prośba o poradę - gracia final

Zaczęty przez downandout, Listopad 07, 2014, 07:35:34 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

downandout

witajcie,

serwer, na którym gram od jego startu tj. od około miesiąca stoi na gracii l2off pts files ; raty xp/sp to x7 , spoil,drop x3 .  i jako że utknąłem na pewnym etapie gry chciałbym zapytać o poradę :>

gram warlordem (76 lvl) , sprzęt to saint spear 150 holy  ( hb nieotwarte ale divine stoney skupiłem podczas literkowego eventu, ss ktoś 'tanio' sellal po 2 tygodniach)

i.. common tallum itemy, jewellery phoenixa

z supportu do dyspozycji mam ss 78 z powem oraz bd/sws/pp na lvlach 60+ , który miałem zamiar podciągnąć w fog do 75 , tak żeby noblessy porobić. z tym że... padam w fog w tych commonach na dark spocie, chociaż z buffów/potek 70+ dark resista.

tu utknąłęm i wiem już, że potrzebuję armor S , żeby dalej cieszyć się grą i chciałbym zapytać o poradę/wskazówkę jak zapolować na draco seta ( do fog i później z attri  jako przejśćiówka na hb, ale też do oly). Na rynku S grady nie walają się rzecz jasna, w zasadzie co jakiś czas ktoś z ogarniętego cp pyta o oferty , żeby dopiero cenę ustalić.  tak że po prostu samemu muszę to skrafcić/wyfarmić/ostatecznie zarobić i poczekać.

w tej chwili mam jedynie pomysł żeby wbić wlem 77 lvl , bo wtedy dostaje shock blast i może w fog lepiej pójdzie. Populacja na serwerze to jakieś 300 do maksymalnie 500 osób generalnie, spora część gra tylko w weekendy więc nawet rb sporo stoją. Teoretycznie mógłbym ubrać all w commony A , bronie A i próbować solo rb, ale stąd pytanie właśnie: opłaca mi się robić 5 lvl ally na varce/ketrze?

Dużo tego, może i bełkotu z rana, ale streszcząjąc powiem, ze potrzebuję draco seta i szukam sposobu, żeby jak szybciej go dostać :p

z góry dzięujęi za porady , oceny personalne wybaczam

P.S. jak bardzo złym pomysłem jest farmienie kata 70+ , tranzakcje na rynku i kupienie S za powiedzmy 2 - 3 tygodnie?

downandout

dobra wykombinowałem tyle, że ally quest na varce w mojej sytuacji jest stratą czasu, gdyż licząc 3 dni na 5 lvl i potem ,średnio,  1 duża recka na trzy dni i jeszcze musi wejść cholera a do tego czasu 0 zarobku.

Przetestowałem właśnie cata dark omen (72+) na początkowych pokojach. w 2 min zabieram dwie duże salki i przy redance/recong bije dwie małe, potem czekam na koniec danceów. po godzinie miałem jakieś 850k green ss co przy cenach obecnych da mi ok 20kk, no i expie bd/sws i pp i tanka po flame icon z wilkami. Zakładając że wbije im 70 lvl w rozsądnych paru dniach, powinnienem ubić jakieś rb  70 lvl + warlordem , o ile ss wyrobi z healem i nie pkną mnie zanim skończe.

ogólnie nastawiam się na farmienie chimer i masochistyczne open oly games i chcę do tego iść w jakieś 2   miesiące od teraz. na serwerze jest możliwość wykupienia herbów dających max vit więc część  xp  pociągnę na ratach ok x20+

za draco armor pewnie z miliard zawołają, więc może w tych cata 1/3 ufarmie, 1/3 gdzieś i 1/3 z rynku na tranzakcjach. tu też mile widziane porady od was jak to przyspieszyć .

głośno myślę tutaj chociaż nikt nie czyta, jeśli tak nie można to proszę przenieść gdzieś, ewentualnie skomentować/skrytykować