l2.bin has stopped working przy próbie zalogowania

Zaczęty przez Selo, Luty 12, 2015, 10:28:08 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Selo

Przy każdej próbie logowania l2 się wywraca. Testowałem na kilku kronikach, kilka różnych serwerów i wszędzie to samo.
W l2 już jakiś czas nie grałem dlatego nie jestem w stanie ustalić kiedy nastąpił błąd. Każda kronika L2 się uruchamia, czy z launchera czy bezposrednio z .exe, błąd pojawia się po wpisaniu loginu i hasła (nawet jakieś randomowe znaki) i kliknięciu "log in".

dokładny zrzut z logów:
Faulting application name: l2.bin, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x4eaf422d
Faulting module name: ntdll.dll, version: 6.1.7601.18247, time stamp: 0x521ea8e7
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0005b72e
Faulting process id: 0x1b6c
Faulting application start time: 0x01d047092fd654b2
Faulting application path: D:\Download\Lineage2HighFive\system\l2.bin
Faulting module path: C:\Windows\SysWOW64\ntdll.dll
Report Id: 7ef45e8e-b2fc-11e4-874e-002522f64791

ze specyfikacji to siedzę na win 7 x64 eng
czego próbowałem:
- reinstall l2
- sprawdzenie hosts
- sprawdzenie services
- reinstall sterowników do grafiki
- reinstall antyvira
- reinstall net frameworka
- dodałem l2.exe, l2.bin, explorer.exe do DEP
- wyłączyłem UAC
- konto ma uprawnienia administratora
- odinstalowalem wszelkie programy mogące wpływac na firewall/sieć/kartę sieciową

szukanie w internecie rozwiazan problemow z ntdll.dll nie przynioslo zadnego efektu.
ktoś ma jakiś pomysł oprócz reinstalacji windowsa?

Rothalson

Widze że nie ja jeden mam ten problem.
Od jakichś dwóch dni L2 po prostu przestało mi działać. U mnie jest z tą różnicą, że gram na winXP i nie wyskakuje mi żaden crash ani nic w tym stylu, tylko po prostu okno gry się zamyka i to wszystko. Dzieje się tak zarówno jak chcę odpalić konto na Core jak i ze starszymi klientami (GF/H5/Freya) na prywatnych serwerach.
Myślałem, że może to, że miałem zainstalowanego ZRangera powodowało ten błąd, jednak po odinstalowaniu tego dziadostwa i wyczyszczeniu komputera z wszelkich pozostałości (rejestr/dane aplikacji) nadal mam to samo.
Podobnie jak kolega wyżej próbowałem już wszystkiego i nic nie pomaga.