INNOVA EU - Oficjalna data startu ?

Zaczęty przez Dzondzy, Grudzień 02, 2011, 05:17:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

HellSign

RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

neontuning

check files : 98.61% 98.62% ... xD

Greetings to our first players LIVE! Meet the GMs :) http://t.co/PlWSWcnl
8 мин. назад

We appreciate your patience as we sort out the Lineage II launch. http://t.co/Iy2syg8A
57 мин. назад

Launching in 20 minutes! http://t.co/oElZLEfD
about 2 ч. назад

Two hours to prepare! We apologize for the delay but it will be worth it! http://t.co/i5eqqPgb
about 3 ч. назад

One week of FREEDOM! Check out our exciting news for the official launch of Lineage II: http://t.co/tv0ZJoc1

Update installed? WTF

Al_Cap0ne

mi sie udało tylko zrobić upedate i koniec już nie dam rady wbić na stronke i odpalić play a z katalogu l2 nie ruszy po sprawdzeniu frosta wywala komunikat po rusku i finito :P Ciekawe kiedy sobie pogramy jak tak dalej pójdzie :D

Polopiryn

Wam też lineage2.com.pl się ładuje kij wie ile? ;d

Ale marudzicie.... teraz tak jest bo jest serwer przeciążony. Potem tylko w chodzisz play> robisz herbate wraca i działa... ot cała filozofia. Bez uruchamia programów, samo się to robi
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Aresik

W tej chwili na pewno, ale z drugiej strony chcesz zalogować się do gry wchodzisz na www, odruchowo czytasz newsy, widzisz przedmioty proponowane ;) Jakiś cel w tym mają

FokuSs

I w tym momencie żałuje, że nie zobaczyłem jak tego bota odpalić xD :noob: A przez stronke jest dlatego żeby nieogary go nie odpaliły:D
Cytat: Dyma w Styczeń 12, 2012, 09:14:32 PM
a ja tam jestem zadowolony bo na razie hb czyli klan z offa jest jedynym side a nie jakieś rumuńskie dzieci privow

neontuning

Cytat: Al_Cap0ne w Grudzień 07, 2011, 08:39:36 PM
mi sie udało tylko zrobić upedate i koniec już nie dam rady wbić na stronke i odpalić play a z katalogu l2 nie ruszy po sprawdzeniu frosta wywala komunikat po rusku i finito :P Ciekawe kiedy sobie pogramy jak tak dalej pójdzie :D

tez tak mam
Aresik
mogli zrobic to samo w launcherze

perun

coraz bardziej mam wrażenie, że lepiej było zostać na NCwest :D

Vascius

Lol innova, wszyscy RU playerzy tak zachwalali tą firmę.

Na NC sofcie ściągasz i grasz, a tu milion problemów z zainstalowaniem, odpalanie ze stronki, fail ze startem WTF?

Goście od privów pokroju l2.ws czy rpg-club mają więcej pojęcia od nich.

Polopiryn

Czemu failem nazywasz przeciążenie serwera natłokiem 10k graczy....
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

perun

To nie jest natłok 10k - 20k graczy! Servery http (do logowania przez stronę), byle jakie i z hostingu za 10zł miesięcznie (mam taki), wytrzymują i 50k osób online!
Chodzi o to, że te mośki zrobiły logowanie przez stronę,  no ludzie! Skoro się robi logowanie przez stronę, to trzeba mieć odpowiedni serwer, a nie jakieś dziadostwo.

Wiecie kiedy będzie? Od 30 minut do 24h, jedyna opcja to szybko zamontować lepszy serwer i zmienić dnsy (aktualizacja potrwa koło doby).

Vraghor

nie ma co ukrywac ze Innova walnela faila, mogli spokojnie trzymac sie daty startu w piatek i wystartowac bez problemow szczegolnie ze bylo tyle problemow z launcherem. Jak dla mnie to strasznie nieuczciwe ze czesc osob moze wejsc i gra spokojnie a reszta ma non stop 504... powinni wylaczyc serwer i spokojnie naprawic. Na 50 osob u nas na tsie w grze sa 2. Fail Fail Fail
retired

Mkill

Przecież z tego co piszą to wpuszczają co jakiś czas po 500 graczy, chyba wiadomo po co.

roli

Cytat: Vascius w Grudzień 07, 2011, 09:27:14 PM
Lol innova, wszyscy RU playerzy tak zachwalali tą firmę.

Na NC sofcie ściągasz i grasz, a tu milion problemów z zainstalowaniem, odpalanie ze stronki, fail ze startem WTF?

Goście od privów pokroju l2.ws czy rpg-club mają więcej pojęcia od nich.
Nie wszyscy, a niektórzy poszli na ncwest ^0^

Wiem wiem, to było wyolbrzymienie, ale po prostu kilka osób, które de facto nie grały na ru za długo, lub wcale stworzyły pewien mit o tej firmie oraz jak by tego było mało niezadowoleni gracze z ncwest, także dopomogli wypisując nieco podrasowane faile ncwest podsycając tym tylko ogień. Rzeczywistość okazuję się zupełnie inna, a jak to się mówi prawda zawsze leży pośrodku.
Obydwie firmy są siebie warte :D

Wielu ru graczy nawet się nie wypowiadało na ten temat i czekała na rozwój sytuacji. Po prostu wiedzieli do czego jest zdolna innowa i z pewnością przewidywali sytuację jaka nastąpiła najpierw na becie, a teraz na live ^.^
Znam te community jako tako i wiem, że Ci ludzie mają anielską cierpliwość, bo w przeciwnym razie nie grali by tak długo na l2.ru by innova xD
Tam zawsze były jazdy, ale nikt tym się nie fascynował, po prostu czekało się na naprawienie błędów i grało się dalej, zupełnie tak samo jak na NCwest.

Cytat: Polopiryn w Grudzień 07, 2011, 09:28:30 PM
Czemu failem nazywasz przeciążenie serwera natłokiem 10k graczy....
Jak dla mnie jest to faill. Wyobraź sobie co by się działo na forum gdyby to przytrafiło się serwerom NCsoftu : ) a jednak podołali. Rozumiem gdyby serwer gry padł, jak to czasem się zdarza, ale znacząca większość nawet updatu nie może zrobić, nie wspominając już o włączeniu gry.

#edit
oo coś grzebią :P
CytatMaintenance break

Itherus

Cytat: perun w Grudzień 07, 2011, 09:36:23 PM
To nie jest natłok 10k - 20k graczy! Servery http (do logowania przez stronę), byle jakie i z hostingu za 10zł miesięcznie (mam taki), wytrzymują i 50k osób online!
Chodzi o to, że te mośki zrobiły logowanie przez stronę,  no ludzie! Skoro się robi logowanie przez stronę, to trzeba mieć odpowiedni serwer, a nie jakieś dziadostwo.

Wiecie kiedy będzie? Od 30 minut do 24h, jedyna opcja to szybko zamontować lepszy serwer i zmienić dnsy (aktualizacja potrwa koło doby).

puknij sie w caban specjalisto.....  logowanie przez strone nie ma tu nic do gadania :) maszyny maja cap 5k ludzi do tego wszystko startuje w talking island nie mow o failu w porownaniu do NC bo oni mieli rowiez problemy ale tam gra poprostu o wiele mniej ludzi do tego nie ma frosta:) na RU serwery sa swierzo po wymianie, na EU pewnie od razu staneły lepsze.

perun

Tak, na NCwest też były problemy podczas startu, ale kompetentny team techniczny, szybko naprawił problem i wpuścił graczy. Nie wystarczało miejsca na servie, w 8 h otworzyli następny. Startowali też z 3 servami online.

Z kolei Innova robi ludzi w ch... pisząc co chwila "otwieramy za 20 minut", "otwarte", "gratulacje dla naszych nowych graczy" ... no ludzie! Nie są tego w stanie dzisiaj naprawić, więc ja sobie odpuszczam, mam dzisiaj wolne, jeśli nie wejdą do 1h, to idę na NCwest i nic mnie do rusków już nie przekona :/ tracą tylko klientów, którzy korzystaliby z premium features

@up, ten od cabana
Jesteś debilem! 504 to błąd http, nie jest związany z 5k capem servera młocie...

Severeen

failem jest zrobić odpalanie gry przez www
dlaczego nie ma tak na wersji ru.off?- dlaczego tam odpalasz zapuskatora?
mieli najpierw pomysł , żeby jak najwięcej ludzi widziało news i przede wszystkim Shop- niestety z shopem się nie wyrobili, więc cały pomysł spalił na panewce jak to się mówi
failem jest , że nie masz nawet możliwości próbować wejść do gry , zalogować się - bo po prostu nie otwiera ci się stronka- to żenada , bo jeśli wymyślili taki sposób odpalenia gry powinni się liczyć , że nie 10k a nawet 50 k ludzi będzie wchodziło na stronę
ja rozumiem  , że na stracie gry są problemy- ale jeśli ktoś wymyślił , że na całą Europę wystarczy 1 serwer na 5k ludzi to może stronka tez uniesie tylko 5k - niby Innova umie liczyć , ale cos nie wyszło im z tego liczenia

neontuning

Lomi

Cytat: FahrenheitI bet you are all REALLLYYY angry right now ( and so am I) for this failing server. It is almost 1 a.m Moscow time and NO ONE is leaving the office till we fix it. The problem is within the site itself having too many users at the same time. There are some people online and hope we will let in all asap.

Thank you, you are being incredibly patient. You are awesome folks. Truly.
Mhm...

roli

Ither, tylko problem tutaj nie polega na tym, że czapa jest 500 (i będą zwiększać tak jak na lancerze do 5k), a z tym, że w tej chwili gra ilość osób, a reszta nawet updatu nie może zrobić - nie może wejść na stronę. Innova ma z tym ewidentnie problemy i nie ma co tutaj dowodzić.

Mkill

Nom, mogli odpuścić sobie to logowanie przez stronę, i zrobić to sprawdzona metodą czyli zwykły laucher

FokuSs

Skoro problemen nie jest same tworzenie postaci i spawnowanie się w jednym miejscu, a stronka internetowa, więc jak zmaierzają to rozwiązać, bo raczej liczą na ten online powyżej 5k?:O Niech west nam nowy euro serwer otworzy xD
Cytat: Dyma w Styczeń 12, 2012, 09:14:32 PM
a ja tam jestem zadowolony bo na razie hb czyli klan z offa jest jedynym side a nie jakieś rumuńskie dzieci privow

Horken

Polecam iść myju myju i kimono. Więcej snu nikomu nie zaszkodziło, a gapienie się w komunikat o maintenancu i flamowanie niczego pozytywnego nie spowoduje :)
Core - Wynn 99 - sprzedany
R.I.P. Ciapu

kamiil

HellSign

Debilizm ze stroną ... powinien być normalny launcher jak na ruoffie z "reklamami w środku" i tyle.

RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON