Melee Fighterzy - Prezentacja

Zaczęty przez Nefryl, Lipiec 27, 2006, 04:21:31 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zarean

True.. true... Szkoda, że wymyślają jakieś dupiate nowe skille dla tych co mają ich już za dużo, a takim SWS`sie czy TK zapomnieli już dawno i praktycznie nic nie dostają żeby chociaż trochę zaistnieć w pvp (no dobra może TK dostał tego 3-go cuba, ale co z tego, że nadal pvp trwa conajmniej 7 minut ).

Ryltar

Ej no SWS dostaje takie zajebiste songi jak song of silence jeee ktory genialnie wchodzi,TK akurat ma fajnie bo dostaje to co kazdy inny tank wiec zle z nim nie jest.

zxc

CytatOgolnie to te postacie(walczace w zwarciu) robia sie jakies przegiete
to wszystko przez krytyki ze skilli. Tego nie powinno być. Czasami brakuje mi C4 i masy nukerów i tej radości po zabiciu maga fighterem ^^

Ryltar

Cytatto wszystko przez krytyki ze skilli

Ale skille tankow nie maja krytykow.Powod? W CT1 kazdy skill ma swoje miejsce(debuffy,aktywne skille,buffy,pasywy) skille warriorow(dwarfow,tyrka,glada,warlorda i destra) sa zaliczane do aktywnych(i dlatego moga krytykowac[dziwnie to brzmi :P]) a judgment,tribunal,sting itp. maja dodatkowy efekt w postaci debuffa i sa zaliczane do debuffow.

Dlatego Dagger na UE lub WR z Dodge potrafi uniknac ataku warriorow ale juz nie uniknie atakow tankow.Tak samo jest z Shield of Revange ktory odbija dmg ze skilli ale juz nie ze skilli tankow.

Licze ze ktos to skumal xP

MonT

A przyznam, że tego nie wiedziałem o:

walker

widze ze o krytach ze skili mowa . za kilak dni mamy doswiadczyc na nszym serwerze c6 .... jaki bedize skutek sie obaczy (btw zapraszam wszystkich limit graczy podskoczyl nam do 4k wiec bedzie sie gdzie pomiesic :) >>> roxxy l2  ) . c6 wiadomo nie wypada nie zrobic fightera :) jeszcze 30 moonstone shardow i przymierzam sie do suby glada . a tak konkretnie : ktos gdzies w dziale o gladzie napisal ze glad z str na poziomie 46 ma szanse na kryt ze skila w granicach 24% . jak to zostało policzone ? jezeli mnie pamiec nie myli osobnik ten w  pisal cos o skil mastery . z teog co odgrzebalem to skil mastery daje szanse na podwojenie czasu bufow , lub odpalenie skila bez re-usu (l2p) . prosilbym  o powtórne wyjaśnienie .

Ryltar

Ten kto to napisal wzial obliczenia wynikow typa z blaha.

walker

ok . a które współczynniki wpływaja na sile kryta ze skila fizcznego . to ze p atak podnosi sile skila >> wiec tez sile kryta wiem . czy bufy takie jak Death Whisper wplyna na sile kryta se skila ? czy jest to wartosc stala zalezna jedyni od ilosci p defa celu ?

Scorpion

Kryt ze skilla=2x normalny dmg i tyle.
...

myha

Scorpion ale tylko na self bufie bo death whirspi, dance of fire, cov i blesing queen zwiekszaja to sa tez pasywy to zwiekszenia ale tego akurat ani glad ani tyrek nie maja
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Scorpion

Krytyk ze skilla ZAWSZE wynosi 2x dmg, chyba ze grasz na jakims l2j(oke).Wymienione przez ciebie buffy dzialaja tylko na krytyk z normalnego uderzenia.Tyle :P
...

Frohike

Te buffy działają na skille daggerów - blowy, jeśli chodzi o skille Glada to dmg jest x2, jak napisał Scorpion.

Reina

bo blowy z definicji, gdy powstaly, zakladaly, ze jak wejda - to krytyk, od c1 (czy bety, jak kto woli ;) )
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

walker

ok . wiec zakładajac ze mam glada lvl 78 do pvp zestaw bufow powinien wygladac tak ze skupiam sie tylko   na p ataku i bufach defensywnych ?  :shock:   heh no to ułatfia sprawe :)

Reina

jesli chcesz waczyc samymi skillami, to tak
dodaj tylko na atk.spd (reuse skilli) i bless the soul
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

bula

Cytat: Reina w Listopad 02, 2007, 07:58:36 AM
jesli chcesz waczyc samymi skillami, to tak
dodaj tylko na atk.spd (reuse skilli) i bless the soul
na 78 nie ma sensu walczyc inaczej jak tylko skillami xD

a czy ja to potepiam? ;)   /Reina

Pigmi

uznałem że ten temat na to pytanie będzie dobry:
czy tyrantem można zarobić tak jak innymi klasami na lvlu 1-50?
-edit- moj serwer jest 4x

Siena

Zarobić można każdym. Oczywiście tyrek zjada sporo SSów, ale też szybko zabija i szybko podnosi kasę. ^_^ Na lvlach 1-50 różnica pomiędzy nim a destro(którym łatwo się zarabia) jest raczej niewielka. W L2 nie ma profy która przy minimalnym wysiłku nie mogła sobie pozwolić na kupno sprzętu :P To, że tyrek zjada dużo SS nie znaczy, że jest bardzo drogi. SSy nie znikają u niego z ekwipunku z czasem, tylko podczas bicia mobów, a te potrafi zabić bardzo szybko ;)

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

Express

Hmm. Ja do końca nie rozumiem.
Owszem, bije szybko, SSy szybko znikają, ale kastety nie wcinają ssów tyle ile łuk i nie mają jakoś bardzo obniżonego ataku. Więc kastetami trzeba lutnąć i załadować ssy tyle samo razy ile mieczem na zbliżonym poziomie. Fakt bije się wolniej, ssy nie znikają jak szalone, ale nie idzie ich dzięki temu mniej. :P
Siła i wrogowie albo strach i przyjaciele.

myha

z samego bicia mobów to prawie żadna klasa  za bardzo nie idzie zarobić jakaś większa gotówke, zarabia się na manorze, questach i handlu głównie, ewentualnie druga postać kras
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

RoxyFox

Uwierz mi najlepiej zarabia się stojąc pod dion i czekając na nupka necro ktory zaczepia low lvli bo uważa się za super mastah own3r. Raz mu nie wyjdzie > red nick > ktos go zabije> zbierasz drop > blokujesz gościa na czacie żeby nie zatruwał ci życia swoim "plz plz oddaj"

A SSy zawsze są zrównoważone i nie ma co tego brać pod uwagę wybierając postać - w końcu po to bronie różnią się żarłocznocią SSow nie ?

Pigmi

moze nie jestem najlepszym graczem ale mi niezla kase przysparzalo lowienie wiec juz sie nie martwie o te ssy ;]

Kalion

Mam pytanie dotyczące gry tyrantem w Gracii Final, podobno w owej kronice reuse Bizona trwa 10 min, czy przez to warto zrezygnować z SA Health w Fistach na rzecz Focusa?

Vascius

Do expa tylko i wyłącznie focus, do pvp za to health najlepiej.

bylyforumowicz

Cytat: Kalion w Czerwiec 06, 2010, 01:16:05 AM
Mam pytanie dotyczące gry tyrantem w Gracii Final, podobno w owej kronice reuse Bizona trwa 10 min, czy przez to warto zrezygnować z SA Health w Fistach na rzecz Focusa?

zdecydowanie focus.