Gladiator [Glad]

Zaczęty przez Dohid, Listopad 27, 2006, 06:48:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

dsfa5

OMG Zychu  :D Ty naprawde grasz gladem czy slyszales to od kogos?samemu moze i ciezko ale w party z bufferem np, z SE to co innego.lanca, SE i np. catakumby i exp idzie jak zloto a party wymiata :) a czy z odpalonymi skillami konczy sie mp szybko?to nie odpalaj jak jestes w party i tyle :P

Mateles

No ja mam glada na Abbysie i twierdzę że Glad bez mp potów i buffów kiepsko leje (w porównaniu do innych postaci). A DevouringOne próbuje mi to wybić z głowy :).

dsfa5
Czy Ty chcesz powiedzieć, że gladem używasz polearmów (lancy)? Czy też że do party się bierze kogoś z polearmem? Pisz jakoś bardziej zrozumiale :P.

A co do buffera w party, co z tego że sobie go weźmiesz, jeśli inna klasa może zrobić to samo i nadal glad będzie słabo expił ( w porównaniu do innych)...

Jedyne wyjście dla glada to albo dużo kasy (na poty :P), szczęście (party) albo klan który wspomoże (buffem i expem :) ).

Nie ma nic za darmo, jeśli glad jest niezły w pvp to nie może być też super na expie.

Zychu

dsfa5 - grałem gladem, na ratach x7 dotłukłem go do 68 lvlu i doskonale wiem, że do solowania jest po prostu kijowy, a do party też go nie chcą brać, bo jak nie używa skilli to ma można powiedzieć śmieszny dmg(TH wali mocniej, bo dagger z CP, CP pasywny, focus, CS pasywny, death whisper = krytyk co drugi hit z sila 400 dmg, a atk.speed 2x wiekszy niz glada, bo 3 lvl boost atk speed + buffy i atk.speed daggera). Glada do party nie chcą bo to ani DD ani Tank, bez skilli słaby dmg, na skillach nie ma mp po minucie, w dodatku nie ma skilli ratujących życie i w trudnej sytuacji: kaput. TH ma UE, SK ma UD, TH ma silent move i skille do usuwania target, do tego szybko biega a na dashu moby mogą tylko pomachać ileby ich tam nie było - dlatego glad jest do dupy w expieniu i tyle.

dsfa5

a czemu nie mialbym uzywac lancy?? :) mam glada na 77 lvl.od 60 lvlu bije  tylko w catakumbach.kiedys z SE a teraz z kolega WC ktory ma do tankowania heavy.obydwoje bijemy lancami.tankuje przewaznie ja.jesli hp spada zawsze on mnie poratuje.i %-y do lvlu leca same.ja nie twierdze ze glad jest super w expieniu party,ale nie jest najgorszy .sa gorsze klasy dla mnie do party.ja bynajmniej nie mam problemu z party i expem(lecz jak czasem widze glada z buferem i glad wyciaga pojedynczo mobki aggro i je bije, to rzeczywiscie.takie party jest do d..y :)

Zychu

Stary, od 60 lvlu to ja jechałem w takim party że masakra :P LvL leciał sam i to za darmo - mieliśmy TH, OLa, Phropeta, mnie(glada, najmniej użyteczna osoba w tym party), SH, 2 SpS, Sorca i SE. Normalnie masakra, PW leci przez całe LOA, zgarnia kupe karików podlatuje OL - seal of binding, wszystkie stoją jak wryte, 2 SpS i Sorc nawalają obszarówki a SH nukuje pojedyncze moby. Moby padają po kilku sekundach, dłużej czekamy na respawn niż tłukliśmy te moby :) A że trochę drużynek tam biegało to mieliśmy tylko swój obszar obok serca i nie mogliśmy zagrniać mobów z całego LOA, bo tam też już wytłuczone xD

dsfa5

:D Zychu ale ja pisze o party bufer + glad.jesli chcesz to mozemy teraz nawzajem sie przechwalac kto jakie party wieksze zgarnial.w wiekszym to sie cale Dark Omen zgarnia i naprawde nie musisz opisywac jak sie to robi  :P

Polgara

Temat oczyszczony z oftopa i postów nic nie wnoszących do tematu
Następnym razem będą leciec OSTRZEŻENIA aż mił będzie patrzeć
Potraktować serio to o co prosze

Derneth

mam problem z wyborem broni, zbroji i dye dla glada
chodzi mi o sprzet a grade i jak ktos da jakas propozycje niech ja poprze dlaczego tak  a nie inaczej  :)

Alchard

Hmm jest to napisane na 1 stronie :) :Tallum heavy ponieważ zniększa atk. spd. o 8% i str o 2 (reszta mniej ważna) w połączeniu z Keshanberk*Keshanberk SA atk. spd. +8% daje niezłego kopa do atk. spd. Tatoo dodać +dex/str-con i +men-int. Ewentualnie zamiast Tallum heavy można wziąć DC light
The Abyss x3|Duelist|76+

Ashurei

Cytat: Alchard w Luty 21, 2007, 03:26:33 PM
Tatoo dodać +dex/str-con i +men-int

Glad nie moze modyfikowac MEN

Alchard

Fakt, mój błąd. Jakiś czas temu na lineage2.com było napisane że może i na tym się opierałem.
The Abyss x3|Duelist|76+

Zychu

Co do setów i broni w C5 polecam tak: Kashenberk*Dama +4(+25% hp i dużo p.atk, prawie tyle co Dama*Dama), Majestic Heavy Set, dye -4 Con +4 Str i teraz dlaczego taki zestaw, ano dlatego, że glad bez skilli wali raczej słabo, więc bulid na atk.speed się nie sprawdzi, siła skilli w dużej mierze zależy od p.atk, zaś ich reuse chyba od dex i od skill mastery z duelista(za to znowu odpowiada Str), więc atk.speedem nie zdziałamy nic oprócz szybszego miziania wroga, mając maja możemy odejmować Con(+50% resist na stun i duży p.def pancerza), i dodawać w Str(razem z dye mamy +6 Str -6 Con i do tego +4% p.atk z maja - naprawdę biedny będzie ten który dostanie od ciebie skillem), na hp nie można wtedy narzekać, bo będzie grzech, razem z boost hp glada nawet po odjęciu aż 6 Con wszystko z nawiązką zwraca nam SA health z dama*kash, więc nie można narzekać że jesteśmy delikatni, bo mamy sporo hp, maj ma dużo defa i +50% resist na stun więc nawet nie odczujemy zmiany w Con(a nawet na plus), zaś jeśli zamiast Kash*Kash mamy Dama*Kash mamy nie bezużyteczny atk.speed(po co mi to jak ja walę skillami?!), a bardzo dobre SA health, które sprawia, że postoimy dłużej i p.atk niemal taki jak z Dama*Dama - krótko mówiąc: dla mnie jest to najbardziej uniwersalny A gradowy bulid, na A grade nie ma drugiego takiego zestawienia które by ci dawało tak ogromne plusy właściwie zerowymi kosztami, druga taka okazja na tak wypasione zestawienie jest dopiero na S grade, i osobiście jakbym grał gladem to mój bulid byłby dokładnie taki. Dodam jeszcze tylko na marginesie, że mając +6 Str na Dueliscie mamy taki makabrycznie szybki reuse skilli, że możemy nimi nawalać dosłownie co kilka-kilkanaście sekund - każdego wroga składa to tak szybko że zdąży tylko napisać GF... i zrobić przed kompem gały jak spodki, że glad wbił go w beton jak moba 1/2 hp:P

Que

STR reuse skilli?  :shock:

Derneth

tak dostajesz skill mastery na 77 lvl zalezny od str

montezuma

Cytat: Zychu w Luty 23, 2007, 01:41:51 PM
siła skilli w dużej mierze zależy od p.atk,

nie, p att ma znaczenie w obliczaniu dmg ze skilli ale jest to wartosc niewielka

zaś ich reuse chyba od dex i od skill mastery z duelista(za to znowu odpowiada Str),

Totalna bzdura z tym skill master, za reuse skilli odpowiada attack speed czyli posredni takze dex. Ten pasywny skill master z dualista to jest calkowita pomylka, nie warto na niego wydawac nawet 1sp

Dodam jeszcze tylko na marginesie, że mając +6 Str na Dueliscie mamy taki makabrycznie szybki reuse skilli,

Bzdura +6str niz nie zmini w szybkosci reuse skilli glada.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

bezimienny

WItam
mam takie pytanie ma 80 lvl moja bronia sa Tallum Blade*Dark Legion's Edge +13 :)
nie moge wygrac z lucznikami magami i  Tyrantem (ktory ma 21K hp) jak moge ich pokonac mam do nich dobiegac czy mam walczyc skilami na odleglosc??

Arthas

Na twoim serwerze wygrana zalezy bardziej od tego jak bardzo masz zenchantowane jawele/zbroje i bron, niz jak bedziesz grał. Radze go zmienic.

Derneth

Cytat: montezuma w Luty 23, 2007, 08:23:42 PM
siła skilli w dużej mierze zależy od p.atk,

nie, p att ma znaczenie w obliczaniu dmg ze skilli ale jest to wartosc niewielka

zaś ich reuse chyba od dex i od skill mastery z duelista(za to znowu odpowiada Str),

Totalna bzdura z tym skill master, za reuse skilli odpowiada attack speed czyli posredni takze dex. Ten pasywny skill master z dualista to jest calkowita pomylka, nie warto na niego wydawac nawet 1sp

Dodam jeszcze tylko na marginesie, że mając +6 Str na Dueliscie mamy taki makabrycznie szybki reuse skilli,

Bzdura +6str niz nie zmini w szybkosci reuse skilli glada.
no jesli jest tak jak piszesz to oplaca sie tylko robic taluma z kesh*kesh+4 bez dye

Sn@ke

Skill mastery oplaca sie brac dopiero w c5 bo zwieksza szanse na wejscie crytyka ze skilla(a taki cryt juz bardzo boli, nawet tankow). :D

0nimeru

kto wygra glad czy sps ??

bula

Zalezy gdzie....na arenie wygra glad bo nawet jezeli sps cancela mu wsadzi to glad zdazy go skillami zabic bo sps nie bedzie mial gdzie uciekac.W coliseum wygra raczej sps(nie mowie o walce Duelist vs Mystic Muse)bo wrzuci cancel>sleep(w C5 zamiast sleepa frost bolt)>freezing shackle>ice dagger>surrender to water>nuke nuke nuke po gladzie(trzymajac glada na odleglosc raczej sie z nim wygra bo z samego banana nie zabije :D), i pewnie tak samo na otwartym terenie.
Co innego jezeli glad podejdzie do sps'a i pierwszy wsadzi mu TSS+TS, wtedy to juz raczej po walce.(Na korzysc glada oczywiscie)

fedur

Cytat: bula w Luty 24, 2007, 01:51:28 PM
Zalezy gdzie....na arenie wygra glad bo nawet jezeli sps cancela mu wsadzi to glad zdazy go skillami zabic bo sps nie bedzie mial gdzie uciekac.W coliseum wygra raczej sps(nie mowie o walce Duelist vs Mystic Muse)bo wrzuci cancel>sleep(w C5 zamiast sleepa frost bolt)>freezing shackle>ice dagger>surrender to water>nuke nuke nuke po gladzie(trzymajac glada na odleglosc raczej sie z nim wygra bo z samego banana nie zabije :D), i pewnie tak samo na otwartym terenie.
Co innego jezeli glad podejdzie do sps'a i pierwszy wsadzi mu TSS+TS, wtedy to juz raczej po walce.(Na korzysc glada oczywiscie)

bla bla bla...

Cytat: 0nimeru w Luty 24, 2007, 01:04:02 PM
kto wygra glad czy sps ??

to zależy kto bedzie gral tymi postaciami...

Atras

tak a propos questow.... czy dla człowieka jest jakis quest na wieksza gotówkę tak jak na dark elfa na 21lvl??? bo jesil nie to jest to dyskryminacja ludzi!!!!!!!!! :D

knox

Moglby ktos mi napisac czy gladem na 52(serwer  x3) jest miejsce bardziej oplacalne do exp niz cmentarz kolo fg, mam szanse w jakis nekropoliach lub katakumbach??

Equilibrium

Cytat: Atras w Luty 27, 2007, 10:42:13 AM
tak a propos questow.... czy dla człowieka jest jakis quest na wieksza gotówkę tak jak na dark elfa na 21lvl??? bo jesil nie to jest to dyskryminacja ludzi!!!!!!!!! :D

Acts of Evil <- wyszstkie rasy 100k przy racie x1

Cytat: knox w Luty 27, 2007, 04:34:56 PM
Moglby ktos mi napisac czy gladem na 52(serwer  x3) jest miejsce bardziej oplacalne do exp niz cmentarz kolo fg, mam szanse w jakis nekropoliach lub katakumbach??

Na tym lvlu zwykle kręcę sie miedzy Forest of Outlaw, a Bandit Stronghold  :P
Lineage 2 Paradise
#Virtue - Sardemus - proud Gladiator