Warcryer [WC]

Zaczęty przez Dohid, Wrzesień 17, 2006, 12:21:39 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

DIO

samo to znaczy niewiele ;>, znaczenia nabiera dopiero z wild magic, dance of sirene i naszyjnikiem valakasa :D(a conajmniej z syrena i wm)  :D

Verti

100% zawsze robi swoje , wypij sobie 100% spiryta , zobaczysz że robi swoje (nie próbowałem ...bo spiryt ma ~95%) ;)

DIO

spirytus moze i tak :D nie no w polaczeniu z wild magic lvl 2 jzu jest calkiem niezly efekt, jako jedyny buff na magic crt to sie go slabo odczuwa :D zwlaszcza w przypadku orkow

Kll

Cytat: DIO w Grudzień 09, 2007, 11:44:58 PM
hmm fajnie wiedziec, co do com opini jest tyle co drop calculatorow pod IL i w zasadzie kazdy pokazuje co innego :D ale chyba ty masz racje jezeli te screeny nie sa edytowane, wczesniej wiem ze ktos wciskal ze com niewiele rozni sie od pow ale sprawdzajac na l2calc wyszlo ze chyba wreszcie ktos napisal poprawne bonusy CoM ;>

Nie, nie sa edytowane, po prostu gosciu z augmentem wm10, na takich screenach to widac roznice, jak z com m crit spada do okolo 50%. Na innych screenach po prostu trudno zauwazyc roznice miedzy 16%, a 32%.
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

DIO

a no to racja ....... hmm fajny augment , szkoda ze takich broni nie mozna sprzedawac chyba ncshit obawial sie ebay :D, ciekawe jakie ceny by osiagaly tkaie bronie ;>

bula

Cytat: Verti w Grudzień 10, 2007, 12:22:00 AM
CytatMagic Critical Rate +100%
Już samo to daje do myślenia ;)

tylko ze to jest + 100% a nie 100% ;)

Kll

no ale bez valakasa i augmenta, masz z powem na full buffie okolo 32%, a z magnusem 16% wiec i tak to jest sporo :)
L2 DEX x4

DIO

ale ty liczysz chyba do tego syrene :D o ile sie nie myle, ja licze jako samodzielny bufek bez innych ;>, fakt wm+syrenka+pow robi swoje, valdek, infinity scepter i jazda (lub augment ktory w sumie lepszy ;>)

Bled

Jakie spoty polecacie od 52+ (prosze bez takich oklepanych cmentary etc)
Expie nad kraterem it ale niedlugo bedzie asie trzeba rpzniesic gdzies inedziej ... gdzie ????

bylyforumowicz

DIO

forsaiken plains -ladny exp z szamanow
pozniej valley of saints -wc swietnie sobie tam radzi, duzy m def i sleep daja calkiem ladne pole do popisu do tego duza koncentracja skrzynek na ktorych mozna zarabiac i duzo expa z mobkow
forest of dead - ostatnia miejscowka w zasadzie od 70 do 75 mozna spokojnie expic, pozniej expienie solo wc jest w ogóle bezsensowne :D, bishop sobie juz lepiej radzi z nabijaniem % :D

tak mniejwiecej przedstawiaja sie spoty do expienia

p.s. cmentarzi fg pod wzgledem ilosci expa wymiekaja w starciuz  FP i vos(fakt ze na vos nie kazdy moze solo isc :D glad czy tyrant maja tam jak w radzieckim czolgu)

bylyforumowicz

w ogole expienie postaci solo po 50 lvlu, ktora nie jest nukerem/summonerem to jakies nieporozumienie :] Zwlaszcza buffera...

Siena

Cytat: bylyforumowicz w Grudzień 10, 2007, 10:27:47 PM
w ogole expienie postaci solo po 50 lvlu, ktora nie jest nukerem/summonerem to jakies nieporozumienie :] Zwlaszcza buffera...

Tak, tak... żyj sobie dalej w tym wyimaginowanym, różowym i pięknym świecie. Świecie w którym zawsze jest pt na exp. Świecie, gdzie każdy bije się o buffy bufferów. Świecie, gdzie po wejściu do gry każdy bez pytania dostajesz pt na exp 20% na godzine. To wcale nie jest takie piękne jak może się wydawać. O ile SE czy EE nie za bardzo poexpisz solo już na 2 profce, to taki WC czy OL? Te postacie efektownie i efektywnie expią spokojnie do 70lvla. Ale dobra, nic nie mówię, w końcu było to wałkowane 1000 razy... i tak zawsze znajdą się tacy co uznają, że bez pt nie da się expić,  lepiej siedzieć w ch i czekać 2h.
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

Frohike

Cytat: Siena w Grudzień 10, 2007, 11:38:20 PM
O ile SE czy EE nie za bardzo poexpisz solo już na 2 profce (...)

http://mihd.net/zi51ta :P

jawron

Cytat: Frohike w Grudzień 10, 2007, 11:52:16 PM
O ile SE czy EE nie za bardzo poexpisz solo już na 2 profce (...)

http://mihd.net/zi51ta :P

Zrób to mistrzu za pomocą SE :P

@Siena - ja dzisiaj bez problemu znalazłem 2x random party będąc 4x lvl OLem, więc wszystko się da ;P Chociaż czasami po prostu się ma pecha.

A grając SE wbiłem 40-76lvl zawsze będąc w party.
wannabe
]|[

comeback

CytatTak, tak... żyj sobie dalej w tym wyimaginowanym, różowym i pięknym świecie. Świecie w którym zawsze jest pt na exp. Świecie, gdzie każdy bije się o buffy bufferów. Świecie, gdzie po wejściu do gry każdy bez pytania dostajesz pt na exp 20% na godzine. To wcale nie jest takie piękne jak może się wydawać. O ile SE czy EE nie za bardzo poexpisz solo już na 2 profce, to taki WC czy OL? Te postacie efektownie i efektywnie expią spokojnie do 70lvla. Ale dobra, nic nie mówię, w końcu było to wałkowane 1000 razy... i tak zawsze znajdą się tacy co uznają, że bez pt nie da się expić,  lepiej siedzieć w ch i czekać 2h.

hyhm taki wc to naprawde ma najłatwiej o party,chyba że na serwie gra 100 osób to może być problem, raz grałem tylko suportem akurat sws-em i jak nie miałem party w klanie to znalezienie randoma zajmowało mi parę minut, a przeważnei to nawet spamowali pm-y i party invite
Swarm Member

Luna- 6x HE

bylyforumowicz

Cytat: bylyforumowicz w Grudzień 10, 2007, 10:27:47 PM

Tak, tak... żyj sobie dalej w tym wyimaginowanym, różowym i pięknym świecie. Świecie w którym zawsze jest pt na exp. Świecie, gdzie każdy bije się o buffy bufferów. Świecie, gdzie po wejściu do gry każdy bez pytania dostajesz pt na exp 20% na godzine. To wcale nie jest takie piękne jak może się wydawać. O ile SE czy EE nie za bardzo poexpisz solo już na 2 profce, to taki WC czy OL? Te postacie efektownie i efektywnie expią spokojnie do 70lvla. Ale dobra, nic nie mówię, w końcu było to wałkowane 1000 razy... i tak zawsze znajdą się tacy co uznają, że bez pt nie da się expić,  lepiej siedzieć w ch i czekać 2h.

WC to jednen z najlepszych bufferow do party (w 3 z 4 rodzajow pt jest przydatna, po 78/79 we wszystkich 4) i nie widze zadnego powodu zeby expic solo. Byc moze na serwerze na ktorym grasz ludzie nie robia random party albo klany sa na tyle nie zorganizowane, zeby wc mial party przez 75%+ czasu. To po pierwsze, po drugie nie widze sensu robic wc jak nie ma sie klanu ktory by nas expil. 

DIO

ja robilem wc bo mi sie wydawal fajna postacia. gralem wc na pierwszym serwerze z ratami 20 i z wszelkimi bufami u npc i ludzie mi mowili ze jestem idiota bo robie bufera a wszystkie bufki sa ale co tam mialem wybor albo grac psotacia ktora mi sie podoba albo grac necro i 0wnowac w pvp.
wszystko zalezy gdzie trafisz, nie zawsze masz takie szczescie ze  jak zaczynasz gre na jakims serwerze to grasz z klanem z ktorym sie znas zod dawna i wiesz ze beda cie expic wiec umiejetnosc solo expa jest przydatna .ja w zasadzie 75% czasu od 1 do 75 lvl expilem solo na EPI, fakt to byly czasy czystego c4 wiec malo kto gral czyms innym jak necro  lub sps :D dopiero jak zmienilem klan na ZF sytuacja ulegla zmianie. poza tym nie zawsze znajdziesz random party i co wtedy? acha siadam na dupie w giran i ide plakac? :D

Verti

Cytat: DIO w Grudzień 11, 2007, 11:12:44 AM
ja robilem wc bo mi sie wydawal fajna postacia. gralem wc na pierwszym serwerze z ratami 20 i z wszelkimi bufami u npc i ludzie mi mowili ze jestem idiota bo robie bufera a wszystkie bufki sa ale co tam mialem wybor albo grac psotacia ktora mi sie podoba albo grac necro i 0wnowac w pvp.
Mi tak znajomy mówił(zresztą chyba kiedyś tu pisałem ;P) , żebym nie robił WC bo to lipna postać ,itp. itd. ... i żebym sobie np. ss zrobił :)
Klan mnie pogonił do WC i nie żałuje ^^
Tylko wkurza że te orci wydropiły mi większość amuletów , tylko tego draina nie :P 4 godziny siedziałem wczoraj  i siepałem je ;>

Kll

Cytat: DIO w Grudzień 11, 2007, 11:12:44 AM
wszystko zalezy gdzie trafisz, nie zawsze masz takie szczescie ze  jak zaczynasz gre na jakims serwerze to grasz z klanem z ktorym sie znas zod dawna i wiesz ze beda cie expic wiec umiejetnosc solo expa jest przydatna .ja w zasadzie 75% czasu od 1 do 75 lvl expilem solo na EPI, fakt to byly czasy czystego c4 wiec malo kto gral czyms innym jak necro  lub sps :D dopiero jak zmienilem klan na ZF sytuacja ulegla zmianie. poza tym nie zawsze znajdziesz random party i co wtedy? acha siadam na dupie w giran i ide plakac? :D
I to jest wlasnie roznica miedzy serwerami z iloscia graczy jak epi, i z iloscia graczy jak supreme. N serwerach malych jak epi wiekszoscia postaci trzeba expic solo lub duo.
L2 DEX x4

DIO

Kll to nie byl problem serwera tylko klanu w ktorym moze z 5 osob gralo czyms innym niz nuker i zdawaly sobie sprawe ze lepiej sie expi gdzies z buferem za plecami niz co 20 minut wracajac do ch po slabsze bufki :D, a ze niezbyt czesto ktos taki sie akurat trafial pod reka expilem solo, wystarczyla zmiana klanu i z party nie bylo najmniejszego problemu ......w sumie to praktycznie byl zakaz solo expa poprzez ciagle zorganizowanie czasu, jak nie spoil w loa to jakis quest albo rb i ciagle w jakims party ;>

nie chce cie nikt expic  w klanie? jest tka cudowna opcja ktora na to pomoze czyli leave clan :D i szukamy takiego w ktorym lduzie wiedza co to party i co to bufer

druga sprawa ze nie cierpie random party bo nigdy nie wiadomo na kogo trafisz, czy on umie grac czy nie, czy bsoe nie zrobi jak go 5 mobkow dopadnie :D itd, przewaznie z takich party wiecej problemow przynajmniej w moim przypadku wynikalo niz korzysci, albo expie z klanem w ktorym znam ludzi, wiem do czego sa zdolni co moga zrobic niz isc gdzies  z przypadkowymi ludzmi i potem sie wk**** ze bd tanczy raz na 15 minut bo zapomina, ze bishop sie zagapil i ktos padl  ze SK nie rzuca hexa bo jak twierdzi "nic to nie daje"  :o dlatego random party jest ryzykowne i czasem idiotyczne

Bled

dobra dzieki za tet spoty a co do tego ze wc i solo to poylka to sorry ale klan mam dobry a czasem poprostu kazdy robi cos swojego tzn sprzedaje cos , quest jakis, suba etc etc i nie ma party klanowego albo np jest full i wtedy lepiej isc na solo niz czekac na niewiadomo co i tracic czas.

Siena

CytatWC to jednen z najlepszych bufferow do party (w 3 z 4 rodzajow pt jest przydatna, po 78/79 we wszystkich 4) i nie widze zadnego powodu zeby expic solo. Byc moze na serwerze na ktorym grasz ludzie nie robia random party albo klany sa na tyle nie zorganizowane, zeby wc mial party przez 75%+ czasu. To po pierwsze, po drugie nie widze sensu robic wc jak nie ma sie klanu ktory by nas expil.

No, może tak jest z WC... masz racje. Ale Twój poprzedni post wykluczał expienie 25 z 31 postaci w l2, już po 50lvlu. Nie chodziło mi że WC nie ma pt, tylko te inne 24 postacie, które skreśliłeś z solo expu. :P A to nie prawda xD
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

Bled

ma ktos moze stronke z dobrym opisem transferu na 3rd ?

DIO

Seer Rahatoraki (Rahatoriaki?  :D ) w Rune town Guild i potem juz ci wszystko strzalki i mapa pokazuja :p