścigu szczurów i inwestowanie realnych pieniędzy w grę mija się z celem. Tak jak wspomniałem, opłacalny jest tylko zakup PA (Premium Account).

4. Nie. Nie ma ŻADNEGO sensu grać na "polaczkowie". Nie ma i nie było. Akurat jeśli chodzi o polskie community w tej grze to jest ono jedno z najgorszych na świecie (zaraz po RU,RO i latynosach-SA). Przyczyn upadku polskiego servera jest sporo. To osobny temat.

5. Do 85 levelu expisz solo na mobach (wykonując questy daily-dzienne), możesz także skorzystać z pover-levelingu (od 77). Płacisz w adanie komuś za expienie Ciebie.

----------------------------------------------------------------
Teraz kilka moich uwag.
->>  Zarejestruj się na oficialnym forum serwera I ZAJRZYJ
  do polskiego działu, tam możesz swobodnie zadawać pytania.

->> By otrzymać pomoc i info na początku swej przygody z L2, dołącz do klanu. >>> HERE <<<

->> To nie jest gra solo. To gra - ZESPOŁOWA. Tak jak podstawową składową Legionu rzymskiego był grupa licząca 8 legionistów, tak tutaj party liczy 7 osób. Wcześniej było to 9. Gra w l2 poza party nie sprawdza się na dłuższą metę. Stąd też potrzebujesz klanu (klan to od kilku osób do 200 klanowiczy max).

->> Server ten ma już ok 3 lata. Jednak rozpoczęcie gry własnie tutaj to najlepsza, możliwa decyzja. Wykorzystaj te kilka miesięcy na poznanie zasad rozgrywki. Jeśli masz jakiekolwiek pytania- pytaj ludzi ze swego klanu.

->> Nie zaczynaj gry trudną w opanowaniu klasą, by nie denerwować się i nie denerwować innych. :)) Kiedy już opanujesz podstawy - możesz zainteresować się innymi klasami. Cały czas obserwuj innych, pytaj, pytaj, pytaj... :)

->> Nie gram na tym serwerze. Nie jestem zatem osobą stronniczą. :) w tej sytuacji XD

Jeśli bedziesz miał jeszcze jakieś pytania to zapraszam na forum ->>> L2 INNOVA CORE

Pozdrawiam. :)

wings2

Dzięki, własnie takiej odpowiedzi oczekiwałem :)

wings2

nie ważne

RedWind

Tak rozpocznij nową instalację i po chwili  kliknij ->> CANCEL. Instalka się zatrzyma. Zamknij przeglądarkę. Poszukaj folderu Innova EU. Tam skopiuj wszystkie pliki z polskiego klienta.

Wejdź na stronę i prawy górny róg ->> kliknij na taki kluczyk i ->>> FIX. Sprawdzi Ci klienta i pobierze brakujące pliki. Mniej więcej tak to będzie wyglądało XD Niczego nie zepsujesz - najwyżej będziesz ściągał 7 GB XD

wings2

ok mam kolejny problem :) Już zupdatowałem, jednak przy logowaniu pojawia się problem. Założyłem tutaj konto - https://eu.4game.com/lineage2/play/ i kiedy daje play, wywala mi komunikat "wprowadzone hasło jest nieprawidłowe, potiwerdz informacje zwiazane z twoim kontem i spróbuj ponownie". Dodam, że meila potwierdziłem. Bo to chyba założyłem konto do 4 game, do lineage musze oddzielne? Jeśli tak to proszę o link

wings2

Wszystko już działa, naprawiło clienta i działa. Dzięki za pomoc.

wings2

Jeszcze pytanko :D

Da rade jakoś ustawić sterowanie WASD? Bądz innymi klawiszami, cholernie dziwnie i niewygodnie gra się myszką :/

RedWind

WSAD i skakanie to tylko w WOWie :P na klawiaturze to używasz skili - musisz przywyknąc do takiego sterowania ;p