Najlepszy summoner

Zaczęty przez M@czugos, Maj 16, 2006, 08:45:15 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

M@czugos

Jaki jest Waszym zdaniem najlepszy summoner? Proszę o szybkie i w miarę treściwe odpowiedzi, proszę nie mówć że to już było :)

Beatronix

hmm to jest ciekawe pytanie, jezeli ci chodzi o serwery pirackie (z podpakowanymi niewyobrażalnie summonami) to phantom summoner (jego summon jest baaaardzo mocny) albo elemental summoner (3x jego obszarówka i cała arena lezy :) )

Ryltar

Byl taki temat a poza tym ciezko powiedziec bo kazdy jest w czyms dobry poszukaj na forum.

M@czugos

hmm. Gram na serwerze z ratami 4k/5k/5k (nie besztajcie mnie) więc chyba sobie zrobie wszystkich summonerów :)

WOD

zostales oficjalnie zbesztesztany :P .

Ale fajnie sie gra na servach 4k/5k/5k
wyglada to mniej wiecej tak

1. zdobycie 72 lvla 1.3 godziny gry
2. zrobienie obu profesji 4 dni)))

M@czugos

Jakie 4 dni? 4 tak, ale godziny... i nie 72 tylko 78 :P Ale przed chwilą odbyłem poważną rozmowę z Gemusem (p. moje GG) na temat "gustibus non est disputamtum", i stwierdziłem, że każdemu na innych ratach gra się dobrze :)

Dymek69

Jesli chodzi o summonerów, to Warlock wymiata :P. Grałem PS i Warlockiem, i moim zdaniem WL najlepszy.
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone

THC

Cytat: WOD
1. zdobycie 72 lvla 1.3 godziny gry
2. zrobienie obu profesji 4 dni)))

Na takich ratach to zdobycie 80 lvlu zajmuje nie całą godzine !!!!!!!

A co do summonerow to Warlock ruleS
T    H   C

Yoker

Mi się jednak wydaje, że PS jest najlepszy.

Ryltar, nie wiem jak długo to masz, ale na maxa fajne jest w syg. to z daggerem, jeszcze by było lepiej gdybyś to zapętlił. A i tak PW jest lepszy ;D

Yoker

Mi się jednak wydaje, że PS jest najlepszy.

Ryltar, nie wiem jak długo to masz, ale na maxa fajne jest w syg. to z daggerem, jeszcze by było lepiej gdybyś to zapętlił. A i tak PW jest lepszy ;D

kebosmen

wy sie ludzie kompletnie nie znacie...najleprzy jest ES...majac unicorna merrowa robisz taka masakre ze po po 3-4 moby na 1 raz bierzeszpoza tym hydro to mass wiec mozesz kazdego z 1 uzyciem walnac...co prawda czasmi nie zdazysz healowac ale od czego masz ultimate def...ten summoner jest najleprzy...gralem nim na ratach 45x i bylo spoko(tarfilem na serw bez bugow w tej klasie)z porownaniem go z PS jest lepszy...ale ludzki summoner tez jest ok... :wink:

Woju

E tam warlock jets lepszy co ci ze skila ja po innymi wzgeladmi warlock jest leszy tylko skil na niektorych serverac h ten skil jest hmm zepsuty i robie cienkie hity warlock nie ma najgorszego cst spd dosc szybko leczy a cat quen jest zadziwiajacy WL!
.

GlooM

Cytat: kebosmennajleprzy jest ES... nim na ratach 45x i bylo spoko(tarfilem na serw bez bugow w tej klasie)
a po czym poznales ze nie bylo bugow?
(ja nie widzialem jeszcze pirata zeby statystyki summonow byly jak w retailu)

kebosmen

porownalem...gralem ES na innym serwie mialem 45vl ale...
1. kubiki nie dzialaly jak powiny przywolaly sie ale nic nie robily
2.ze skilli dzialaly tylko od mirage i boxera reszta nie
3.staty summonow byly duzo mniejsze niz powinny

To co tu wypisalem jest naprawione na tym serwie na ktorym obecnie gram...skille, kubiki, staty...jedyny bug jest taki ze po kazaniu summonowi atakowac on atakuje dochodzi do przeciwnika, znika i pojawia sie w miejscu z ktorego ruszyl...troche to wkurzajace ale ogolnie jest ok :D

Ryltar

Niech zgadne i pewnie masz te stasty z globala i je porownales?

A te twoje bugi to byly za C2 jak wiec nie dzialaly na C3 lub C4 to zaje...fajny serwer...

Wez Merrow ja Kaia i zobaczymy kto szybciej zabija?

Ty zabijesz kilka naraz ale tracisz mane na leczenie i tracisz Udef ktory moze sie przydac nastepnym razem(padnie summon i krysztaly w krzyz).Summon tez traci mane szybko wiec mu musisz ja odnawiac.Fakt mozesz wziąć boxera odnowic sobie MP odwolac go i przywolac znowu merrow.

Jak ja bede expil:Bede lal biale lub zolte.Dzieki szybkosci kaia nie martwie sie ze zostanie z tylu a kai szybciej dopada moby na duzym obsarze(szybciej biega od merrow).Kai tylko traci mane na swoja tarcze dzieki ktorej ja moge atakowac pierwszy a mob(y) sie zaraz zaggruja na kota.O mane sie nie martwie bo jade na kombinacji B2M i CLD lub moge przywolac kata zeby odnowil mi MP.

Sprawdzone i mimo ze niby ES zabija szybiej to w Cruma nabilem szybciej poziom (ja mialem 2% expa ES niecale 1%).To tylko jak sie mowi to wydaje sie takie piekne ze nabijasz exp ale niestety szybciej sie nabija exp bez AoE.A jak jest Walka Queen vs Seraphim to nie wiem ale jagby dac serpahimowi Nuker party a Quenn archer lub DD to nei wiem kto by nabijal szybciej.W PvP to WL kladzie kazdego Summonera a po wejsciu C5 to walka bedzie taka:2 summonerow rzuca Beatray i komu wejdzie pierwszemu ten wygrywa.Zreszta WL jako Aracanian Lord ma Warrior i Mage Bane a EM ma juz tylko Warrior Bane(czyli WL zdejmie mu buffy z unicorna).Ale czy zdejmie Wizard Servitor to juz nie wiem.

Skrzat

e tam, PS jest najbardziej klimatyczny, wczuwam sie w Nare Shikamaru ;]
Skrzat to faja....

Ustaw w swójej sygnaturce i pomóż Skrzatowi zdobyć dominacje nad światem

kebosmen

lepszy WL od ES powiadasz...a powiedz mi ile ten twoj kat queen ma HP???... skoro bijesz nim to uzywasz transfer paina i healujesz go w razie potrzeby...ja nie musze bo seraphimowi z ultimate def mobki zadaja 10% z normalnych obr. ja sobie bije 1go mobka a on 2go :D  rzucam mu co jakis czas ulitimate ipo walce healuje...tyle ze startegi...a ty musisz sie wiecej pomeczyc :P ...jesli chodzi o merrowa :|  tu nie jest tak pieknie...merrow nie ma tyle defa i hp co seraphim...ale jest przydatny gdy walczy sie w party bo wtedy ustawiamy mobki zeby byly blisko siebie wtedy hydro...a nie zdazylo mi sie jeszzce zebym merrowowi odnawial mane nie wiem dlaczego ale nigdy mu ponizej 1/4 nie spadla :)

ES ma jeszcze jeden bardzo dobry plus...dzieki czemu jest duzo bardziej przydatny w party niz ten twoj warlock...MA MASS SUMMON AQUA CUBIC!...i HEALING cubic ktory leczy cale party(jesli ma ochote :P )

Twoj warlock jest niezly ale nie dorasta do piet ES 8)

Pred

To tylko TY tak uwazasz, kazda postac ma inne zaley i wady, zagraj sobie WLem na jakims wyzszym lvlu i porownaj. :)
Ale ES wg mnie naprawde jest dobry, te trainy z merrowem... Aach...

Ryltar

Cytata powiedz mi ile ten twoj kat queen ma HP???

To kawal? summony maja zawsze tyle samo hp(jednorozce,cienie i koty)

Cytatskoro bijesz nim

>_> czyli u ciebie boxer i mirage to to samo?

Kat the Cat i Queen the Cat widzisz roznice? Queen to cos na styl tywojego seraphima.

Cytatja nie musze bo seraphimowi z ultimate def mobki zadaja 10% z normalnych obr. ja sobie bije 1go mobka a on 2go

Dobrze skumalem? uzywasz serpahima gdy walczysz solo? ja myslalem ze te summony sa do party ale widze ze ty ianczej je wykorzystujesz.Jak kto lubi.

Cytatrzucam mu co jakis czas ulitimate ipo walce healuje...tyle ze startegi...a ty musisz sie wiecej pomeczyc

Ja musze sie meczyc? ja nie uzywam serpahima do solo...

Cytattu nie jest tak pieknie...merrow nie ma tyle defa i hp co seraphim

Aaa to sie nie dziwie bo masz buga bo merrow ma wiecej o ile sie nie myle ataku i defa.Pamietaj ze prywatne sa zbugowane na punkcie summonow.

Cytatale jest przydatny gdy walczy sie w party bo wtedy ustawiamy mobki zeby byly blisko siebie wtedy hydro

Czasami sie przyda ale wiekszosc Es ktorych znalem to uzywalo go na raid bossach na pierwsza fale(zeby zdjac obstawe).

Cytata nie zdazylo mi sie jeszzce zebym merrowowi odnawial mane nie wiem dlaczego ale nigdy mu ponizej 1/4 nie spadla

Predzej to tak opisywales jagbys robil trainy na 1k mobow chyba ze sa zielone i zchodza na max 2 hydro screw.

CytatES ma jeszcze jeden bardzo dobry plus...dzieki czemu jest duzo bardziej przydatny w party niz ten twoj warlock...MA MASS SUMMON AQUA CUBIC!...i HEALING cubic ktory leczy cale party(jesli ma ochote Razz

Ta ja mam mass summon storm cubic i raczej wole jego niz tego ktoremu srednio wchodzi DoT(serio wiekszosc uwaza go za dupnego cubica chociaz sadze ze venom jest gorszy).Healing jest dobry ale bym go nie zamienil swoich cubicow na inne a jak mam porwnywac to Vamp SK jest lepszy.

Cytatwoj warlock jest niezly ale nie dorasta do piet ES

I takie teksty mnie w******a...zachwalanie swojej klasy jak nie umiesz wykorzystac jej na maxa lub nie poznales innej klasy ktora jedziesz.Ja sie opieram o global a nie zbugowane prywaty w ktorych stasty sa za wysokie/niskie lub skile wala za mocno lub za slabo.Jarasz sie Hydro screw a moze byc tak ze jest za mocny dostana "oficialne" zrodla to ci go oslabia to merrowa nie bedziesz uzywac.

Cytatkazda postac ma inne zaley i wady

To prawda.

Cytatzagraj sobie WLem na jakims wyzszym lvlu i porownaj.

Erica:53 lvl raty x1 Allseron:48lvl raty x2 Dark Portal:71 raty x3(fajnie sie ulozyly raty ^^) wiec jak widac troche poznalem ta klase i mialem ES na 65 oraz PS na 66 wiec jak widac znam summonerow troche i wiem jakie maja wady.

CytatAle ES wg mnie naprawde jest dobry, te trainy z merrowem... Aach...

Z czasem sie nauczysz ze Train z merrowem to nie wszystko(sam tak myslalem jak mialem ES) ja osobiscie wole boxera(nie lubie summonow z C2 wole z L1*).

Tak Lineage 1 to nie literowka i nie chodzilo mi o Chronicle 1.

GlooM

gdzies kiedys dawalem porownanie statsow z retaila i priva...
co sie okazalo? za na 99% piratow summony sa overpowered, maja zawyzone staty i inne pierdoly.
normalnie ES nie ma tak kolorowego zycia bo Merrow z 74 lvla ma ~650 defa.

Ryltar

Ja mam stasty z oficiala wiec wiem ze napewno ES nie robi takich Trainow.

kebosmen

Ja mam na serwie luzik widocznie :P ...na moim serwie es jest
Cytatoverpowered
...moze na innym serwie graloby sie inaczej ale ja gram na tym i nie mam sobie rownych wsrod innych summonerow...glownie ststy sa zawyzone dlatego ze staty innych charow tez sa:(...nie jest dobrze jesli HE rozwala inne klasy o 10 lvli wyrzsze na kilka strzalow...niestety wszystko ma swoje wady...moze statsy sa zawyzone lecz ES jest silniejszy jedynie w porownaniu go z innymi summonerami z serwa(bad) z takim np: SpSem nie ma szans...ale jako summoner jest tam najleprzy^^(pocieszajace)

Kopi

Hehe a nikt nie wspomnial o necro a on tez jest w jakims stopniu summonerem :D. No i jak ktos umie grac Necro to pokona tych wszystkich ES,WL,PS bo wystarczy ze wrzuci im silienc, curse gloom a potem bedzie walic z Vampiric claw, death link :). No ale niektorzy zarzuca mi ze Necro to jest nuker/summoner :). Pozdro.
Duelist / Hell Knight 78 lvl

server : Nightmare
klan : Poland
ally : Fenix

www.l2poland.com

kebosmen

Wiesz dla niedoswiadczonego summonera kazda klasa jest trudna do pokonania a nekro tym bardziej...nekro byl okrzykniety tak jakby najleprza klasa fenomenem...ale tak naprawde nie jest :P ...ma kilka atutow ale on jest dobry na nukerow...a summoner nim nie jest :D

Tak tywoja strategia jest dobra ale nie w 100%...silienc to bardzo przydatny czar ale summoner nie uzywa zwykle nukow chyba ze walczy z jakims niskim lvlem bo ma je slebe...masz racje moze to uniemozliwic healowanie summona ale silencem kubikow i transfer paina nie powstrzymasz^^ niestety zwykle walka necro z summonerem konczy sie kleska summonera ale to dlatego ze necro jest overpowered na wiekrzosci serwow i ciezko jest go pokonac...ale nie znaczy to ze jest niepokonany

Dodam jeszce ze summony necro sa raczej..hmm..malo przydatne...poza tym na wiekrzosci serwow crused man jest zbugowany jak nic :P...a reszta summonow jest raczej slaba...nie wiem jak jest u ciebie jesli wszystko jest wporzadku to masz duze szczescie :wink:...ja moim necro mailem cruesd mana kroremu nie dzialay skile a poza tym mial staty
p atk-1
m atk-1
reszta chyba ok...potem staty naprawili ale skille ciagl;e nie dzialaly
ogolnie necro jest bardzo dobry...polecam gra sie nim przyjemnie i jest dobry w pvp...ale to nie to samo co summoner z prawdziwego zdarzenia :D
mysle ze wszyscy sie ze mna zgodza :rotfl:

Ryltar

PRzez ten czas co walczylem WL na arenach wygralem raz z necrem a to dlatego ze bind wszedl na dzien dobry(summona mi sparalizowal a nie mialem bless).

Necro to nie summoner(fakt ma summony) rownie dobrze powiem ze DA lub WS to tez summonerzy bo je maja.