INNOVA EU - Oficjalna data startu ?

Zaczęty przez Dzondzy, Grudzień 02, 2011, 05:17:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Nagato

Hmmm w opcjach jak masz shadery czy coś takiego zmniejsz na minimalne albo wyłącza.
Radzę wymienić karte graficzną bo twoja jest przedpotopowa. To jest najłatwiejsze rozwiązanie :)

ł

Slomek

l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

ł

Cytat: ł w Grudzień 24, 2011, 01:58:15 PM
https://forum.4game.com/showthread.php?t=3092

przeczytalem stad, ze to przez ten shader 3.0 i nie wiem za bardzo co trzeba zrobic, mam tak w talking island, w orc village juz jest normalnie
ponawiam, oprocz wymiany karty graficznej nie ma innego wyjscia?

karpiu2822

możesz sobie dokupić shadery  :D na pewno znajdziesz je w jakiejś nowej karcie  hahaha

shadery to takie cudo co przetwarza piksele i wierzchołki, to sprawa sprzętowa i nie da się tego obejść żadnym programem (chyba że czegoś nie wiem :P)
Oo

playerxxx

Polopiryn

Odpalasz lineage, logujesz się do gry, potem wchodzisz Start -> Uruchom -> wpisujesz "CMD" -> wpisujesz "netstat -n" (oczywiście wpisuj bez ") i tam bedą adresy IP, w postaci
xxx.xxx.xxx.xxx:2106
xxx.xxx.xxx.xxx:7777

którykolwiek z tych co ma po : 2106 i/lub 7777 będzie adresem servera

Potem bierzesz sobie ip serwera i "ping -t ip" bez portu

Tak bynajmniej było na privciach :)
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

playerxxx

dziekuje
ktos moze podac ip na te ruskie/nowe EU ,gram teraz na Magmeld,jakby pingi byly lepsze to z bólem serca sie przeniose ;)

Galion

Cytat: Galion w Grudzień 20, 2011, 09:16:12 PM
Kurcze o mniej wiecej takiej godzinie jak teraz mam przewalone lagi. Loguje sie, i wszystko wczytuje sie"paczkami" co kilka sekund. Chat, movement etc.Tak jakby pakiety zatrzymywaly sie przy jakiejs zaporze na rzece i w koncu po zebraniu ja pokonywaly  i tak w kolko. Po 2-3 minutach dostaje DC. Ciekawe czym moze byc to spowodowane, pingi do serwera caly czas sprawdzam i sa ok. A dzieje sie to tylko miedzy 21-22. Podkresle ze grajac w inne gry przez sieć (BF3, DotA, CS) nie mam takich problemow :/

:bump: :bump: :bump:

MastJedi

Cytat: Polopiryn w Grudzień 28, 2011, 07:38:35 PM
Odpalasz lineage, logujesz się do gry, potem wchodzisz Start -> Uruchom -> wpisujesz "CMD" -> wpisujesz "netstat -n" (oczywiście wpisuj bez ") i tam bedą adresy IP, w postaci
xxx.xxx.xxx.xxx:2106
xxx.xxx.xxx.xxx:7777

którykolwiek z tych co ma po : 2106 i/lub 7777 będzie adresem servera

Potem bierzesz sobie ip serwera i "ping -t ip" bez portu

Tak bynajmniej było na privciach :)
Server Chronos na NCWest. Gra chodzi sobie a pinguje "Request timed out". Czyli moze mieć wyłączone odpowiedzi na pinga, coby nie być wrażliwym na atak typu DoSS.

Pozdrawiam

//Acid -- DDoS*
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

NoFinLuck

Udało mi się zainstalować 4game'a, zainstalować grę, jednak po instalacji w okienku 4game wyskakuje mi *Update Required*. Klikam więc pomarańczowy przycisk Update i zaczyna się ściągać. Kiedy dochodzi do 100% to nic się nie dzieje. Pod Pomarańczowym przyciskiem pokazuje się "100-400 byte of 10.99kB i prędkość ściągania". Próbowałem już IE, Firefoxa, chroma, robiłem reinstal 4game, ściągałem grę od nowa, czyściłem cache. Ktoś może pomóc?
Pozdrawiam,
NoFinLuck

Sarin.

mialem na poczatku podobny problem. moj antyvir myslal, ze w jednym ze sciagnietych plikow jest wirus i blokowal go. wynik byl miej wiecej taki jak Ty go opisujesz tzn po sciagnieciu plikow nic sie nie dzialo. moze to Ci pomoze. ewentualnie zobacz organoleptycznie jaki plik aplikacja Ci pobiera. jest on dziwnie maly. sporbouj go sciagnac z innego zrodla jesli to mozliwe. oficjane forum pomocy technicznej tez moze byc przydatne
https://forum.4game.com/forumdisplay.php?f=68

NoFinLuck

Dzięki, podziałało. Ale teraz nie mogę się połączyć z serwerem. Pokazuje się informacja "Try again later."
Co teraz?:P

szymko1480

a ja mam taki kłopot otóż mam client NCSoftu i ktoś mi poradził że moge wrzucić go do folderu z 4game i wtedy wystarczy jedynie zrobic update/repair na stronce 4game i już będe mógł grać, jednak ku pojemu zdziwieniu i tak rozpoczeło się pobieranie całego clienta od nowa 5,6GB l2 mam w D:\4game\LineageII EU wiec nie wiem dlaczego pobiera od nowa. mozna to jakoś ominąć? gdyż przy mojej prędkości neta pobranie całego clienta zajmie jakieś 7-8h

Kamal

Przy instalacji wybierasz miejsce zapisu klienta L2, domyślnie jest lineage2eu (bez spacji). Musisz ponownie zainstalować 4game. Nie wiem jak jest z folderem, ale lepiej wcześniej skopiować L2 do program files :D

szymko1480

zainstalowałem 4game tam w domyślnym folderze czyli w program files i skopiowałem L2 do tego folderu a mimo to nadal ściąga mi się cały Client 5,6GB zamiast zrobić sie tylko update..

Grahyo

Czytam i czytam, lecz odpowiedzi znaleźć nie moge :) Update zrobiony system czysty, host poprawny, antyvir - Avast z wykluczeniem na caly folder Lineage 2 gdzie jest Innova, windows 7 x64. Odpalam ze strony, wszystko działa poprawnie odpala się Frost który ładuje się do końca, potem dziwaczne okienko Loading, ale to też mija po tym pojawia mi się pierwszy screenlog Lineage - ta postać z logiem Awakening widać je przez 1sec i dupa. Nic dalej się nie dzieje. Jakiś pomysł?
                            "Aggressive Support" :ork_5_3:

Polopiryn

Jeżeli okienko loading przeszło to raczej nie wina frosta. Stawiał bym na winę w kliencie, zrób reinstall. Avast płatny czy darmowy? :P

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Grahyo

"Aggressive Support" :ork_5_3:

dziok

Jest jakieś info odnośnie nowego servera EU? Słyszałem, że za kilka miesięcy jest planowany jest po polsku chociaż mi bardziej interesuje international. Proszę o info

Polopiryn

Cytat: Grahyo w Styczeń 31, 2012, 10:18:42 PM
Płatny. Czyli co ponowne zasysanie 6GB? oO

Nie, nie. Też mam avasta i nie mam problemów. Jeżeli masz licencje to usuń avasta i spróbuj bez niego

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Kamal

Cytat: dziok w Luty 01, 2012, 01:59:05 AM
Jest jakieś info odnośnie nowego servera EU? Słyszałem, że za kilka miesięcy jest planowany jest po polsku chociaż mi bardziej interesuje international. Proszę o info

Drugi serwer jest mało zaludniony a ty chcesz już 3 :D

Thaarael

@EDIT
Dobra, nieważne, wywaliłem COMODO i działa

Tak swoją drogą, w klient wbudowane są jakieś regulacje opcji graficznych czy coś? Bo mi się nie wyskalował do końca do monitora i boki ucina...

kaganpwnz

Na tym Core gra ok. 4k ludzi.. to dość mało jak na oficjala