Początek... elf i co dalej?

Zaczęty przez Weapon, Czerwiec 17, 2006, 05:13:28 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Weapon

Mam pytanie... gram elfem jestem Elfem Fighterem zamierzam być w przyszlości łucznikiem. Pytanie: Mam 11 lvl i walcze nadal knifem... czy już od tego poziomu opłaca mi się kupić Bow I Strzały (tylko gdzie te strzały) ? Acha i gdzie expić od 11 lvl...

Tyr

... oto ścieżka rozwoju:
Elven Fighter -> Elven Scout -> Silver Ranger

Możesz kupić łuk :) i strzały... Wszytko w jednym sklepie jest... Używaj mapy... będze zaznaczone... Na 11lvl... możesz expic okolice Elven Fortecc :P masz na mapie ;)
Lineage 2 Classic EU

Molo

Ja bym nadal używał dagera, chyba że znajdziesz moby wolne wtedy przesiadka na łuk i jazda, tudzież możesz opanować zmianę broni z łuku na dager (pierwsze hity z łuku a później dagger) i powinno być miło... Może rozwiązanie trochę kosztowniejsze ale na tym lvlu co jesteś to raczej jest bez znaczenia...

Jancia

do 40 bardziej opłacalny jest dagger
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

Sengaia

IMO uzywanie daggera jest opłacalne do 52 levelu powod:
C gradowe łuki żrą bardzo duużo soulshotow (9/hit) a daggerem mozna jeszcze przez ten czas nawet dobrze expic.
Nie gram w L2.
Czuję się szczęśliwy z tego powodu :D

harnas

lol do 40 lvl najlepiej urzywać łuku.Powód? najszybszy exep.CO prawda zżera sporo ss, wiec jeżeli na serwerze jest problem z adeną to lepiej walcz daggerem.
nick Harnas zawsze i wszędzie....

eSkel

I potow leci zdecydowanie mniej.. ja do ~43 lv bralem na exp max 30 potow :P A na iKonie moim PW z 10 razy wiecej xD Lepiej luk.

Weapon

Ok dzięki walcze i łukiem i knifem... bardziej mi się dobrze gra knifem... Ok moje kolejne dwa pytania:

1.Jak moge z kimś gadać na priv?
2. Cyz gdy zdobęe poziom to gdzie dodaję sobie punkty np. do Strenght?

Sengaia

1.wpisujesz "nick jakis tekst
2.Nigdzie, gdyż w tej grze nie ma funkcji zwiekszania sobie cech w taki sposób jak w np Diablo 2. Cechy podstawowe zwieksza sie za pomocą armor setów i za pomocą dyesów, czyli tatuaży ktore zwiekszają dana ceche kosztem drugiej (np STR +4 Dex -4)
Nie gram w L2.

Weapon

A gdzie mozna dostac takie tatuaze???

Sengaia

to juz zależy od serwera...
na większości serwerów dyesy dropią moby, nie wiem na jakim ty grasz.
jak juz dropniesz z moba 10 jednakowych dyesów (np Dex +4 Con -5) to idziesz z tym do symbol makera (na większosci serwerow jest w kazdym magic shop) wybierasz opcje "draw a symbol" i te wszystkie materiały złączają sie w symbol,ktorego żeby wpakować trza kliknąc dwa razy w jego ikonkę i wybrac ok.
Nie gram w L2.

Weapon

---------- 01:13 18.06.2006 ----------

Gram na Dragon Network

---------- 22:36 ----------

Ok kolejne moje pytania...

1. Gdzie expic za Elven Village na 14 poziomie?
2.Czy Po zdobyciu 20 poziomu udajemy sie do Swiatyni i u Mistrza Knightow zmieniamy profesje? jezeli tak to na jaka polecacie poczatkujacemu taka klasa by sie nie znudzila i nie nurtowala... a zarazem byla latwa?
3. Co to jest A Grade, B Grade,Cgrade?

harnas

Ech to wszytko jest na forum.... wystarczy urzyć opcji search...I poczytaj se forum dużowsie dowiesz, te p[ytania były już zadawane...
nick Harnas zawsze i wszędzie....

Weapon

Ok thanks ale mam jeszcze jedno pytanie... czy dobrze dałem Magic Lvle do:

Lvl 14 Mystic Human:
Lvl 3 Wind strike
Lvl 2 ICE BOLT
Lvl 1 Half Heal
Lvl 1 Unstuck
Lvl 1 Cure Poison
Lvl 1 Shield

NightBird

Cytat: WeaponOk thanks ale mam jeszcze jedno pytanie... czy dobrze dałem Magic Lvle do:

Lvl 14 Mystic Human:
Lvl 3 Wind strike
Lvl 2 ICE BOLT
Lvl 1 Half Heal
Lvl 1 Unstuck
Lvl 1 Cure Poison
Lvl 1 Shield

czyli grasz magiem a nie fighterem
a skille dales dobrze jak ci starcza sp to nawet wszystko mozez wykupic
(ale w pierwszej kolejnosci kupuj passivy + ofensywne skille)
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Weapon

No wlasnie bo ja rozbilem teraz juz tak:
Wind Strike 5 lvl
ICE BOLT lvl 4

I bede chyba
tylko w nie jechac...

Ryltar

Jezeli mam byc szczery to ja jade ice boltem tylko 1 poziom,battle heal i ostatnie punkty ida w wind strike do 2 lub 3(koszt jest niski wtedy w sp) i w pasywne a reszta idzie do czasu jak bede wizardem.

Weapon

Mozecie mi wyjasnic jedno.. please... co to są te Grade'y?

Balzac

heh Grady to sa "stopnie"
od 20 lvlu mozesz uzywac broni stopnia D (D grade)
od 40 stopnia C (C grade)
od 52 stopnia B (b grade)

itd...

Jezeli np. na 20 poziomie uzywasz niedololonej zbroi, dajmy Composite C grade , dostajesz kare, czyli zmniejszaja ci sie statystyki.

grady sa nastepujace: d,c,b,a,s

a od 0 do 20 lvlu używasz broni no grade [Beatronix]

My crusade never ends...

Weapon

Na 20 lvl mam zbroje Magic Mystic Armor i Magic Mystis Stocking a ten equip zabiera mi mane... czy oplaca sie go nosic>