[L2J] L2Emi - IL x100 - START 28.08.2020

Zaczęty przez Asgota, Sierpień 01, 2020, 01:19:59 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Asgota

Cytat: Slomek w Sierpień 16, 2020, 01:13:34 PM
Cytat: JohnTravolta w Sierpień 16, 2020, 01:01:23 PM
Jaka szkoda ze nie low rate, idealny czas na postawienie serwera.. wszystkie raidfighty mordory mmowaye umieraja i kwicza..

Moze jak uzbiera troche z dotacji ( wiec nie skąpic) to moze zrobi wipe aktualnego serwera troszke zareklamuje i postawi cos low rate. Taki L2AfterLife miał ok 250 i chyba tam potem online wskoczyl do 400 bez boxów i to juz liczba pozwalająca na przyjemna gre IL low rate.
Tylko to wszystko to jest czas czas czas. Ja nawet na granie nie mam czasu a co dopiero miec czas na stawianie i obsluge serwera.

Jeżeli chodzi o x7, to nigdy nie będzie miało wipe, póki projekt żyje to server będzie stał tak jak stoi, choćby dla jednego gracza.

Pewnie powstanie w przyszłości low rate jakieś, ale nie będzie to typowe low. Coś tam się w głowie rodzi powoli, ale aktualnie skupiam się na PvP.

Kolejna sprawa to ze muszę widzieć zainteresowanie na server low, bo włożyć czas, pieniądze, nerwy i Finalnie zobaczyć 50 graczy to słaby pomysł. No i potrzebni są tez testerzy, bez nich nie da się postawić czegoś co sprosta choćby podstawowym wymaganiom, a jak wiadomo nasze Polskie community ma wymagania najwyższego stopnia.

Asgota

Wpadło kilka nowych wiadomości:

- Hero skilli będzie można używać na każdej subclassie.
- Zmiana Farmy AA z Branded na Heretic.
- Wyłączamy Alliance, zostają tylko Clany.
- Clan Manager Artur ma od teraz pełną obsługę klanu - tworzenie, kupno CRP, podnoszenie lvl'a, skille clanowe, itd.

Dodatkowo ustaliliśmy oficjalną date startu na: 28.08.2020 o 20:00 naszego czasu.

Mapa Heretic:

Sephriot

Asgota popraw stronę www żeby można było przeglądać ją wygodnie na telefonie, nawet teraz chce zobaczyć czy epiki są ubijane na x7 i nie da się tego menu wysunąć.

Asgota

Cytat: Sephriot w Sierpień 18, 2020, 04:03:44 PM
Asgota popraw stronę www żeby można było przeglądać ją wygodnie na telefonie, nawet teraz chce zobaczyć czy epiki są ubijane na x7 i nie da się tego menu wysunąć.

Wiem o tym, tylko nie ma na to ciągle czasu :P

Asgota

Asgota

W Czwartek zamykamy Beta Test Serwer i robimy przygotowania pod live w Piątek.

Przygotowałem też dwie dodatkowe farmy w razie gdyby nas online zaskoczył, będą to Caty Dark Omens i Cruma Tower 2, kwestia ich uruchomienia to dosłownie 2minuty.

W czasie Bety pojawiło się też trochę zmian cen przedmiotów w sklepach, kto gra na Becie ten pewnie zauważył, powinno to wydłużyć żywotność serwera.

Polopiryn

Myślisz, że live w piątek jak startuję valhalla to dobry pomysł? Wiem, że inny target, ale...

Dobra nvm, nie zauważyłem wcześniejszych postów :P
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Asgota

Server Beta został wyłączony.
Live: 28.08.2020 at 20:00 GMT+2!

Przemo27

No, no zapowiada się ciekawie  wpadnę być może z ekipą.

Furia18

Wydaje mi sie ze mp poty powinny być tańsze :) pomijając to ze do 65 lvlu wgl sie nie zarabia to sps bierze tyle mp, ze na samo mp sie nie zarobi a gdzie reszta xd

TankerEk

Wbilem balans wydaje się ok, nawet fajny koncept kilku miejscówek. Szukam grupki ludzi moze byc ciekawie casualowo jak bedzie kilka ekipek
Common sense
So rare that it's a super power

Slomek

Ciekawosc mnie zjada, jest z kim pograc? Jewtem aktualnie na urlopie i nie pogram sobie.
l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

rbkastro

Cytat: TankerEk w Sierpień 29, 2020, 04:55:46 PM
Wbilem balans wydaje się ok, nawet fajny koncept kilku miejscówek. Szukam grupki ludzi moze byc ciekawie casualowo jak bedzie kilka ekipek

Ooooo a kto to wrocil ;D byku :))
https://www.twitch.tv/rbkastro   //  4fun stream

Slomek

Serwer bardzo fajny, działa bardzo plynnie.
Uwazam jednak, że cena shotów dla summona jest nieco wygórowana. Na poczatku expiac nie da sie farmic adeny a pet shoty maja sporą cenę, gdy  shoty dla postaci sa darmowe. Rozumiem jeszcze adene za C grade Crysze, moge expic slabszym summonem choć i tu pokusiłbym sie o zmiane na zero.
Dobrze byłoby zmienic cene za shoty na darmowe.
l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

Asgota

Cytat: Slomek w Sierpień 30, 2020, 11:35:20 PM
Uwazam jednak, że cena shotów dla summona jest nieco wygórowana. Na poczatku expiac nie da sie farmic adeny a pet shoty maja sporą cenę, gdy  shoty dla postaci sa darmowe. Rozumiem jeszcze adene za C grade Crysze, moge expic slabszym summonem choć i tu pokusiłbym sie o zmiane na zero.
Dobrze byłoby zmienic cene za shoty na darmowe.

W sumie dobry pomysł, jutro (dziś) zmienię cenę shotów dla summonow oraz cry C.

//Edit.
Zmienione.

Sheani

troche balans dropu kuleje

jest zdecydowanie za malo adeny w stosunku do partsow ktore dropia i tak w ekwipunku masz setki czesci na armory/bronie a za cholery nie da sie przy takiej eko z tym czegos zrobic. Lepszym rozwiazaniem byloby wg mnie mozliwosc sprzedawania tych partsow za 1 adene albo dodanie po prostu full dropow z regularnych mobow - bo samo farmienie dla farmienia bez niespodzianek jest mega nudne.
Castani