PORTY =//

Zaczęty przez kanou, Sierpień 12, 2006, 08:47:05 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kanou

Witam szukalem wszedzie ale nic nie znalazlem ^^ wiec moze ktos mi powiedziec czy porty do l2 na privach sa takie same jak na oryginalnym serwie czy inne ? ja gram aktualnie na MObl2  , potrzebuje tych portow poniewaz mam problemy z pingiem ;/ prosze o pomoc ;)
gzA. aKa Grzelex . :)

MobL2 ||biacz||elf||43lvl|| Spellsinger roxXx :P

ixi

Dobre.

Jakie porty?- pytaj admina serwa.
Masz problemy z pingiem? A co to ma do portow? Gdybys mial zatkane to niemoglbys sie poolaczyc.

Problemu z pingiem szukaj u swojego ISP lub slabych lacz serwera lol.
Hindemith - SE - Full C5

kanou

widze kolego ze nie masz o tym pojecia wiec prosze aebys sie nie udzielal na tematy ktorych nie rozumiesz ;] jak gralem w wowa tesh mialem dupny ping jednak zagadalem z moim adminem zapodalem mu porty i uwierz mi ze naprawde pomoglo mimo iz porty nie byly zatkane ;] :) prosze tylko o to zeby ktos mi powiedzial jakie sa te porty to chyba nie jest tak wiele ...albo? <hmmm> wtf?

ixi

Cytat: kanouwidze kolego ze nie masz o tym pojecia wiec prosze aebys sie nie udzielal na tematy ktorych nie rozumiesz ;] jak gralem w wowa tesh mialem dupny ping jednak zagadalem z moim adminem zapodalem mu porty i uwierz mi ze naprawde pomoglo mimo iz porty nie byly zatkane ;] :) prosze tylko o to zeby ktos mi powiedzial jakie sa te porty to chyba nie jest tak wiele ...albo? <hmmm> wtf?

Nie ucz ojca dzieci robic, nie wypowiadam sie na jakis temat jesli nie mam o tym pojecia;]
Hindemith - SE - Full C5

kanou

heh nie wiem nie znam cie wiec nic nie moge konkretnego powiedziec jednak ja chce tylko aby ktos mi pomogl i prosze o porty a ty mi wyjezdzasz ze po co mi one ...wiec mowie jakby mi nie byly potrzebne to bym ich nie szukal ;/ wiec prosze o odrobine pomocy nic wiecej ;)

Polgara

A sprawdzales inne serwery jaki ping masz na nich

Ping jest uzalezniony na jakim sprzecie serw stoi, ilosci ludzi onlain oraz odległosci miedzy twoim kompem a serwerem i jakiego neta uzywasz moze nie chodzi o szybkosc ale czy to stałe łacze czy radiówka
i np jak serw bedzie w Europie to ping nie powinien przekroczyc 100
ale jak masz w USA lub Australi to przewaznie ping jest ponad 100

Ja gram a Neo 256 i ping mam od 0 d 100
ale jak podłanczam Liveboxa i kompa podlanczam droga radiowa to ping jest 150 i wiecej
I jest to samo czy gram na Priv czy na officjalnym serwie

Jeszcze jak bys opisał jaki problem z tym pingiem masz to byłoby fajnie

Nabuchodonozor

Ale smęcicie aż głowa boli ;/
TCP:
2106
7777
UDP:
53

O innych nie słyszałem , ale kto wie może są , ale jak takie odblokuje w firewallu to jest dobrze , bez tego niewiele gorzej bo mam indywidualne łącze ,ale w sieciach LAN jak admin zwiększy priorytet dla danego programu i ustawi pod niego porty to różnica potrafi być zauważalna.
LCiR-SH-80/Necro-78+ OneWarriorNation  Alliance/Hussars Clan
Fircyk-HE-78+/AW-74+ HussarsAcademy CL

kanou

No i wszystko jasne dziekuje bardzo za pomoc Nabuchodonozor :)  widze ze ty wiesz ocb :D  wkoncu ktos zapodal tymi portami ;) jeszcze raz wielkie dzieki .

Beatronix

temat zamykam skoro zostało wszystko wyjasnione i kanou - przyzywayczaj sie, ixi zawsze w ten sposób odpowiada, już nawet mi sie nie chce ostrrzeżenia mu dawać =)