Warcryer [WC]

Zaczęty przez Dohid, Wrzesień 17, 2006, 12:21:39 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

Cytat: Typical User w Lipiec 06, 2009, 07:42:59 PM
imho tylko blunt, ze wzgledu na stun :P najlepiej arcana z acu, przyjemne z pozytecznym.

u OL'a do active PvP, owszem (masa debuffów, gdzie liczy się M.atack), ale WC po co AM poza rebuffem? AS ze 150 element na soul cry'u ogarnia się duużo lepiej na full buffie.  Tylko proszę nei wyskakuj z tekstem, że AM do draina...

A co do stuna, nie ma znaczeia czy to będzie A blunt, czy S. Zresztą ten stun i tak wchodzi na high lvlu, jakby chciał a nie mógł, więc w większości wypadków jest raczej useless (poza sytuacjami, gdzie stoimi obok jakiegoś robe usera w pobliżu akurat i żeby nei był w AM secie)
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Typical User

no tak, moje niedopatrzenie, nie ma znaczenia czy to jest FDS + acumen czy AM + acumen, ale nie zapominaj ze WC tez calkiem fajnie moze sie sprawowac w pvp, sleep, fear, te dwa skille i dobre operowanie nimi moga przesadzic o losach malych pvp, do tego piromańskie zdolnosci wcka (taak wiem, maly land rate i maly dmg) i mozna tez miec jakas przyjemnosc z gry.
(^_^) <nigdy mnie nie złapiesz>             (*_*) <złapie cie !!!>            Czy Dominik złapie kiedyś Andrzeja ??

Hermit

Nadaje się MJ na hb? Chyba nie bardzo, bo reuse cova > reszta, ale tak tylko pytam.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Kard

Z mojego doswiadczenia wynika, ze do pvp to jak najbardziej AM (+ elemental w sumie bez znaczenia jaki, ja akurat mam ustawiony pod sube), draina wcale bym nie lekcewazyl, a to z 2 powodow, ladnie mozna go zenchantowac i nie ma na niego ressista (np. ostatnio mialem styuacje, wpadlismy pt na campiony spot tank na ud, jak cov, a ze przeciwnicy rozgarnieci to przeciez mnie nie bija tylko bp, dagera itd. wiec ja mam luz i moge sie pobawic, zreszta co mam innego do roboty, wiec drain,drain, drain, jeden wszedl z crytykiem i destro lezy, wiec sie oplaca :) ), do tego nie trzeba zmieniac broni by wlozyc stuna (a ten czesto wchodzi) co w pvp jest wazne, bo czesto kazda sekunda sie liczy, do tego sleep i feer (chodz to dziala bardzo zle, moze po zenchantowaniu bedzie mialo sens uzywac tego).
Do pve to z opinii jakie slysze polecany jest 2reczna laska (ale tego nie sprawdzalem), natomiast mi osobiscie odpowiada sztylet :)

Cytat: Hermit w Lipiec 07, 2009, 12:15:42 PM
Nadaje się MJ na hb? Chyba nie bardzo, bo reuse cova > reszta, ale tak tylko pytam.
czas trwania cov-a 5 min, reuse 4 min
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

bula

Cytat: Kard w Lipiec 07, 2009, 12:36:38 PM
Z mojego doswiadczenia wynika, ze do pvp to jak najbardziej AM (+ elemental w sumie bez znaczenia jaki, ja akurat mam ustawiony pod sube), draina wcale bym nie lekcewazyl, a to z 2 powodow, ladnie mozna go zenchantowac i nie ma na niego ressista (np. ostatnio mialem styuacje, wpadlismy pt na campiony spot tank na ud, jak cov, a ze przeciwnicy rozgarnieci to przeciez mnie nie bija tylko bp, dagera itd. wiec ja mam luz i moge sie pobawic, zreszta co mam innego do roboty, wiec drain,drain, drain, jeden wszedl z crytykiem i destro lezy, wiec sie oplaca :) ), do tego nie trzeba zmieniac broni by wlozyc stuna (a ten czesto wchodzi) co w pvp jest wazne, bo czesto kazda sekunda sie liczy, do tego sleep i feer (chodz to dziala bardzo zle, moze po zenchantowaniu bedzie mialo sens uzywac tego).
a potem nie ma many na combat rebuff, strong WC )))

Kard

Cytat: bula w Lipiec 07, 2009, 12:58:44 PM
nic madrego nie napiszesz ale dopieprzyc sie zawsze trzeba
wyobraz sobie, ze zazwyczaj miedzy jedna potyczka a druga jest z 20 s przerwy, ten strong WC jest w stanie od 0 do full w tym czasie odnowic sobie mane i pisalem o pvp w terenie, a nie na siege

bula

Cytat: Kard w Lipiec 07, 2009, 01:24:23 PM
wyobraz sobie, ze zazwyczaj miedzy jedna potyczka a druga jest z 20 s przerwy, ten strong WC jest w stanie od 0 do full w tym czasie odnowic sobie mane i pisalem o pvp w terenie, a nie na siege
nie MIEDZY jedna a druga potyczka tylko w trakcie

aaaaaa zapomnialem, wy tam z CS'ami nie walczycie, non factor warz - srs

YoungPadawan

fajne pvp tam macie, że między jedną a druga potyczką mija 20s...kto się tam przejmuje CS'ami i fistami z pvp bonusem, przecież one  nic takiego nie robią, czego wucek z resztką many, bo zużył ją na swoje IMBAWUNDERWAFFE drainy, nie mógłby naprawić.
I'm offline.

Kard

hehe, bula czego sie do mnie -_-'alasz? po kazdym moim poscie zaraz sie pojawia jakis twoj prowokujacy komentarz...
pewnie, ze nie mam takich uber hiper -_-'istych potyczek jak wy, ale jade bez bota (z wyboru, nie przekonan) i na takie bede musial jakis czas poczekac (choc nie narzekam), ponadto oceniam sytuacje w trakcie walki i widze co sie dzieje, ale wy oczywiscie wiecie lepiej bo przy tym byliscie, ponaddto mam ludzi na vencie i slysze co sie dzieje, do tego jak zaznaczylem mowie o malej potyczce, zazwyczaj pt vs pt, ktora  rozgrywa sie w ciagu na tyle krotkiego czasu, ze czesto nie zdazylbym zakrecic buffow ponownie, a kazdy dodatkowy demage, nawet slaby sie liczy

YoungPadawan

joł, ziom, zajebać ci z bani?

wybacz, ale failujesz w każdym poście. do pvp większego niż 9vs9 wystarczy 79lvl (widzę, że lolDeathAdders znowu robi Świętą Krucjątę Przeciwko Botom), który na live spokojnie da się w pół roku wbić, no i ofc jacyś normalni enemy...
a WC, który nukuje zamiast pilnować buffów, to naprawdę pr0 WC...klozetowy, że tak się wyrażę.
ten twój dmg z draina (bo z tego co piszesz, widać wyraźnie, że na element go nie masz) to ludzi posmyrać może co najwyżej, nie zmienić coś w ogólnym rozrachunku...imo powinieneś grać Biszopem, w krytycznych chwilach byś sie na Inquisitora przełączał, żeby trochę ponukowac i pomóc pt wygrać, rofl.
I'm offline.

bula

Cytat: Kard w Lipiec 07, 2009, 01:44:45 PM
hehe, bula czego sie do mnie -_-'alasz? po kazdym moim poscie zaraz sie pojawia jakis twoj prowokujacy komentarz...
nie, nie dopierdalam sie do ciebie, tylko do tego jak grasz WC

ciekawe dlaczego top wc na kazdym serwie w "potyczkach" wola wyciagac luki/meele bron i tym zadawac dmg a nie drainuja, jacys idioci na pewno, nie?

Hermit

Przesadzacie, za bardzo na niego jedziecie. I owszem można się pobawić na pvp, ale buffy to sprawa nadrzędna, zresztą to i tak nasze jedyne zadanie.
Chociaż drain to imo fail, bo ani to dmg nie robi dużego a mp żre tyle, że... Ale czasami można użyć jak się widzi, że bish nie wyrobi z nami (lol wc nie jest sprawą pierwszorzędna w pt)
Ale imo jak dla mnie dagger > > >
Na hb nie ma pvp bonusów, więc jak nie ma hero to bawie sie transformacjami (taa, lol lol ale heretic jest większą pomocą dla pt niż wc biegający z daggerem i smyrający enemy)
=

Kard

Cytat: YoungPadawan w Lipiec 07, 2009, 01:52:10 PM
joł, ziom, -_-'ać ci z bani?
widac, ze czesto z niej dajesz, ale chyba w mur, bo sie poprzestawialo troche

Cytat: YoungPadawan w Lipiec 07, 2009, 01:52:10 PMwybacz, ale failujesz w każdym poście.
jedynie odpowiadam na zaczepki, bo nie wychodze z zalozenia ze glupiemu nalezy ustapic

Cytat: YoungPadawan w Lipiec 07, 2009, 01:52:10 PMdo pvp większego niż 9vs9 wystarczy 79lvl (widzę, że lolDeathAdders znowu robi Świętą Krucjątę Przeciwko Botom), który na live spokojnie da się w pół roku wbić, no i ofc jacyś normalni enemy...
gdzie ta krucjate dojrzales? poprostu misiu przewarazliwiony jestes... i chyba sam czujesz sie gorszy uzywajac bota
aha i ten lolDeathAdders jest jednym z najwiekszych polskich klanow na Lunie, jako 3 na serwie zrobil 10 lvl, na dzis kontroluje dwa zamki... wiec niedowartosciowany misiu loluj sie dalej

Cytat: YoungPadawan w Lipiec 07, 2009, 01:52:10 PMa WC, który nukuje zamiast pilnować buffów, to naprawdę pr0 WC...klozetowy, że tak się wyrażę.
a gdzie ty dojrzales, ze nie pilnuje? na tyle ogarniam ta postac, ze stac mnie i na drainy i na buffy

Cytat: YoungPadawan w Lipiec 07, 2009, 01:52:10 PM(bo z tego co piszesz, widać wyraźnie, że na element go nie masz)
to sie czytac naucz, bo o tym pisalem

@Bula - to zamiast udawadniac mi jakim noobem jestem to moze napisz jaka bronia powinien sie poslugiwac taki WC na pvp, pve, dodam ze luk zawsze mam przy sobie i duale (bo na dagera s grade mnie na razie nie stac), ale chetnie sie doweim jak to powinno wygladac wg. ciebie, moze sie czegos ciekawego dowiem i przetestuje

Hermit

Ale, ale..
To ile w końcu ma reuse cova na hellbound w dc robe i powiedzmy na naszych buffkach i na naszych + dance of conc, a ile na fullbuffie?
=

bylyforumowicz

drainowanie na pvp to chyba najgorszy pomysl jaki moze byc, juz bardziej uzyteczny jest dreaming spirit, stun czy burnig chop. W kazdym pvp w jakim biore udzial WC konczy z praktycznie 0 mp i uzywa jej tylko do buffowania, pvp wygrywa sie przez to, ze przeciwnik w jakims tam sposob stracil buffy, czy to przez zwykly cancel, czy to przez bron (Cancel stick, dagger z pvp, fisty z pvp, pole z pvp), wejscie w noisa oraz brak noble buffa.

Kard

przy czym walczac z ludzmi o kilka lvl wyzej skille ktore opisales mozna o kan dupy potluc... i jedyna szansa na wygranie to trzymanie targetu i walenie z wszystkiego co dostepne

Madith

Cytat: Kard w Lipiec 07, 2009, 07:40:38 PM
przy czym walczac z ludzmi o kilka lvl wyzej skille ktore opisales mozna o kan dupy potluc... i jedyna szansa na wygranie to trzymanie targetu i walenie z wszystkiego co dostepne

ale to raczej nie Twoje zadanie...trzymac mozesz na targecie i klikac na makro "assist me Xxxx" a nie starac sie zabic przeciwnika.

Czesto sie zdarza, ze ktos z twojego party pada dwa razy tak szybko, ze nie zdazy rzucić sobie nobla albo w ogole go nie ma i wtedy trzeba miec mane na szybki rebuff...a jak ty bedziesz walil do ludzi z czego mozesz to raczej tej mp Ci nie starczy.
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Frohike

Cytat: Kard w Lipiec 07, 2009, 07:40:38 PMjedyna szansa na wygranie to trzymanie targetu i walenie z wszystkiego co dostepne
Jak to pisze Ryl - "walić w klawiaturę ze łzami w oczach i modlić się, żeby przeciwnik padł"? WC tak nie działa :)

Madith

Cytat: Frohike w Lipiec 07, 2009, 07:49:15 PM
Cytat: Kard w Lipiec 07, 2009, 07:40:38 PMjedyna szansa na wygranie to trzymanie targetu i walenie z wszystkiego co dostepne
Jak to pisze Ryl - "walić w klawiaturę ze łzami w oczach i modlić się, żeby przeciwnik padł"? WC tak nie działa :)

To Ryl tak pisze ?:O
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

bula

Cytat: mdh w Lipiec 07, 2009, 08:01:02 PM
Cytat: Frohike w Lipiec 07, 2009, 07:49:15 PM

To Ryl tak pisze ?:O

kiedys, dawno ... chyba

Cytat@Bula - to zamiast udawadniac mi jakim noobem jestem to moze napisz jaka bronia powinien sie poslugiwac taki WC na pvp, pve, dodam ze luk zawsze mam przy sobie i duale (bo na dagera s grade mnie na razie nie stac), ale chetnie sie doweim jak to powinno wygladac wg. ciebie, moze sie czegos ciekawego dowiem i przetestuje
magic blunt/luk/meele bron - w zupelnosci wystarczy

Kard

Cytat: bula w Lipiec 07, 2009, 10:14:45 PM
magic blunt/luk/meele bron - w zupelnosci wystarczy
genialne w swojej prostocie :P
aha dodam, ze na AM mam argu, ktora ma szanse na wejscie silence i wchodzi:)
wy caly czas piszecie o walkach, ktore twaja po pare minut, gdzie leca mass resy itd. i tu zgadza sie, drain sie nie oplaca bo za bardzo czysci z many, ja pisze o wbiciu na comapinego spota, gdzie walka pt vs pt trwa z 1-1,5 min, gdzie healer to pierwszy cel i na res za szybko nie ma co liczyc :) , o walkach o spot do expa i nie jest to walka bot 84 vs bot 84, tylko normalni gracze kolo 76-80 lvl
to jest taka sama roznica jak zlozenie party na pvp w terenie i party na RB

x3nomorph

To juz nawet Orlock (ten z lolAE) nie uzywa drainow tylko bije z luku : p
new future.

meseron

Cytat: Hermit w Lipiec 07, 2009, 05:51:47 PM
Ale, ale..
To ile w końcu ma reuse cova na hellbound w dc robe i powiedzmy na naszych buffkach i na naszych + dance of conc, a ile na fullbuffie?
Z tego co pamiętam na hellbound w Dc robe +acu w łapie, +5 wit z acu, zerkiem i powiedzmy wczesniej wrzuconym magnusem bedziesz mial instant reuse Cov'a (tak żeby nakładać)

Hermit

Cytat: meseron w Lipiec 09, 2009, 09:24:24 PM
Cytat: Hermit w Lipiec 07, 2009, 05:51:47 PM
Ale, ale..
Z tego co pamiętam na hellbound w Dc robe +acu w łapie, +5 wit z acu, zerkiem i powiedzmy wczesniej wrzuconym magnusem bedziesz mial instant reuse Cov'a (tak żeby nakładać)

A dużo daje ten 1 wit? Bo mam dye +4 wit, + 4 con, +4 dex
=

RazielIII

1 wit to jest chyba 5% cast spd (ale moge sie mylic)
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77