Reset kompa//wtf?

Zaczęty przez Paniol, Maj 05, 2006, 10:32:21 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Paniol

Siemka all ,skorzystalem z opcji help....niestety znalazlo mi jakie bzdury  :cry:  np : o ksiedzy rydzyku  :roll:  itd dlatego mimo obaw ze mnie rowno opieprzycie i bana dacie prosze o pomoc  :D  oto od wczoraj mam dziwny blad na kompie dla niektorych znany jako Blue screen

oto loguje sie na konto i wybieram swojego propheta..wtedy resetuje mi sie komp....niebieski ekran i ciup...spr inne postacie mi wchodza tylko buff nie moze bo resetuje kompa....przeskanowalem caly dysk,zrobilem scan discka,3 razy instalowalem na nowo gre + update (pirat to nie ta dlugo) gram w l2c4 windows XP HE Procek 1.4 Ghz,ramu 512ddr,grafika:S3 Graphics ProSavageDDR

prosze o pomoc bo dostaje zalamania nerwowego juz....

sh3n

Spec komputerowy ze mnie mierny jest, ale moze powiem Ci co ja bym zrobil. Hehehe, format c:, why ? Imo cos ze sterownikami karty sie dzieje, lub w windowsie powstal jakis nieprawidlowy wpis, a tego raczej sie juz nie doszuka. Wiem, ze chodzi Ci o sposob bez uzycia formatowania dysku, lecz imho bez tego sie nie obejdzie. Oczywiscie to jest tylko mho : )

Bacar

Nie jestem jakis super spec ale troche sie znam .Mozliwe ze to pamieci-wiec zrob ich test .
Rozkrecales ostatnio kompa lub go czysciles??
Jezeli tak sprawdz czy nie przygioles blaszki od radiatorka na karcie graficznej.(ja raz tak zrobilem i mialem podobna sytuacje :Ptylko ze ta gra byla full spectrum warriors )
Jezeli go nie czysciles sporo czasu to radze odkrecic obudowe i zrobic porzadki ;) tylko nie uwal czegos przy okazji xD :P

PS.1Bylbym zapomnial:P Ta sytuacja ma miejsce tylko wtedy gdy grasz w L2 czy moze w innych przypadkach tez wystepuje??
PS.2Ten niebieski ekran jest pusty czy masz na nim jakies literki/cyfeki?

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

Paniol

ta tylko przy l2 to sie dzieje,tak wyskakuja jakies znaczki krzaczki nie umie przeczytac bo trwa to sekunde i po tym jest reset;-/

skorzystam z porady i przeczyszcze  kompa ;) i dam znac czy cos dalo

An4rKy

faktycznie zadne z was spece :D
format nic nie da a ze sprzetem wszystko ok (raczej)

twoja postac musiala sie znalezc w jakims "dziwnym miejscu" gdzie brakuje tekstury etc. generalnie ciebie tam nei powinno byc i moze pomoc tylko GM.
popros go o teleport w jakas bezpieczna lokacje :)
-=An4rKy @ TheAbyss=-

Paniol

z tej rady tez skorzytam ;) dzieki za help jak cos da dam znac :]

Bacar

ALbo pojdz do jakiegos kumpla co gra na tym servie i sie zaloguj u niego i teleportuj ;)]
Ale czy przez brakujaca texture by sie komp restartowal ??  :|

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

sh3n

tez tak mysle, chyba jakis brakujacy plik gry nie resetowalby komputera, tylko najwyzej gre zawieszal/wykrzaczal

Paniol

zalogowalem sie na innej postaci i napisalem do gm on teleportowal moja postac do miasta :] i powiedzial bym zalogowal sie jeszcze raz ku mojemu zdziwnieniu zadzialalo :] ale to i tak dzieki wam bo sam bym na to nie wpadl ;) thx wielkie !!!! temat do zamkniecia ;)

An4rKy

-=An4rKy @ TheAbyss=-