Dwarf z crit. dmg 8k w postac (1 hit KO)

Zaczęty przez Shiny, Grudzień 29, 2006, 11:20:21 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Shiny

Grajac dzisiaj na serwerze L2Desolation (C5) trafilem na PK ktory zalatwil mnie 1 hit KO krytykiem za 8k (ja bylem soultakerem full dc set + full buffed) co najsmieszniejsze nie zalatwil mnie HE/TH czy inna super postac z duzym crit. ratem... zeby bylo tego malo zalatwil mnie zwykly "dwarf". I teraz pytanie do was, co ma ten krasnal ze crit. wchodzi mu sredni 99% (pare razy mnie pk'nal [jakies 6-8] i talko raz poszedlem na 2 strzaly). Posiadal full draconic set + draconic bow (miedzy 30 a 35+). Chcialbym (jesli jest to mozliwe) jakie dye + tatoo musial miec ten kras, jaka bizuterie oraz jaka klasa prawdopodobnie gral (maestro czy fortune seeker). BTW: Gram od piatku (22 grudnia) w L2 wiec duzo rzeczy (nawet oczywistych) moge nie wiedziec.
Z gory dzieki za odpowiedz,
Pozdrawiam

Edit1: To pokazuje ze krasnale nie sa wcale kiepskimi postaciami na pvp :P (musza miec tylko najlepszy sprzet z max enchantmai ;p).
Chcialbym jeszcze dodac ze zadawalem mu po niecale 400 dmg (po rzuceniu klatw...)
kkthxbye - Cardi - L2Sublimity [Hot Problems]

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Thaald

FullMetal Alchemist fan

Shiny

Mozliwe (a to mozliwe? :P) ale teraz nawet jesli juz wiemy co nieco o sub-classie to teraz jaki EQ (dyes + tatto + bizuteria) mial na sobie...

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

izo

Cytat: Shiny w Grudzień 29, 2006, 11:57:16 PM
Mozliwe (a to mozliwe? :P) ale teraz nawet jesli juz wiemy co nieco o sub-classie to teraz jaki EQ (dyes + tatto + bizuteria) mial na sobie...
jego zapytaj :P

pewnie takie jakie sa najlepsze dla jego subki :P

MonT

Wnioskuje, ze jesli grasz od grudnia i masz dc to grasz na serwerze z duzymi ratami, a jesli grasz na serwerze z duzymi ratami to sa duze enchanty, zapewne gosc mial jakiegos lucznika na subklasie, mial duzo lepsze enchanty (skoro waliles mu tylko po 400) no i napewno tez byl na buffach.

Enchant - ulepszenia zbroi/broni (przy nazwie ekwipunku widnieje wtedy taki +x dla x>0)

Shiny

MonT ale przeciez to powiedzialem:

CytatPosiadal full draconic set + draconic bow (miedzy 30 a 35+)
Wiem co to enchant a to ze mial duzy enchant to napisalem w pierwszym poscie. To ze gral na full bufach to rowniez wiem, moje pytanie dotyczy bardziej eq oraz innych mozliwosci zwiazanych z takim dmg'em. na razie wiem ze mogl miec sub'a pod HE a teraz co z eq? jaki tatoo zwieksza p.atk oraz jakie dye dadza mi zwiekszona szanse na crit.rate

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Erquis

Z takim łukiem to kazdy moze krytnoc za tyle na odpowiednim buffie oczywicie. Prawdopodobnie koles mial subka na jakiegos lucznika + do tego pozadne buffki i dlatego zakrytowal w ciebie za 8k. Normalka na wysoko ratowym - zbugowanym serweze. Maksymalny critical rate to 500 i wychodzi okolo 70% stralow to krytyk. Serwer prawdopodobnie jest zbugowany i dlatego tak czesto kytowal jak napisales.

Ryltar

Na Draconicu +3 z Focus walilem moim ST w ludzi za 800 to na 30 po ile bym walil? i raczej nie mogl miec 35 raczej 20 chyba ze ma zwiekszone enchanty serwer(normalnie masz do + 20).

Ale stawiam na suba chociaz dwarf na fullbuffach z lukiem moze niezle zapierdzielic.

Shiny

Enchanty zwiekszone na serwerze do 35.

To teraz jeszcez pytanie odnosnie tatto + dye's. Jaki tatoo daje do p.atk lub szansy na crit., i jakie najlepiej zalozyc dye's?

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Padz0nk

Jak mial full buff, Draconic Set + bow + 30 to i pwnie jakiegos lucznika na subie to kryt za 8k to nic szczegolnego :) dam ci przyklad z soulbowem + 3 na full buff (bez CoV) w necro w avadonie wchodza kryty po ~4k, wiec jak widzisz w z takim sprzetem jak mial ten gosc (a pewnie jeszcze mial AQ i Baium ring) krytyki po 8k wcale mnie nie dziwia  :D Nawet nei musial miec tatoo +5 Str

Erquis

Sam kiedys dostalem kryta za 5k od lucznika na serweze x5 :) Ja gralem necro (avadon) koles mial SR i soula +6. Prawdopodobnie dobre buffki mial i dlatego takiego kryta wychaczylem..

Shiny

A jakie tatoo / jewelery / dye's mogl miec?

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Reina

jewelery to mdef, nie maja wplywu, chyba ze jakies eventowe albo z bossow (orfen, core, ant queen etc)

tatoo/dye:
zapewne +5STR +5DEX -10CON
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

MonT

Cytat: Reina w Grudzień 30, 2006, 04:16:06 PM
tatoo/dye:

Takich to napewno nie mogl miec... Nawet na serwerach mutantach czegos takiego nie ma. A co do bizuterii najprawdopodobniej tateosian (czy cos takiego) s grade lub (chociaz malo prawdopodobne) jakies z bossow.

Co do mojego poprzedniego postu, on mial ten enchant 30-35 wiec powiedz jaki ty miales wtedy:)

Padz0nk

Cytat: Reina w Grudzień 30, 2006, 04:16:06 PM
jewelery to mdef, nie maja wplywu, chyba ze jakies eventowe albo z bossow (orfen, core, ant queen etc)

tatoo/dye:
Jezeli chodzi o najmocniejszego kryta na "normalnym" serwerze bez jaksi wynalazkow to "Glass Cannon" :

Phantom ranger:
- +4 STR -4 CON , +1 STR -1 CON
- Plate Leather set (+4 STR -1 CON)
- Ring of Queen Ant (+15% to critical damages)
- Ring of Baium (+15% to critical damages)

No i oczywiscie OE Luk + full buffy. I walisz w tanka po 4 klocki :D

Shiny

Reina:

Pytalem sie o krasnala nie o dark elfa (chyba ze kraś ma taka sub-classe;p) ale dzieki za info :)

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Koni

Jak łuk miał +2/3x to kopa ma niezłego. Full buff także robi swoje.
Co do dmg jakie w niego ładowałeś to równie dobrze jew seta też ma na +xx  8)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Shiny

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

Shiver

A dlaczego nie? W koncu to rodzaj armora :]

Reina

zwyczajnym enchant armor X grade, jak rekawice, butki, gloves, pancerz
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

rakven640

Pewnie niezle zbugowany jak wiekszosc high ratow (dlatego juz nie testuje tam postaci) i mogl miec sube dagerowca i te skile z 78 focus dzialaja w ogóle na wszsytkie bronie poza tym critical rate moze byc wiecej niz 500 i do tego draconic z focusem tak enchatowany pluz draconic set (tez chyba daje do critical rate i mam prawie kazdy cios critic)