Heal

Zaczęty przez jaaa, Maj 31, 2006, 02:54:52 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

jaaa

Witam wszystkich.
Mam problem, w Lineage 2 gram od niedawna i zastanawia mnie pewna rzecz.
Jestem Elven Mystic na 14 lvl i mam czar Heal oraz Battle Heal. Czy nie moge nimi uzdrowić samej siebie? Czy do uzdrawiania siebie służy (na moim lvl) tylko Self Heal?
Z góry dziękuje ^^

Ryltar

Klikasz na swoje imie i leczysz.Lub wpisujesz /target xxx gdzie xxx to imie postaci :P(to 2 jest trudniejsze i dłuższe).

Tyr

Albo zrób z tego MACRO :) i wsadzisz sobie jak skill :) kliknijesz np. f12 i macro stargetuje cię i uleczy ;)
Lineage 2 Classic EU

Dimitron

Cytat: RyltarKlikasz na swoje imie i leczysz..

Ale z tego co wiem to niemożes klikać normalnie na imie nad swoja postacia tylko na np Twoje HP, MP, czy ogulnie ten kwadracik gdzie się to (Hp, MP) znajduje :P

Tyr

No ogólnie
tak chodiz o ten kwadracik :)
Lineage 2 Classic EU

jaaa

Dziękuje bardzo, takie proste a nie wpadłam ^^
To chyba przez przyzwyczajenie do WoWa gdzie przy pozamykanych wszystkich okienkach czar rzucany był na postac domyślną czyli na mnie :D
Jak któryś z was jeszcze by mi powiedział jak ma brzmieć to macro to juz w ogóle byłabym bardzo wdzięczna <trzepocze rzęsami> ;)

Tyr

No nie ma za co :) po prostu czasem na serwerze tak jest że to nie działa :) ale jak używasz Battle Heal bez targeta to domyślna postacią jesteś TY :D
Lineage 2 Classic EU

jaaa

Może i ja ale jak rzucam wtedy Battle Heal to nic sie nie dzieje =P Gdyby to działało to bym nie pytała ^^

serdel

Cytat: tyr16ale jak używasz Battle Heal bez targeta to domyślna postacią jesteś TY :D
tu sie nie zgodze, za kazdym razem trzeba stargetowac, nawet gdy chcesz rzucic battle heala 8)  IMO

Ryltar

Cytatale jak używasz Battle Heal bez targeta to domyślna postacią jesteś TY Very Happy

Hahahaha teraz wszyscy się z ciebie śmieją!!!

:_delf_5_1:   :dw_4_3:   :ork_6_1:   :ork_6_3:   :hu_5_3:   :hu_6_1:   :elf_5_1:    
:elf_6_2:

Nabuchodonozor

Cytat: jaaa
Jak któryś z was jeszcze by mi powiedział jak ma brzmieć to macro to juz w ogóle byłabym bardzo wdzięczna <trzepocze rzęsami> ;)

Jelśli u Ciebie na serwerze jest włączona obsługa makr (w końcu nie wiemy jaki serwer ) to Alt+X i wybierasz opcje makra ( albo Alt + R ale nie wszędzie ten skrót działa) . Otwiera Ci się nowe okienko , klikasz Add i masz kolejne okienko :P gdzie możesz wybrać sobie ikonkę dla makra , nadać mu nazwę itp. Dysponujesz kilkonastoma liniami na wygenerowanie makra , w pierwszej wpisz:
/target NICK (oczywiście to nick twojej postaci )
w drugą przeciągnij skrót czaru który chcesz na sobie użyć
Klikasz ok , powinno Ci się utorzyć makro , możesz przeciągnąć je sobie na pasek jak każdy inny skill. Mam nadzieję że napisałem chociaż trocħe zrozumiale .
LCiR-SH-80/Necro-78+ OneWarriorNation  Alliance/Hussars Clan
Fircyk-HE-78+/AW-74+ HussarsAcademy CL

jaaa

Dziękuje jeszcze raz wszystkim ^^

primabolan

zaznaczasz moba (klikasz na niego) klikasz battle heal z ctrl wcisnietym,robisz sie fioletowy/a ale leczysz moba,mozesz takze rzucac na niego buffy w ten sam sposob :twisted: i np taki elpy jest nielada wyzwaniem na 1 lvl postacie...Czego to sie nie robi 4fun&fAN hehehe ;) pozdrawiam
<br />PVP in EvE is consentual, you agree to it when you login.<br />

Tyr

Cytat: Ryltar
Cytatale jak używasz Battle Heal bez targeta to domyślna postacią jesteś TY Very Happy

Hahahaha teraz wszyscy się z ciebie śmieją!!!

:_delf_5_1:   :dw_4_3:   :ork_6_1:   :ork_6_3:   :hu_5_3:   :hu_6_1:   :elf_5_1:    
:elf_6_2:

:_delf_3:  :_delf_4_3:

coo?
Lineage 2 Classic EU

Dimitron

Przecie gdy nikogo niemasz na target i używasz battle heal to leczysz siebię co nie??  :| węc po co to "ahahaha teraz wszyscy się z ciebie śmieją!!!"

ak szczerze to ja się z ciebie śmieje !! xD

Art00Det00

To prawda, zdarzały mi sie też serwerki gdzie jeśli nie mieliśmy żadnego targeta to domyślnie czar był używany na nas samych, na retailu nie grałem więc nie wiem czy tak ma być czy nie, wiem natomiast że obie opcje są dostępne na serwerach prywatnych.

jaaa

Nie, tylko jesli uzywam Self Heal to lecze samą siebie. Żeby uzyc na sobie Heal lub Battle Heal musze wskazać siebie jako target.

KaerMorhen

Samo "Self" wskazuje ze tylko siebie mozesz uzdrowic wiec niebylo by sensu jakbys musiala sie jeszcze targetowac. Pozdro!

P.S.Mam wrażenie że jakby JAAA to niebyla kobieta to byście jej problemu tak dlugo i szczegulowo nierozwazali :D Ale to może tylko moje odczucie :twisted:

<()===|I::::::::::::::::::::::::::>

-----==Dark Avenger==-----

jaaa

Hmm w takim razie jabym zapytała "Co MaM ZrObIć ŻeBy NiE PoRuSzAĆ SiE mYsZkA bO Mi SiE WtEdY TiPsY oDkLeJaJą?" też by mi wszyscy chętnie i miło odpowiedzieli tylko dlatego, bo jestem kobietą? =PPP Coś nie sądze =P
Co do wczesniejszych postów: Gram na MobL2 i ktoś kto tam jeszcze gra może mi powiedzieć czy macra na tym serverze w ogóle działają? Może to u mnie jest tylko błąd bo skonstruowane macro nie daje sie zapisac i dodac mimo, że wszystko robie dobrze...

Nabuchodonozor

@KaerMorhen

A tam cicho być :P

@jaaa

Ok zalogowałem się na swoje bardzo wiekowe konto i stwierdziłem że na MobL2
makra niestety nie działają.

Pozostaje Ci zatem zaznaczać siebie i używać skila.
LCiR-SH-80/Necro-78+ OneWarriorNation  Alliance/Hussars Clan
Fircyk-HE-78+/AW-74+ HussarsAcademy CL