Powrót jaki serwer

Zaczęty przez Mleko, Luty 02, 2018, 08:20:49 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mleko

Witam, wiem że pytanie jakich milion na tym forum, ale stwierdziłem że czas wrócić do L2. W grę wchodzą tylko serwery oficjalne, a na Core widzę, że znaleźć pt na Kartie 85 czy 90 jest nie lada wyzwaniem, dlatego pytanie dla grających na którymś z serwerów. Lepiej na Chronos czy Naia? Który wybrać względem online i party abby móc cokolwiek robić?

BoSSsKi

Cordana

Na chronosa i naine masz dużo większy próg wejścia, brak PA/ 30d run 200% eq jest dużo droższe do tego praktycznie nie ma już polaków,

może to was zainteresuje
https://forum.lineage2.com.pl/index.php?topic=60942.msg710417#new

skeleton

Zapomnij o Ramonie to martwe nawet bardziej niż moja wątroba ;p

Mleko

To gdzie Ci Polacy grają? Nie no Innova odpada, bo mam tam postać, ale ciężko o jakiekolwiek party. Myślałem właśnie o Chronos albo Naia. Ehh.

mattz

Cytat: Mleko w Luty 02, 2018, 08:20:49 PM
Witam, wiem że pytanie jakich milion na tym forum, ale stwierdziłem że czas wrócić do L2. W grę wchodzą tylko serwery oficjalne, a na Core widzę, że znaleźć pt na Kartie 85 czy 90 jest nie lada wyzwaniem, dlatego pytanie dla grających na którymś z serwerów. Lepiej na Chronos czy Naia? Który wybrać względem online i party abby móc cokolwiek robić?

A myslisz, ze na chronosie czy nai bedzie lepiej? Gracze lineage'a nie dbaja o "nowych", tam tez jest spinka o robienie w najmniejsza ilosc osob jaka jest mozliwosc, "minimalne wymagania zawyzone", zeby zrobic w 2min i tyle.

Z oficjala, ale to tez nie bez RMT zostaje Ci skelth, z privow Midy, a jak nie to polecam inne gry.
Skelth 2 konta min to 20e/mc lub 50e 3mc gry, do tego dolicz min. min te 100 euro na RMT, zeby jakos to szlo.

A tak btw, to zapomnij o w ogole jakimkolwiek oficjalu, jezeli sie do i tak tego "skromnego" groma zaliczac chcesz, jak jeszcze je dodatkowo zawezasz o wymagania co do polakow. Populacja EU w tej grze jest bardzo niska. Polska? Znikoma.

Mleko

No dobra to po prostu zagram na Chronos, zobaczę jak to jest. Będzie źle to może na jakiegoś priva pójdę.

nawrot

Idź na Skeleth i dojdz do XenoTavern gra tam kilku moich znajomych po kilku miesiącach doszli do jakiś cp w klanie i dobrze się im gra. Jeśli mialbyś fun z grania BD to jest ogromne zapotrzebowanie na niego.

Cordana

Cytat: skeleton w Luty 03, 2018, 09:55:52 AM

owszem jest martwa ale to samo można powiedzieć o każdym offie, co z tego skoro na chronosie w pt matchingu jest 1000+ ludzi jak żeby dojść do czegoś trzeba 3 x więcej czasu do tego bez pakowania kasy nie zrobisz tam nic, od dd na k99 wymagają pve broni minimum +10 pve seta i epków, bez rmt taki sprzet jest tam nierealny, bez władowania xxxx tys zł nie znajdziesz tam nawet klanu, jeśli ma być God to serio albo Core albo Ramona z tym że na tej 2 jest najłatwiej dojść do czegoś, jeśli nie God to faktycznie Skleth tylko i wyłącznie, chronosa/naie omijaj szerokim łukiem strata czasu i pieniędzy, władujesz 5-6 tys zł i bedziesz na hita na każdym pvp

fgt

Cytat: Cordana w Luty 06, 2018, 01:20:52 AM
Cytat: skeleton w Luty 03, 2018, 09:55:52 AM

owszem jest martwa ale to samo można powiedzieć o każdym offie
orly?

https://www.youtube.com/watch?v=KkzyASDdWrw

Cordana

Nie mówmy o rosyjskich i kor...

fgt

mowimy o kazdym offie, ale nie o koreanskim i rosyjskim? zdecyduj sie, albo nie uzywaj slow, ktorych znaczenia nie znasz

Cordana

Cóż to chyba logiczne że ani na Ru ani na Kor nikt się nie wybiera i nie ich dotyczyła ta dyskusja

mattz

1sze primo, serwer Chronos ma 13 lat, bez inwestycji paru k euro nie ma co.
Ramona to GOD nic nie leci, bez inwestycji 1.5k euro tez nie ma co

Jak juz to mozesz isc na skelth, troche zainwestujesz w szybki start, ale przynajmniej adena z mobow dropi xD

fgt

Cytat: Cordana w Luty 06, 2018, 03:25:36 AM
Cóż to chyba logiczne że ani na Ru ani na Kor nikt się nie wybiera i nie ich dotyczyła ta dyskusja
nie mam pojecia co niby jest w tym logicznego, moze korea jeszcze tak, ale niby dlaczego ru tez jest od razu wykluczany?

wiec jak widac twoja logika nie za bardzo tutaj dziala

Mleko

Niestety Core odpada jak pisałem, ponieważ znaleźć tam party na k85 czy k90 to jest szukanie pare godzin. A tym bardziej już na inne misje.

haran

Kolega pyta o Chronos i Naia, a tu Ramona i Skelth :D
Po czym poznać, że serwer jest dead? Po tym, że ludzie dzielnie walczą o każdego gracza na forum  hahaha

Co prawda ja Ci tutaj nie doradzę, bo nie grałem na żadnym z tych serwerów. Jednak z aktywności na forum, stawiam, że większe polskie community jest na Chronosie.

Najłatwiej byłoby Ci stworzyć postać na każdym z serwerów, zagadać do kogoś w grze i podpytać :)

Cytat: Naito w Grudzień 12, 2016, 05:06:56 PM
Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

mattz

Cytat: haran w Luty 06, 2018, 10:51:08 PM
Po czym poznać, że serwer jest dead? Po tym, że ludzie dzielnie walczą o każdego gracza na forum  hahaha

Co prawda ja Ci tutaj nie doradzę, bo nie grałem na żadnym z tych serwerów. Jednak z aktywności na forum, stawiam, że większe polskie community jest na Chronosie.

Najłatwiej byłoby Ci stworzyć postać na każdym z serwerów, zagadać do kogoś w grze i podpytać :)

all sie zgadza ale chronos bez inwestycji z 2k naprawde mn £££ to strata czasu tam sie ludzie od parenastu lat stackowali

pluszka

Cytat: mattz w Luty 07, 2018, 03:38:24 AM
Cytat: haran w Luty 06, 2018, 10:51:08 PM

all sie zgadza ale chronos bez inwestycji z 2k naprawde mn £££ to strata czasu tam sie ludzie od parenastu lat stackowali

Serio nie rozumiem tego płaczu o RMT. W każdej grze, gdzie jest możliwość bycia lepszym od drugiego gracza znajdą się osoby, które za wszelką cenę będą chciały to osiągnąć i to jest zrozumiałe - rywalizacja - szczególnie w grach online. Ale nie mogę tego zrozumieć jaka różnica czy kupujesz z oficjalnych kanałów czy trzecich stron jak https://www.sellersandfriends.com ?? I to samo dotyczy się wszystkich innych gier. Bocenie i jest be? Bo to wbrew zasadom gry? Ale ładowanie siana w ncoins już cacy.. Jak dla mnie bez różnicy czy ktoś kupuje przez oficjalny store, boci czy bierze adene z jakiegokolwiek innego źródła na własne ryzyko. Śmieszny jest fakt, że L2 ma slogan "truly free" totalnie nie podejmując rękawic w walce ze sklepami jak wyżej i do czasu kiedy one nie będą wyeliminowane, wasz płacz o rmt nie ma sensu bo skoro mają zysk to zawsze będą. A skoro sama polityka deweloperów jest taka, żeby dawać ludziom dodatki spoza gry, (boosty, itemy, biżuterie) za pieniądze przez oficjalne źródła - na prawdę nie ma sensu walka z tym bo zawsze znajdą się osoby, które złapią się wszystkiego nawet wydawania pieniędzy, żeby być lepszym - mimo, że Twój skill może być nieporównywalnie wyższy. L2 to zdechła gra dla wieloletnich pasjonatów, którzy koszty uzbrojenia, adeny wliczają w koszty rozgrywki i są tego świadomi.
Smutne i niesprawiedliwe dla przeciętnego gracza ale co zrobisz.. Zawsze się znajdą głosy które będą przeciw - w tej akurat grze ilość władowanych pieniędzy często jest wyznacznikiem tego jak dobry jesteś - w innej grze im więcej czasu poświęcisz na farmienie tym będziesz lepszy i też jest to niesprawiedliwe dla ludzi, którzy dawno temu skończyli 18 lat i nie mają czasu na spędzanie po 15 godzin dziennie w grze.

Dla autora tematu polecam chronosa bo rynek jest najlepszy i kosztów na zrobienie postaci trzeba być świadomym, żeby czerpać pełną przyjemność z gry.

A dla tych, którzy są politycznie poprawni polecam cs go albo lola  hahaha skiny nie mają wpływu na grę, a będąc mega skoncentrowanym podczas 3 rankedów/tydzień można podłechtać sobie ego wysoką rangą bez przesiadywania całego życia przed gierką.