Nowy jestem, pomoc potrzebna :)

Zaczęty przez glock95, Marzec 28, 2015, 11:57:22 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

glock95

Hej! :) Chciałbym zacząć grać w L2, nagrałem się już w WoWa, czas na zmianę ;) W związku z czym mam kilka pytań:

1: Czy w tej grze jest wysoki poziom trudności czy raczej niski? Nie chodzi o mobki i ogólną grę, tylko czy jest się w stanie ogarnąć jakoś ogólne aspekty gry, zasady, czy wymagany jest ogromny ogar i jest multum do poznania i wyuczenia? Dla przykładu - w WoW jest sporo. Bardzo sporo, mechanizmy gry (szczególnie PvP są naprawdę ciężkie)
2: Czy opłaca się grać bardziej na privach czy raczej globalu? Wielu mówi, że L2 skończył się na Interlude...
3: Czy na globalu/privach są jakieś polskie gildie które pomogłyby się wdrożyć?
4: Jak na globie jest z Item Shopem? Bardzo Pay2Win, czy raczej mało znaczące ozdóbki i pierdółki?
5: Jak to jest z IS na privach? Działa tak samo?

Dzięki z góry :) :noob: <== here

Paran0ya

Cześć.

1:Wszystko jest do ogarnięcia jak się chce :) Tak jest masa rzeczy do poznania i wyuczenia ale jak już to ogarniesz to wszystko jest easy. A pvp to już sam musisz wiedzieć czy bd w koncu dawał rade czy nie, najtrudniejszy segment pvp to olimpiada tam liczą się w 70% twoje umiejętności reszta to eq (takie moje zdanie! O!)
2:Sam musisz wybrać. Jeśli chcesz expić długo i grać z typami którzy są wyfarmieni jak świnie i ciągle ich gonić możesz iść na off (nie mówię też że nie bd tam ludzi na twoim poziomie np: osiągniesz 99lvl i nie bd mógł stanąć z nikim na pvp bo grają tam już takie koxy ze pala mięknie ale będą też gracze adekwatni do twojego sprzętu etc) no i masz pewność ze off ci nie padnie po 2 miesiącach jak priv :P. Dla mnie na gf-ep :(
3.Na pewno coś znajdziesz jeśli poszukasz na forum lub popiszesz na global czacie w grze.
4. Tego w sumie nie wiem bo moja gra na offie ograniczyła się do 83lvl-a ale z tego co zdążyłem zauważyć to są jakieś runy na zwiększenie exp/sp jakieś poty no i pa na innovie daje ci raty w expie x2 (jeśli pow coś źle proszę mnie poprawić).
5. Is? "item shop"? nie wiem czy dobrze zrozumiałem:P privy dzielą się na low/mid/high
i zazwyczaj na low musisz sam wszystko crafcic i dropić, na mid masz eq do s (jeśli to kronika h5) vespery trzeba crafcić reszta z dropa, high masz gm shop i możesz kupić wszystko bo tam głównie chodzi o pvp nie o farmę.
low raty 1-7x czyli wolniej wszystko idzie, zależy od rat i brak npc buffera czyli buffy tylko masz od suportów
mid- 10-50x średnie raty npc buffer czyli npc od którego możesz kupić buffy xD
high 100-99999x wszystko szybko :P npc buffer :D ale myślę że to powinieneś wiedzieć.
Najlepiej jak byś zagrał z kimś kto gra w Lineage 2 już długo :)

sory że tak późno :D

mearvius

w chwilii obecnej gra na priwach nie ma zadnego sensu. ta gra ma juz 12 lat. priwy sa juz nastawione WYLACZNIE na zarobek i padaja co 2 miesiace po to by wstac na nowo, ciezko to ogarnac nowemu graczowi bo walka o factor dzieje sie przez pierwsze 3 tygodnie a potem ida emoquity klanow i serwer pada. Jedyna opcja w dzisiejsz\ych czasach jak chcesz postac na stale to off. Priwy zlej cieplym klarownym moczem, oczywiscie jedyny rozsadny wybor to innova czyli l2.eu

glock95

Dzieki za odpowiedz. A jak jest z endgame? Co sie konkretnie robi po wbiciu max lvl?

luc1371

Po wbiciu max lvla? max lvl to 10% co możesz zrobić w tej grze :D endgame będziesz miał jak zdobędziesz seta epików top itemki i wbijesz je na max enchant czyli +20 mówię o officialnych serverach... ale od 12lat gry nikt jeszcze tego nie zdołał zrobić :)
to tak jak tibia w tibi goście maja już 800+ lvl z tego co podaje admin na 999lvlu są jakieś questy ale wielu wierzy że lvl w tibi się nigdy nie kończy bo nikt nigdy nie wbije więcej niż 3000 a jest ich z pewnością więcej

glock95

Hmmm... chodzi mi o to czy po kilkuset godzinach grindu jest co robic na max lvl czy zostaje zalozyc nowa postac :p a jesli tak, to co kobkretnie? Dodam iz gram na Interlude :)