o co im chodzi???

Zaczęty przez ThorrrPL, Lipiec 21, 2006, 03:00:58 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ThorrrPL

Jestem kolejnym "żółtodzibem" L2 gra zajefajna (polecam wszystkim znajomym dookoła).
Ale jak tak sobie biegam moim orkiem to wiara pyta mnie o lvl wiec im mowie(a moze lepiej nie mowic albo zanizyc czy zawyzyc lvl??) a jak juz pyta o pvp to juz nie wiem o co im chodzi?
Kilka minut temu klikajac Alt+T doszedlem ze mam PvP 0/0 :((
Jak zwiekrzyc te moje nieszczesne PvP?? jesli to pomoze mam 26 lvl.
wiec moje pytania:
1. co to PvP i jak(ew czym) to cos zwiekrzyć?
2. czy warto mowic prawde o swoim lvl jesli nie to zawyzac czy zanizac?  
prosze pomozcie!!!
Prosze nie piszcie ze to jest juz napisane na forum bo szukam tego
Z gory dziekuje  :poklony:
...bo świat juz nie stać na cud...

Nabuchodonozor

Po wciśnięciu Alt+T wyświetlają Ci sięstatystyki postaci masz tam tak że statystykę PvP/PK jeśli masz 0/0 oznacza to że nie wygrałeś ani jednego pvp i że nie byłeś nigdy pk , ale dobrze teraz po kolei.

PvP - Palyer vs Player , pojedynek z innym graczem , jeśli zdecydujesz się na pojedynek z innym graczem aby Go udeżyć musisz przytrzymać Ctrl i użyć jakiegoś skila lub bić po prostu normalnie bronią. W czasie pvp nicki obydwu graczy zmieniają kolor na różowy (powiedzmy że różowy ) . Jednak może się zdażyć że zaatakujesz innego gracza (przypadkowo lub umyślnie) zabijając go a on nie zada Ci żadnego ciosu . Wtedy stajesz się PK (Player Killer) twój nick zmienia kolor na czerwony , moby do tej pory nieagresywne zaczynają ci atakować , strażnicy miast zaczynają cię atakować , inni gracze bezkarnie mogą cię zaatakować i zabić. Jeśli zginiesz możesz zgubić (wydropić) część swojego ekwipunku.
Odnośnie mówienia lvl który masz , czasami widać po tobie od razu który możesz mieć lvl (posiadanie pewnych typów sprzętu określa dolne granice twojego lvl'a ) możesz mówić także przedziałami , np jeżeli ktoś ma 75 lvl i powie że ma lvl 7x (bądz 70+) to powie prawdę tylko że nie poda szczegułów. Ja zawsze mówię że mam 1+ :)
LCiR-SH-80/Necro-78+ OneWarriorNation  Alliance/Hussars Clan
Fircyk-HE-78+/AW-74+ HussarsAcademy CL

Polgara

Jest jeszcze 1 sprawa jesli jestes PK ( jesli twój nik jest czerwony) i jak cie zabija moze wypasc ci prawie wszystki co masz w plecaku i na sobie
W C4 zostalo załozone zabezpieczenie na PK tzn jesli masz w statsach tylko 5 PK to nic nie dropniesz ale jak jusz masz 6+ Pk w statsach do wylatuje z ciebie wszystko jak ze straej K....  Oczywiscie to zabezpieczenie nie działa na wszystkich serwach.
Dlatego sie ludzie pytaja w Grze ile masz PK czy sie ciebie opłaca zabijac czy nie i jesli powiesz ze masz powyzej 5 to na 100% jest pewne ze Cie zabija zeby zdobyc twój osprzet

ThorrrPL

Nie wiedziałem że klikając Ctrl+atak można atakować innych graczy...
Dzięki tej informacji juz sie 2 razy obronilem od napaści :wink:
A raz wyszła głupia sprawa zaatakowałem nagiutkiego cwaniaczka co za mna latal i mi wchodzil w parade a ten sie ubral i  "zaczarowal" sobie broń :oops:  (nawet niezła) i mnie pyknął w mgnieniu oka a potem to juz sie obudzilem w miescie....  :rotfl:
...bo świat juz nie stać na cud...