L2Citadel - Hellbound - Live since 01/23/2015

Zaczęty przez L2Citadel, Wrzesień 03, 2014, 11:17:41 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kHRYSTAL

Cytat: RedWind w Styczeń 10, 2015, 10:03:07 PM
wiadomo, że passy daje się wyłącznie sprawdzonym znajomym z którymi znamy się z reala

lol, bzdury gadasz, w każdym cp w którym grałem wszyscy znali passy na każdego chara i nikt nikogo nigdy nie okradł, i nie - nie grałem ze znajomymi z reala

Judasz

Cytat: kHRYSTAL w Styczeń 10, 2015, 10:40:05 PM
wiadomo, że passy daje się wyłącznie sprawdzonym znajomym z którymi znamy się z reala

lol, bzdury gadasz, w każdym cp w którym grałem wszyscy znali passy na każdego chara i nikt nikogo nigdy nie okradł, i nie - nie grałem ze znajomymi z reala

Napisales, ze gada bzdury, tak jakby Twoj przypadek wyznaczal jakas regule. To, ze Ty trafiales akurat na takich ludzi to fajnie, ale znam cala mase przypadkow, ze bylo na odwrot. Wiadomo, ze wszystko zalezy ile znasz tych ludzi, na jakim servie grasz itp, ale trzeba brac pod uwage, ze kradzieze w l2 sa w 100% bez przypalowe i wielu to kusi  8)

PS.  cp > all

kHRYSTAL

Cytat: Judasz w Styczeń 11, 2015, 06:37:01 AM

Napisales, ze gada bzdury, tak jakby Twoj przypadek wyznaczal jakas regule. To, ze Ty trafiales akurat na takich ludzi to fajnie, ale znam cala mase przypadkow, ze bylo na odwrot. Wiadomo, ze wszystko zalezy ile znasz tych ludzi, na jakim servie grasz itp, ale trzeba brac pod uwage, ze kradzieze w l2 sa w 100% bez przypalowe i wielu to kusi  8)

PS.  cp > all

gdyby kazdy musial grac z ziomkami z reala przez obawe o kradziez itemkow to uwierz mi ze ta gra umarlaby juz dawno temu

Judasz

Cytat: kHRYSTAL w Styczeń 11, 2015, 11:46:35 AM

PS.  cp > all

gdyby kazdy musial grac z ziomkami z reala przez obawe o kradziez itemkow to uwierz mi ze ta gra umarlaby juz dawno temu

Nie twierdze, ze trzeba dawac pasy  tylko osobom ktore znamy z reala, tylko ze nalezy zachowac przy tym zdrowy rozsadek, bo z Twojej wypowiedzi wynikalo, ze mozna dawac pasy kazdemu i zawsze. Dla przykładu w cp w ktorym gralem na Core mielismy niektore pojedyncze itemy warte ~5 tys. zlotych i nie wyobrazam sobie, zeby dac pasy na postac z takimi itemami osobie, ktora dolaczyla do cp np. miesiac wczesniej o ktorej tak na prawde nic nie wiem. Dlatego tak jak napisalem wczesniej, wszystko jest zalezne :)

Stannis

Judasz

Cytat: Stannis w Styczeń 11, 2015, 03:13:58 PM
Cytat: Judasz w Styczeń 11, 2015, 02:48:30 PM
na Core mielismy niektore pojedyncze itemy warte~5 tys. zlotych
:afro:

Konkretnie chodzi o pierwszy na serwie pasek z ceremonii, za ktorego topowe party ruskich chcialo dac ponad 10kkk adeny. Z Tego co widze teraz na allegro 10kkk = 1,2k - 1,5k pln, a adena ponad 2 lata temu byla troszke drozsza :)

RedWind

Cytat: Judasz w Styczeń 11, 2015, 02:48:30 PM
Cytat: kHRYSTAL w Styczeń 11, 2015, 11:46:35 AM

PS.  cp > all

Nie twierdze, ze trzeba dawac pasy  tylko osobom ktore znamy z reala, tylko ze nalezy zachowac przy tym zdrowy rozsadek, bo z Twojej wypowiedzi wynikalo, ze mozna dawac pasy kazdemu i zawsze. Dla przykładu w cp w ktorym gralem na Core mielismy niektore pojedyncze itemy warte ~5 tys. zlotych i nie wyobrazam sobie, zeby dac pasy na postac z takimi itemami osobie, ktora dolaczyla do cp np. miesiac wczesniej o ktorej tak na prawde nic nie wiem. Dlatego tak jak napisalem wczesniej, wszystko jest zalezne :)

To juz trochę szukanie drugiego dna w mojej wypowiedzi. :) Oczekiwanie, że ktos da pasy do konta dopiero po dolaczeniu do cp (bo jest kilku driverów i być może jeden z nich zaloguje się na Twoja postac i pojdzie nia na raid itd) to nonsens. Zdarzaja sie niestyty tacy agenci :) rezultatem tego jest ogołocone konto, a pozniej wielki lament :) Ja osobiscie podaje pasy tylko i wylacznie zaufanym osobom.

To oczywiscie nie do Judasza. Tylko ogolnie odnosnie calego tematu.

kHRYSTAL

ograniczone zaufanie do nowych ludzi w cp jest calkiem normalne, powiedzialbym ze nawet wskazane, tylko ze ty napisales

co do odpalania kolegi - wiadomo, że passy daje się wyłącznie sprawdzonym znajomym z którymi znamy się z reala

a to sa dwie rozne rzeczy ;d no ale mniejsza z tym, nie bylo tematu

NaSzO

Panowie calkiem odbiegajac od waszej dyskusji co powiecie mi na temat tego serwera? Szczerze sie przyznac ze nie chce mi sie czytac 12 stron ale widzac ze ten temat nadal "zyje" jestem bardzo ekscytowany gra na tym serwerze. Czy ten serwer ma szanse wypalic?

NaSzO

Zdublowaly mi sie posty i nie jestem w stanie usunac tego drugiego nie potrzebnego ;c to nie jest proba nabijania ilosci postow.

Dickert

Każdy serwer ma szansę wypalić.

Co to znaczy być ekscytowanym?

NaSzO

Odpowiedzi nie wnoszacych nic do tematu mozna by bylo sobie odpuscic

kHRYSTAL

Cytat: NaSzO w Styczeń 11, 2015, 10:07:34 PM
Panowie calkiem odbiegajac od waszej dyskusji co powiecie mi na temat tego serwera? Szczerze sie przyznac ze nie chce mi sie czytac 12 stron ale widzac ze ten temat nadal "zyje" jestem bardzo ekscytowany gra na tym serwerze. Czy ten serwer ma szanse wypalic?

ciezko jest odpowiadac na takie pytania tym bardziej przed samym startem, moge tylko napisac jakie ja mam odczucia na temat tego serwera, tak w skrocie

- zajebista administracja
- najwieksze zainteresowanie wsrod obecnych europejskich serwerow (nawet na dexie pustki, poza ruskimi oczywiscie)
- bardzo dobre klany
- dlugie prace nad serwerem, 7-miesieczna beta
- baaaaaardzo dobre pliki (siedzę juz 2 miesiac na becie)

no i nie wolno zapominac ze to hellbound x5, jak poradza sobie z ddosami i nie bedzie zadnych wiekszych bugow, to przy ~3k online na starcie mysle ze serwer powinien spokojnie kilka miesiecy postac, jak nie wiecej

oczywiscie moge sie mylic i serwer moze okazac sie wielkim niewypalem, ale nie sadze, zazwyczaj mialem nosa do tych spraw i rzadko sie mylilem ;v

xRelapse

NaSzO

Cytat: kHRYSTAL w Styczeń 11, 2015, 11:21:24 PM
Cytat: NaSzO w Styczeń 11, 2015, 10:07:34 PM

ciezko jest odpowiadac na takie pytania tym bardziej przed samym startem, moge tylko napisac jakie ja mam odczucia na temat tego serwera, tak w skrocie

- zajebista administracja
- najwieksze zainteresowanie wsrod obecnych europejskich serwerow (nawet na dexie pustki, poza ruskimi oczywiscie)
- bardzo dobre klany
- dlugie prace nad serwerem, 7-miesieczna beta
- baaaaaardzo dobre pliki (siedzę juz 2 miesiac na becie)

no i nie wolno zapominac ze to hellbound x5, jak poradza sobie z ddosami i nie bedzie zadnych wiekszych bugow, to przy ~3k online na starcie mysle ze serwer powinien spokojnie kilka miesiecy postac, jak nie wiecej

oczywiscie moge sie mylic i serwer moze okazac sie wielkim niewypalem, ale nie sadze, zazwyczaj mialem nosa do tych spraw i rzadko sie mylilem ;v

Dzieki wielkie o takie cos mi chodzilo :)

kHRYSTAL

Cytat: xRelapse w Styczeń 12, 2015, 11:54:54 AM
- bardzo dobre klany
Wymień chociaż 3.

OOC
Tempest
fking (ruski klan meha, póki nie quitują to zawsze są w topce, zazwyczaj grają w ~5 cp ale na citadeli ma być ich więcej)

Aladeeni też dają radę

bula

nie ma czegos takiego jak cp/klan ammy'ego, chyba ze zebral ludzi zanim quitnal z classica, on zawsze byl w czyims cp/klanie

a klan colora na dexie, nie wiem, ale mialem wrazenie ze w glownej mierze trzymal sie na ruskim party, no i party colora, do czasu az zniknal

kHRYSTAL

Cytat: bula w Styczeń 12, 2015, 03:37:50 PM
nie ma czegos takiego jak cp/klan ammy'ego, chyba ze zebral ludzi zanim quitnal z classica, on zawsze byl w czyims cp/klanie

masz na mysli meha? od ponad roku graja pod tym samym tagiem i to zazwyczaj on liderowal, cp tez bylo jego, wiec nie rozumiem dokladnie o czym piszesz ;s

perfecT

dobra powiedzcie mi jak wygląda sprawa berkiem na hellboundzie ;p normalnie solo mozna farmic ? pvp okey ?  Nigdy nie grałem a mam ochotę
q na mahumach jesT?

Szeol

Cytat: kHRYSTAL w Styczeń 12, 2015, 03:11:20 PM
Cytat: xRelapse w Styczeń 12, 2015, 11:54:54 AM
- bardzo dobre klany
Wymień chociaż 3.

OOC
Tempest
fking (ruski klan meha, póki nie quitują to zawsze są w topce, zazwyczaj grają w ~5 cp ale na citadeli ma być ich więcej)
Aladeeni też dają radę
Ruskich nie znam, nie wypowiadam się; OOC i Tempest to pewnie na krótko a klan Colora to chyba tylko pt Colora, nie spodziewałbym się niczego wielkiego :) reszta to same trash klany, nawet nie ma porządnych klanów żeby zrobić z nich meatshielda :D
Cytat: Amarin w Styczeń 07, 2015, 03:01:50 PM
Będzie jak za każdym razem. Najpierw duże oczekiwanie, "napał" itp. Po wstaniu serwera jest drama polaczków i innych ( robiących sztuczny tłok), że: nie ma mobów, że trzeba robić questy, że ruski go leją. itp. Po 1-2 tygodniu w/w  ludzie odejdą, bo jednak trzeba poświęcić czas na exp, jeden side bije cały serwer, Rosjanie w krótkim czasie ubiorą się i będą ownic wszystko( jak zawsze). Serwer postoi miesiąc góra trzy i padnie śmiercią naturalną. Przykładami są evoke, averia,rpg i wiele wiele innych pryvatnych serwerów ( Myślę, że przynajmniej połowa ludzi tego polaczkowego forum wie o czym mówię,jak ktoś tego nie pojmuje to jest randomem ;p ) . I tak po raz kolejny zmarnowane tygodnie. Dziękuję xD
i to jest chyba najlepszy post w tym całym trashtalku z kilku tygodni, który pobieżnie przeczytałem :D

kHRYSTAL

aha, widze ze nie za bardzo sie orientujesz ile cp maja aktualnie tempesci/ooc/aladeeni - masz z nimi w ogole jakis kontakt?

wracaj lepiej na swojego interluda z ktorego nigdy dupy nie ruszyles ;x

Szeol

Cytat: kHRYSTAL w Styczeń 12, 2015, 04:08:24 PM
aha, widze ze nie za bardzo sie orientujesz ile cp maja aktualnie tempesci/ooc/aladeeni - masz z nimi w ogole jakis kontakt?

wracaj lepiej na swojego interluda z ktorego nigdy dupy nie ruszyles ;x
jeśli tam zagram to w Tempestach :< Co ma ilość CP do tego jak długo będą grać i jaki poziom sobą prezentują? Za reklame wystarczy, że taki Andrzej jak ja może grać w jednym z tych side :P
Ty najlepiej wiesz gdzie ja dupe ruszałem, zwłaszcza że raczej factorem nigdzie nie byłem :D
Plucie jadem na każdego kto napisze coś nie po Twojej myśli to bardzo dobre podejście ;)

kHRYSTAL

no bo jak mozna serio traktowac takie wypociny?

Cytat: Szeol w Styczeń 12, 2015, 04:03:51 PM
Ruskich nie znam, nie wypowiadam się; OOC i Tempest to pewnie na krótko