Kolejny error

Zaczęty przez wujek, Lipiec 20, 2006, 04:31:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

wujek

---------- 15:13 18.07.2006 ----------

Mam takie pytanie. Czy ktoś z was grał w lineage 2 na laptopie ?
Bo ja mam HP omnibook xe4100 i inne gry mi nawet dobrze działają ale przy włączaniu l2 wyskakuje critical error. Przeczytałem chyba wszystkie tematy na tym forum dotyczące critical errorów ale żaden nie dotyczy tego mojego.

---------- 15:31 20.07.2006 ----------

Nie chciałem tworzyć nowego tematu więc jade dalej:

Oto ten błąd.

CPU: GenuineIntel PentiumPro-class processor @ 1207 MHz with 223MB RAM
Video: No Video

Please Enable Direct3D acceleration. You can do this by starting dxdiag and enabling direct3D Acceleration in the Display1/2 tab after installing DirectX 8.1b ( or later ) and the latest drivers for your graphics card.

To co jest zaznaczone czerwonym kolorem jest spełnione.

Meyko

U mnie na laptopie wszytsko pieknie chodzi. Mam XP na nim. Masz na pewno najnowsza wersje directx??? 9.c??? Bo jak nie to zapomnij panie kolego

Gifs designed by Pr0nabol

"Co w tym zlego, ze niczego
Nie ukrywam, ze nie zbywam
Cie wzruszeniem ramionami
Ze nie umiem tepic za nic .."

"Cuda wykonywane od reki. Rzeczy niemozliwe z opoznieniem jednodniowym."

Bacar

Zainstaluj najnowsze stery do grafiki i musisz miec directx 9.c tak jak to Meyko napisal ;)

LoL EU/US : Hayame

FFXIV: ARR
Server: Moogle
IGN: Hayame Kisumi
Job: Bard
FC: SeeD

wujek

spoko, spoko directa 9.0c mam ale nie wiem czy mam najnowsze sterowniki do GFX ale szukam, szukam i nic ale się nie poddaję. Meyko ja też mam XP, a jakiego ty masz laptopa ? (chodzi o specyfike nie samą nazwe). Wiesz może gdzie znajdę najnowsze sterowniki do HP omnibook xe4100 ?

Meyko

no jak to gdzie? na stronie HP; ja mam jakas tam max date z tego co poamietam;
jeszcze jedno, pamietaj ze pewne ustawienia w biosie tez sa opdowiedzialne za prace grafiki w L2, ale ejsli nie mazs o tym pojecia lepiej nie ruszaj

Bacar

Moze mi pomozecie :) Wie ktos jak wlaczyc AGP w Radku 9800Pro? Bo w Biosie jest wlaczone natomiast jak wchodze do panelu Ati to mam na x0 a jak daje na x8 i zrestartuje kompa zeby zapisac zmiany nadal jest x0 :P Jako ze na dniach bede mial nowa karte to nie jest juz takie wazne no ale ciekawi mnie jak to wlaczyc xD

Z gory dzieki za pomoc ;)

Meyko

Nie wiem jak reszcie, ale mi si enie chce zajmowac problemem, ktory i tak nie jets wazny.
Pozdrawiam

Bacar

Moze i nie jest wazny ale mnie to ciekawi :P No i ta wiedza moze sie mi sprzydac w przyszlosci xD

ainaarwen

a ten twoj laptop jesli sie nie myle ma karte grafiki zintegrowana (nie jestem na 100% pewny), jesli tak jest to raczej nie pograsz - za slaba bedzie. w tym komunikacie pisze zebys w ogole wlaczyl tryb 3d

sliwa prosze POMUĚżCIE

---------- 08:35 12.10.2006 ----------

Wczasie gry na każdej postaci mająca lvl 28 wyskakuje błąd i wyłącza sie gra!
Póżniej już nie da sie uruchomić tej postaci!
OTO TEN BŁĄD:

CPU: AuthenticAMD PentiumPro-class processor @ 2195 MHz with 767MB RAM
Video: RADEON 9200 SERIES (6517)

Insufficient Memory.
Please check the Virtual Memory Option and avilable hard drive space.
You can check them by going to : Control Panel->System->Advanced->Performance->Settings->Advanced->Virtual memory.

History: FMallocWindows::Malloc <- FMallocWindows::Realloc <- 00000000 1231295488 FArray <- FArray::Realloc <- -1993571712*8 <- FUnrealfileSummary<< <- LoadSummary <- ULinkerLoad::Load <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- UObject::GetPackageLinker <- ULinkerLoad::VerifyImport <- ValidateImports <- ULinkerLoad::Verify <- ULinkerLoad::Load <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- UObject::GetPackageLinker <- SWBeginLoad <- UGameEngine::LoadLevel <- Load_Level <- UGameEngine::AdjustTerrain <- L2Seamless <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

prosze pomużta mam tak usunięte 3 postacie a chce nimi pograć!!!

---------- 08:36 ----------

Wczasie gry na każdej postaci mająca lvl 28 wyskakuje błąd i wyłącza sie gra!
Póżniej już nie da sie uruchomić tej postaci!
OTO TEN BŁĄD:

CPU: AuthenticAMD PentiumPro-class processor @ 2195 MHz with 767MB RAM
Video: RADEON 9200 SERIES (6517)

Insufficient Memory.
Please check the Virtual Memory Option and avilable hard drive space.
You can check them by going to : Control Panel->System->Advanced->Performance->Settings->Advanced->Virtual memory.

History: FMallocWindows::Malloc <- FMallocWindows::Realloc <- 00000000 1231295488 FArray <- FArray::Realloc <- -1993571712*8 <- FUnrealfileSummary<< <- LoadSummary <- ULinkerLoad::Load <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- UObject::GetPackageLinker <- ULinkerLoad::VerifyImport <- ValidateImports <- ULinkerLoad::Verify <- ULinkerLoad::Load <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- UObject::GetPackageLinker <- SWBeginLoad <- UGameEngine::LoadLevel <- Load_Level <- UGameEngine::AdjustTerrain <- L2Seamless <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

prosze pomużta mam tak usunięte 3 postacie a chce nimi pograć!!!