Warcryer [WC]

Zaczęty przez Dohid, Wrzesień 17, 2006, 12:21:39 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ulv

DIO

tak sobie przegladalem live pvp i mam pytanie :D

http://livepvp.com/index.php?p=viewfiles&fileid=2658

czy ja dobrze widze CoV (przedostani w pierwszej lini tuz przed mentalem) i VoP (jego ikonki nie da sie pomylic) razem  :o czy moze

Frohike

Dreamspeaker

Orientuje się ktoś czy reuse VoP jest taki sam jak reuse CoV?

Orochimaru6

Jeśli nie masz po co żyć‡...to żyj na złość‡ innym

Siena

Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

DIO

Cytat: Frohike w Marzec 12, 2008, 09:42:55 PM
Cytat: DIO w Marzec 12, 2008, 07:51:42 PM

To nie CoV tylko Chant of Protection ;)

haha juz sie balem ze moja wiedza o l2 jest kiepska  :P, czyli nie jest zle wzrok mozna sobie poprawic :D

Calaquendil

Mam DC robe  (+2 wit , -2 men) Jakie dyes oplaca mi sie kupic ? +3wit - 3 men, czy +4wit -4 men ? ... czy statsy zmienione przez armor licza sie osobno czy razem z dyesami ? bo nie chce za duzo mena obnizyc jesli i tak max bede mogl +5 do wita wsadzic ...

Fargath

bonus od dc nie liczy sie czyli mozesz dac jeszcze + 5 wit..... daj do tego dye +4 wit - 4 men i bedzie git

Parelat

Ja bym wbił +5wit-5 men dla reuse CoV'a ;].

Aczuci

Ja chcialbym cos powiedziedz na temat expienia WC a mianowicie ze po 76 ja nie widze ludzi ktorzy biegaja bez pt a po 2 jesli ktos lubi grac WC\OL\SPS-em czy tam nie wiem czym tam graja to im i tak bedzie sie dobrze gralo bo ktos kocha ta postac i on umie nia grac to ja nie widze przeciw wskazan :)

Orochimaru6

dye koniecznie +5WIT -5MEN i opcjonalnie mozna dorzucic -4 STR + 4CON, polecam jeszcze zainwestowac w Talluma Robe, lepiej mi pasuje do Warcryra niz DC

Lokken

DC to końcowy armor dla WC. Koniec kropka. Żaden tallum czy inny armor.
TEON

Lokken - Dominator/Eva Saint/Tyrant (on sale)

Orochimaru6

Kazdy i tak ubierze to na co go stac lub co woli

bylyforumowicz

jak kogos nie stac to biega w karmianie (bw/avadon jesli zalezy komus na p defie), jak ma wybor to ubiera sie w DC.

DIO

tallum byl niezly w c4, potem to juz mlao ma zastosowan chyba ze WC to (jakw s umie dla wielu) postac na ktora logujesz sie na siege zeby cova dawac to mozna sobie tallum sprawic  (przewaznie tanszy od dc) a roznicy wielkiej nie robi jak robimy tylko za warzywko do bufowania, dla grajacych aktywnie wc tylko DC

Dreamspeaker

Jak myślicie czy na olimpiadzie uzywanie przeciwko niektorym klasom imperial crusader set i/lub draco bow jest lepszym rozwiazaniem niz bieganie w robe? Jesli tak to przeciwko jakim.

Pozdro.

bylyforumowicz

Cytat: Dreamspeaker w Kwiecień 09, 2008, 01:02:48 PM
Jak myślicie czy na olimpiadzie uzywanie przeciwko niektorym klasom imperial crusader set i/lub draco bow jest lepszym rozwiazaniem niz bieganie w robe? Jesli tak to przeciwko jakim.

Pozdro.

kazdej ktora zadaje jakis fizyczny dmg. Dolacz do tego dagger, najlepiej z focusem.

DIO

przed ct1 na hierphanta bez IC i draco i sztyletu nie wychodz nawet bo dostaniesz po twarzy, w zasadzie to jeszcz ean ee i chyba cardinala sie tez moze przydac bo mana burn maja, ale na hierophanta to podstawa.

1 startujemy w robe  + luk+soulcry, hiero powinien szybko zrezygnowac z mana burn i przejsc an taka sama taktyke wtedy wskakujemy w IC i ganiamy za takim osobnikiem ze sztyletem

imo po paru walkach z naga storm+focus i ss+cd jakos lepiej spisywal mi sie SS+cd niz focus, niby z f czeste criticale ale +200 dmg przy krytyku w przypadku wc to jest naprawde mocny bonus (zwlaszcza ze przeciwnik w heavy wiec na cuda w dmg liczyc nie mozna)

ic na sws tez moze sie przydac jak mamy pecha i ostro nas leje jak go nukowac probujemy to mozna przejsc te zna technike IC+draco+soulcry

Dreamspeaker

Cytat: bylyforumowicz w Kwiecień 09, 2008, 01:53:26 PM
kazdej ktora zadaje jakis fizyczny dmg.

Przeciwko łucznikom też opłaca się używać tego zestawu? Czy łucznik nie bedzie w stanie utrzymac wc na covie na dystans wiekszy niz 600?

DIO

e tam do dystansu 900 spokojnie moze lucznik sobie odbiegac i wiele to nie zmieni, nawet bonus z archery do zasiegu na olimpiadzie az taki grozny nie jest bo po pierwsze arena nie jest wcale gigantyczna i jak juz sie ludzie zaczynaja ganiac to dystans mozna calkiem sprawnie skrocic wiec ten fakt nie stanowi problemu (freezing flame i steal esence czyli podstawa oly ma zasieg 900 ).

uzywanie tego zestawu na inna postac niz hierophant to jak proszenie sie o samobojstwo, po prostu nie dosc ze nikogo nie dogonisz to jeszcze nie zadasz zbyt duzego dmg.

na oli jako Dc to tylko dc robe+am+acu (luk w plecaku nie zaszkodzi czasem na dobicie jakiegos necro co mial farta i wsadzil silenca) i ile tylko sie da unikac uzywania cova (po prostu -20% speed to jest samobojstwo w wiekszosci walk) a uzywac Com ktory dla warcryera jest chyba jednym z najlepszych bufkow jakie ncsoft mogl wymyslec (powtorze, DLA warcryera) bo nie dosc ze nie zmniejsza nam speed to jeszcze daje potezny regen many, sporo matc i obniza koszt zaklec i na oly com>cov w 80% przypadkow (dagerzy, tyrant .....i chyba tyle moze nas dogonic ;>)

z lukami w robe nie powinienes miec problemow powaznych, jedynym zagrozeniem jest stun, jak lucznikowi nie wejdzie to ma ciezko, jak wejdzie i potrwa dlugo to ty przegrywasz ;> (no z lukow to he jest najogrszy bo to zywy pomnik CP jest :D a wiecej cp to mniej hp dla nas :( )

Verti

A tak trochę zmieniając temat ... gdzie można wydropić amulet chant of protection?
Sprawdzam w calc. no i pisze tylko że dropi go mob "Naiad" , ale nie można sprawdzić gdzie to siedzi :>

Kesai

dio jak z tyrkiem na oly?
top sprzet vs top sprzet (epics, am, db, fb/as, ic/dc)

DIO

tyrant ..... z tyrantem jest jak z dagerem na olimpiadzie czyli on cie zestunuje to przegrales, ty go zestunujesz ty wygrales, nikt nikogo nie zestunuje to raczej wygrywa tyrant/dager

trudne bardzo do wygrania sa walki z  gladem, tyrantem, dagerem i na cuda nie ma co liczyc ale przy dobrym ukladzie gwiazd mozna wygrac. o summonerach nie wspominam bo to jest zupelnie inna bajka i z nimi po prostu sie walki unika :D

srednie problemy stawnowi HE i destro jak sie czlowiek ruszac nie potrafi (i sie nie ma wyczucia "30% hp" zeby wczesniej troche destro zmiekczyc ff) no i da i sk gdy pozwolimy mu wrzucic toda

reszta lukow jest slaba chyba ze im stun wejdzie na poczatku i dlugo potrzyma, nuki i tak sie bija na klasowej bo na innej oly nic nie zrobia

necro -  pr0 pvp 0wnator killem all itd na oly stanowi przewaznie dobre zrodlo sporych punktow bo niezle sobie radzi w starciu z  innymi profkami a z wc niestety juz nie :D (zaraz ktos wyskoczy ze silence i doom i nie ma warcryera  :oops: to ja juz uprzedzajac fakty odpowiem "wrzuc silence/doom w 1500+ m defa z mental shieldem i +50% debuf resistance bez empa i na zwyklych spiritshotach to pogadamy")

Kesai

na stuna z tyrkiem bym nie liczyl >.<