Pytania; początek gry

Zaczęty przez elegist, Lipiec 24, 2016, 02:45:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

elegist

Witam, grałem wcześniej na privach, chciałbym spróbować na offie. Mam kilka pytań:
1. Myślałem o grze Wynnem. Czy bierze się go w ogóle do party po 85?
2. Jeżeli nie, to czy nowy gracz bez gearu jest w stanie sam wyexpić Issa/Healera do 85, czy byłaby to katorga?
3. Jak sprawuje się Archer w solo i czy po 85 bierze się go do pt?
4. Ile mniej więcej zajęło wam wbicie 85 (tygodnie, miesiące, ile godzin dziennie)?
5. Czy wszystkie siege/pvp/territory wars skupiają sie wyłącznie na endgame (mam tu na myśli topkę graczy z najlepszym gearem) czy na średnim poziomie też można znaleźć klany i powalczyć?

Shanique

1. Bierze się go do pt tak jak i każdą inną klasę.
2. Do 85 levelowanie postaci jest bardzo ułatwione i skrócone, sprzęt możesz sobie kupić za coiny, które dostajesz za robienie questów
3. Archer to w tym momemcie postać OP, czyli najmocniejsza
4. Grając kilka godzin dziennie myślę, że około tygodnia
5. Większość ludzi na serwerze ma średni sprzęt

elegist

Dzięki za szybką i wyczerpującą odpowiedź.
1. Czyli wynika z tego, że najlepiej grać postacią która się najbardziej podoba, bo i tak będzie użyteczna?
2. http://boards.lineage2.com/showthread.php?t=224059
Czy ten poradnik jest wciąż aktualny?

I jak wygląda sprawa z buffami? Jest jakiś podstawowy NPC buffer czy coś? Nie bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić expienie do 85 bez buffów.

Shanique

1 dokładnie tak
2. mniej więcej, choć nie będzie ci potrzebny żaden poradnik, quest jest jeden za drugim, u npc u którego skończyłeś bierzesz kolejny, a potem same ci się będą wyświetlać "pytajniki" z questami do wzięcia. To jest bardzo intuicyjne.

Jak mnie pamięć nie myli do 85 masz buffa od NPC, lub najlepiej jakbyś znalazł mentora. Potem to już najlepiej szukać klanu.

elegist

Naito

Nie będzie tak jak napisałeś. Trzeba grać tym co jest przydatne bo inaczej to nic nie pograsz.

Wynn nadaje się tylko do noob cp i olimpiady, żeby móc być hero i nigdzie więcej.

Jak DD to tylko Archer z dual class Tyrr Titan w Helios może być też Feoh z dualem na lekarza.

Co do siege to wygląda tak. Gdzie pojawi się EvilNation to zrobią co chcą i można nawet nie stawiać oporu bo nic ich nie zatrzyma. Klany ze słabszym sprzętem również są i posiadają zamki o które między sobą walczą. Niemniej jednak gra jest bardzo ale to bardzo trudna jeżeli chodzi o dorobienie się jakiegokolwiek sensownego sprzętu a wszystko to, gdzie można go użyć i jest potrzebny zdominował hero klan EvilNation i tyle. Oni grają, TheHorde rozpaczliwe stara się im dorównać a reszta egzystuje i się przygląda bo za wiele zdziałać nie może i długo jeszcze nie będą mogli jeśli jakieś sensowne zmiany nie wejdą w życie.

Mam nadzieję, że gra będzie rozwijała się bardziej w kierunku PVE, dzięki czemu spora część graczy będzie miała co robić i gdzie w miłej atmosferze spędzać czas.

Aktualnie tą grę bym polecił tylko prawdziwym fanom tej serii, którzy już zwyczajnie nie potrafią grać w nic innego prócz Lineage 2 i pogodzą się z jej niedoskonałościami.
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

JamesDoakes

jak ci się nie podoba 1 side p2w, zawsze możesz sobie pograć na tych samych plikach ale na privie :D
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,59059.0.html