Gladiator [Glad]

Zaczęty przez Dohid, Listopad 27, 2006, 06:48:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

GladiuszC

Jeżeli dasz radę to sel mahumy raczej. SS+haste 150 na przemian z aoe(jak zabraknie mp to bierzesz spear, z racji mastery do 8 targetów naraz dasz radę ładnie ze spearem). Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Drogi użytkowniku:
Używaj pięknej polskiej interpunkcji, bo w przypadku forum jest ona ważniejsza od ortografii, czy używania polskich znaków.
Zanim coś napiszesz, przeczytaj to kilka razy i dopiero potem wyślij.
Najpierw zastanów się, co druga osoba miała na myśli, o co jej chodziło i w jakim stopniu ma rację, a dopiero później pisz textwalle flejmu nabijając sobie posty i udając, że nie robisz tego specjalnie.
I CZYTAJ KURWA ZE ZROZUMIENIEM!

Zuluuu

Witam mam pytanie :)
mianowicie jakie byście polecali elementale do broni dla glada ? Gram na kronice freya

GladiuszC

Skoro freya to holy/earth. A skille enchantujesz na duel.
Drogi użytkowniku:
Używaj pięknej polskiej interpunkcji, bo w przypadku forum jest ona ważniejsza od ortografii, czy używania polskich znaków.
Najpierw zastanów się, co druga osoba miała na myśli, o co jej chodziło i w jakim stopniu ma rację, a dopiero później pisz textwalle flejmu nabijając sobie posty i udając, że nie robisz tego specjalnie.

Zuluuu

dzięki wielkie :) a możesz mi jeszcze powiedzieć dlaczego holy/earth jest lepsze od np fire/water?

GladiuszC

Bo earth jest drogi. A z racji tego, że holy używa b mało klas wszyscy robią atri 3x dark 2x holy.
Drogi użytkowniku:

Kwadrat

oczywiscie robisz fire/water/wind/earth i masowki pod ten element, reszta duel

GladiuszC

Cytat: Kwadrat w Sierpień 25, 2012, 01:57:29 PM
Fajny setup pod Epiloga albo Finala...
Duel>atri w h5 i frei
Testowane.
Holy najlepszym atrybutem dla glada, earth najdroższym. Zależy od tego, na jakim serverze grasz (rate). Jeśli low to możesz pokusić się o earth, bo wiele osób pewnie w ogóle nie będzie miało na ten atrybut sensownego resistu, ale jeżeli mid lub pvp to wtedy tylko holy.
Drogi użytkowniku:

Redbox

Cytat: GladiuszC w Sierpień 25, 2012, 05:58:05 PM
Duel>atri w h5 i frei
Testowane.
Holy najlepszym atrybutem dla glada, earth najdroższym. Zależy od tego, na jakim serverze grasz (rate). Jeśli low to możesz pokusić się o earth, bo wiele osób pewnie w ogóle nie będzie miało na ten atrybut sensownego resistu, ale jeżeli mid lub pvp to wtedy tylko holy.
na offie testowane i jednak masówki na atri wychodzily lepiej.

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

Kwadrat

Cytat: GladiuszC w Sierpień 25, 2012, 05:58:05 PM
Duel>atri w h5 i frei
Testowane.
widze 0 wiedzy o temacie, tak jak sie spodziewalem
duel nie daje praktycznie zadnego boosta do masowek, ktore sa zalezne w 90% od p ataku glada/tyrka. zostaje wiec enchant masowek na element, ktory na pvp da do 30% dmg w ludzi z wbitymi po 60 (nawet z wyresistowanymi ludzmi potrafi zwiekszyc dmg o kilkanascie %)
btw wbijanie w duale holy jest tak genialne jak wbijanie spsowi 300 fire. na pvp 0 uzytku, na pve farmisz masowkami

Brianoc

A ja wam powiem tak: Na kazdym mid racie wbijam 300 fire i ide testowac dmg ze skilli. Najpierw z box 0 resistu a potem z wyfarmionym kumplem i moge wam powiedziec ze w 100% przypadkow elelemt bije nawet o 30% mocniej niz duel... nawet gdy przeciwnik ma 400+ resista. Moze tak tylko na l2j dziala ale nigdzie nie przydarzylo mi sie uderzyc moznej ze skila +duel niz +elelemtn
a.k.a Szakalaka

Bot coder!

Redbox

Cytat: Brianoc w Sierpień 25, 2012, 11:12:42 PM
A ja wam powiem tak: Na kazdym mid racie wbijam 300 fire i ide testowac dmg ze skilli. Najpierw z box 0 resistu a potem z wyfarmionym kumplem i moge wam powiedziec ze w 100% przypadkow elelemt bije nawet o 30% mocniej niz duel... nawet gdy przeciwnik ma 400+ resista. Moze tak tylko na l2j dziala ale nigdzie nie przydarzylo mi sie uderzyc moznej ze skila +duel niz +elelemtn
mhm

Kwadrat

to tylko l2j, 380 resista niweluje calkowicie premie z 300 z weaponie (albo zostaje pare %, nie pamietam). przy 260 resista wciaz dmg bedzie mniejszy niz z +duel

MastJedi

A ja wam powiem tak: Na kazdym mid racie (...)
Wszystko w temacie.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Brianoc

O ile sie nie myle jestesmy w dziale privow nie offa ^^
a.k.a Szakalaka

Bot coder!

Redbox

Cytat: Brianoc w Sierpień 26, 2012, 05:19:57 PM
ogólnym. Ale tu ludzie pytaja jak działać powinno a nie jak działa na l2 wannabe

MastJedi

Cytat: Brianoc w Sierpień 26, 2012, 05:19:57 PM
Ooo, mea culpa. Nie zauważyłem, że ktoś rozmowy o rasach i klasach wrzucił do działu privów.
Tak, wiem, to dlatego, że dużo privatów jest nieprzebudzonych.

Pozdrawiam

Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Murillo

Mam pytanko. Gram sobie gladkiem i jak zauważylem ma on stuna tyle ze z blunta. I  tu moje pytanie czy warto zdejmowac dualki i wrzucac blunta by zestunowac(w sumie jest impact rush i weapon blokade)???
I drugie pytanie. Troche nie wiem jak sformulowac:) Czy robi to roznice jezeli do stunowania uzyje blunta d-grade a s-grade (chodzi mi tu czy sa takie same szanse na wejscie tego stuna)

Pytania odnosnie kroniki
H5

RazielIII

Moim zdaniem nie oplaca sie stunowac, ale jesli juz chcesz sie pobawic to mozesz bluntem d grade, chociaz ludzie uzywaja s grade i wyżej dla DMG.
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

lukasz09091

Zawsze 10% szansy na stuna jest jakby nie patrzeć, oceń czy warto

GladiuszC

Pod oly np przeciwko PW jest to konieczność. Inaczej w niego nie trafisz. Jeżeli bijesz się jako low glad vs low zerk, to wtedy też stun będzie decydował o twojej wygranej raczej. Btw słyszałem, że z 2h blunta siada lepiej stun niż z 1h, lf confirm.
Ale i tak jak wyjmujesz blunt, to 2h, który jest tak samo mocny jak twoje duale. Zmienianie broni co sekundę psuje cały efekt stunowania. W niektórych walkach bierzesz 2h blunt i stun na przemian z aoe, ale na endgame się to w ogóle nie opłaca, poza w/w PW.
Drogi użytkowniku:

Redbox

Cytat: GladiuszC w Sierpień 27, 2012, 10:35:38 PM
Pod oly np przeciwko PW jest to konieczność. Inaczej w niego nie trafisz. Jeżeli bijesz się jako low glad vs low zerk, to wtedy też stun będzie decydował o twojej wygranej raczej. Btw słyszałem, że z 2h blunta siada lepiej stun niż z 1h, lf confirm.
Ale i tak jak wyjmujesz blunt, to 2h, który jest tak samo mocny jak twoje duale. Zmienianie broni co sekundę psuje cały efekt stunowania. W niektórych walkach bierzesz 2h blunt i stun na przemian z aoe, ale na endgame się to w ogóle nie opłaca, poza w/w PW.
mozna walnac stuna z mlotka wbic do niego atri i mozna tzrepac masowki(albo banany nie pamietam)
pw/aw/th/zerk. tu warto

Spinacz333

Kronika H5. Serwer mid rate.

1.W co enchantować skille pod pvp/oly? Duel?
2.Jaki atrybut do broni?
3.Czy jest on przydatny do bici RB, czy będę musiał robić jakąś subę?
4.Jak najszybciej złożyć set vespera? Są jakieś Q, czy craft/RB?

Z góry dzięki

Spinacz333

2.Jaki atrybut do broni?

Z góry dzięki

Dzondzy

Cytat: Spinacz333 w Styczeń 02, 2013, 09:04:03 PM

2.Jaki atrybut do broni?

Z góry dzięki

Przy odpowiednim prowadzeniu postaci, glad w h5 jest maszyną nie do zabicia.

1. Duel
2. Earth.
3. Czyt. moje pierwsze zdanie.
4. Farma w LoA. Spoil keymatsów na weapon, recki vespera, full bronie i części do seta.

Spinacz333

Dzięki za pomoc, ale w kwesti vesperów to gram solo, ewentualnie duo a farma w LoA jest w pojedynke niemożliwa. Wbiłem tam na becie w dynasty to moby mnie lały po 1.7k. ;/ Jakieś pomysły?