Gladiator [Glad]

Zaczęty przez Dohid, Listopad 27, 2006, 06:48:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rusoma

Cytat: Scorpion w Listopad 09, 2009, 12:10:57 AM
CytatHmm powie mi ktoś czemu haste z warriora skoro w GF atk.spd. nie wpływa na reuse skilli?
Hmm bo od pewnego czasu glad stal sie dobry w pve, w fog czy na HB spokojnie moze robic za głównego dd z racji detect weakness. W połączeniu z warrior haste expi sie nim naprawde przyjemnie, a lvli i sp na oe skilli nigdy za wiele. Poza tym w sumie nic ciekawego inne suby mu nie daja.

Ponadto atck speed nadal jest odpowiedzialny za szybkość "castowania" skilli. Innymi słowy mając 700 a 600 atck speeda w pierwszym wypadku TSSa rzuci się powiedzmy te pół sekundy szybciej (nie wiem czy tyle, to tylko przykład).
Cytat: nenef w Luty 07, 2010, 05:05:21 PM
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

Alchard

Racja, dziękuję. :D
Mogąc wybrać tylko jeden z dwóch: warrior haste/ cp, które lepsze?
The Abyss x3|Duelist|76+

Scorpion

Ja bym bral haste, jednak najpierw trzeba pofarmic troche, potem mozesz to zmienic na cp/zrobic kolejnego warriora na suba.
...

Alchard

The Abyss x3|Duelist|76+

vokz13

Jakie dyes na pvp.Z góry dzięki

Rusoma

Cytat: vokz13 w Listopad 24, 2009, 09:20:34 PM
Jakie dyes na pvp.Z góry dzięki

+5 str +4 con / -9 dex.
Albo tylko +str -dex jak nie chcesz być za wolny.

Ile razy to będzie jeszcze wałkowane?
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...

robert85

siemka przebrnolem przez te tematy i ciekaw jestem waszej opinie gram na serwerach dragon network (subki laczone itd) ciekaw jestem waszej opinie na temat walki np z sps/ee albo bp/wk gram postacia glad/pp(chodzi glownie o to ze nie jestem wstanie w szybkim tempier zabic np takiego sps/ee spala mi mane i po walce... probowalem troche stunowac ale z marnym skutkiem :/ ) zaluzmy ze mam full bosa itd i przecieny tez chodzi o walke na oly duale mam tal dle ++ ale zastanawiam sie na innymi niestety co myslicie o dynasty albo icarus ? thx za odpowiedz

Kwadrat

stev8989

Witam,
Jestem calkiem nowy na tym forum... Pisze gdyz mam mam pewien problem dotyczacy glada.. Wybaczcie mi moja impertynencje, ale przebrnalem przez okolo 40 stron tego poradnika i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania.. Pozwolcie mi przedstawic moj problemik i wybaczcie, jezeli nie zauwazylem tego co bylo juz wczesniej...

Otoz gram gladem juz dosc dlugo, ale w dalszym ciagu nie jestem w stanie znalezc JEDNOZNACZNEJ 100% odpowiedzi w pewnej kwesti. Kwestia dotyczy atrybutow STR i DEX... Szukajac w necie co chwila natykam sie na sprzeczne opinie i co dziwniejsze kazdy jest bardziej przekonany i pewny od drugiego.. I tak w kolko.. Tak wiec pozostaje mi zapytac tutaj. Patrzac na rozstrzal wiadomosci od 2006-2009r. stali bywalcy na forum tej sekcji powinni wiedziec co w trawie piszczy...

Tak wiec: gram na kronice Hellbound. Dobierajac set, dyes nie wiem czym sie kierowac..
-Slyszalem ze STR wplywa na dmg skilli glada, na obrazenia skill crita oraz szanse na tego crita.
-Jednoczesnie slyszalem ze STR owszem wplywa na sile, ale szansa na crit skilla uzalezniona jest od DEX.
-Pozniej slyszalem ze DEX wplywa na szanse wejscia skill cirta, tylko dlatego że: zmniejszony reuse skilli -> wiecej skill/per time -> wieksza ich ilosc wiec wieksza szansa na crita

Nie rozumiem nic z tego, a chcialbym dobrac absolutnie optymalnie dyes dla glada oraz set.....

Aktualnie latam z tallumem oraz dyes +4str/-4dex, +4con/-4dex, +4wit/-4int (zwiekszony ressist na root)... I qrwa jezeli rzeczywiscie dex zwieksza szanse na wejscie crita ze skilla to roznica 12 w dexie (+4 zamiast -8) moze robic niebagatelna roznice.. Nie wspominajac ze z kazdym zerg/haste/prophecy/fury ta roznica w atk. speed bedzie coraz wieksza, gdyz atrybuty wywoluja +- efekt procentowy...
Wtedy przestawilbym na +4dex/-4str, +4con/-4str, +4wit/-4int

Tak wiec moi mistrzowie, wypowiedzcie sie w tej kwestii. Z gory bardzo dziekuje za poswiecony mi czas i hipotetyczna pomoc :)

My regards

bula

Cytat: stev8989 w Grudzień 07, 2009, 06:14:05 PM
Witam,
Jestem calkiem nowy na tym forum... Pisze gdyz mam mam pewien problem dotyczacy glada.. Wybaczcie mi moja impertynencje, ale przebrnalem przez okolo 40 stron tego poradnika i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania.. Pozwolcie mi przedstawic moj problemik i wybaczcie, jezeli nie zauwazylem tego co bylo juz wczesniej...

Otoz gram gladem juz dosc dlugo, ale w dalszym ciagu nie jestem w stanie znalezc JEDNOZNACZNEJ 100% odpowiedzi w pewnej kwesti. Kwestia dotyczy atrybutow STR i DEX... Szukajac w necie co chwila natykam sie na sprzeczne opinie i co dziwniejsze kazdy jest bardziej przekonany i pewny od drugiego.. I tak w kolko.. Tak wiec pozostaje mi zapytac tutaj. Patrzac na rozstrzal wiadomosci od 2006-2009r. stali bywalcy na forum tej sekcji powinni wiedziec co w trawie piszczy...

Tak wiec: gram na kronice Hellbound. Dobierajac set, dyes nie wiem czym sie kierowac..
-Slyszalem ze STR wplywa na dmg skilli glada, na obrazenia skill crita oraz szanse na tego crita.
-Jednoczesnie slyszalem ze STR owszem wplywa na sile, ale szansa na crit skilla uzalezniona jest od DEX.
-Pozniej slyszalem ze DEX wplywa na szanse wejscia skill cirta, tylko dlatego że: zmniejszony reuse skilli -> wiecej skill/per time -> wieksza ich ilosc wiec wieksza szansa na crita
pogrubione - blad, a co do tego ze dex-> wiecej atk.speed-> szybszy reuse bla bla bla to na 1k uzytych skilli bedziesz mial pare dodatkowych z uwagi na ten "zmniejszony" reuse, oplaca sie?(oczywiscie ten 1k to liczba wzieta z nikad ale mnie wiecej taka roznica bedzie)

stev8989

Cytat: bula w Grudzień 07, 2009, 06:20:33 PM

pogrubione - blad, a co do tego ze dex-> wiecej atk.speed-> szybszy reuse bla bla bla to na 1k uzytych skilli bedziesz mial pare dodatkowych z uwagi na ten "zmniejszony" reuse, oplaca sie?(oczywiscie ten 1k to liczba wzieta z nikad ale mnie wiecej taka roznica bedzie)

Teraz pytanie na ile procent jestes pewien ze DEX nie wplywa na szanse crita?

Oraz teoretyzujac ze masz racje i DEX rzeczywiscie nie wplywa na szanse crita to jaka bedzie roznica w atk.speed bedac w tallum secie z zergem/haste'm/pofem w kombinacji:
a) +4dex
b) -8dex
roznica 12 dex

Zestawiajac roznice 12 DEXa z pmfun, byloby to okolo 13-14% roznicy w atk. speed... Nie jest to aby wartosciowsze (spam skilli piekielnie szybki) anizeli roznica w dmg z 12 STR (tutaj roznicy w dmg skilli glada nie umiem juz okreslic (?)).
?

bula

Cytat: stev8989 w Grudzień 07, 2009, 06:35:40 PM
Cytat: bula w Grudzień 07, 2009, 06:20:33 PM

Teraz pytanie na ile procent jestes pewien ze DEX nie wplywa na szanse crita?

Oraz teoretyzujac ze masz racje i DEX rzeczywiscie nie wplywa na szanse crita to jaka bedzie roznica w atk.speed bedac w tallum secie z zergem/haste'm/pofem w kombinacji:
a) +4dex
b) -8dex
roznica 12 dex

Zestawiajac roznice 12 DEXa z pmfun, byloby to okolo 13-14% roznicy w atk. speed... Nie jest to aby wartosciowsze (spam skilli piekielnie szybki) anizeli roznica w dmg z 12 STR (tutaj roznicy w dmg skilli glada nie umiem juz okreslic (?)).
?

na 100% dex nie wplywa na szanse na kryta

i lepszy bedzie build na str niz na dex

Rusoma

Cytat: stev8989 w Grudzień 07, 2009, 06:14:05 PM
(...)
Aktualnie latam z tallumem oraz dyes +4str/-4dex, +4con/-4dex, +4wit/-4int (zwiekszony ressist na root)... (...)

Od zamierzchłych czasów C4->C5 już tego nie ma. Obecnie MEN jest odpowiedzialny za wszystkie resisty w tym na root. IMHO zamiast tego daj sobie jeszcze 1 punkt str.

stev8989

Dzieki Wam za rade i pomoc.

Gatz

CytatZestawiajac roznice 12 DEXa z pmfun, byloby to okolo 13-14% roznicy w atk. speed... Nie jest to aby wartosciowsze (spam skilli piekielnie szybki)
A czy aby na pewno atk. spd wpływa na reuse skilli?

bula

Cytat: Gatz w Grudzień 08, 2009, 12:05:12 AM
CytatZestawiajac roznice 12 DEXa z pmfun, byloby to okolo 13-14% roznicy w atk. speed... Nie jest to aby wartosciowsze (spam skilli piekielnie szybki)
A czy aby na pewno atk. spd wpływa na reuse skilli?
on mowil o hellbound

robert85

witam chcialbym zapytac o attribiute system gram na dragonie moglby ktos wyjasnic jak to dziala? bo jak na razie mam dualki s grade wbilem eartha 7 lvl i w sumie nie odczuwam zadnego bonusa do dmg? jak rozmawiam z innym to bija nawet o 50% mocniej :/ np lucznicy czy inne klasy i zastanawiam sie czy zmieniac tego eartha na cos innego ? jesli moglby ktos wyjasni najlepiej ktos z dn bede wdzieczny thx

Madith

Cytat: robert85 w Grudzień 16, 2009, 09:44:35 PM
witam chcialbym zapytac o attribiute system gram na dragonie moglby ktos wyjasnic jak to dziala? bo jak na razie mam dualki s grade wbilem eartha 7 lvl i w sumie nie odczuwam zadnego bonusa do dmg? jak rozmawiam z innym to bija nawet o 50% mocniej :/ np lucznicy czy inne klasy i zastanawiam sie czy zmieniac tego eartha na cos innego ? jesli moglby ktos wyjasni najlepiej ktos z dn bede wdzieczny thx

zebys odczul bonus z ele musisz zenchantowac skille minimum na +1 na dany element czyli w twoim wypadku +1earth kazdy skill z jakiego korzystasz podczas pvp. Wtedy dmg w osobe bez resistow na earth zwiekszy sie o 75% bodajze
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

bula

Cytat: mdh w Grudzień 16, 2009, 10:29:18 PM
Cytat: robert85 w Grudzień 16, 2009, 09:44:35 PM

zebys odczul bonus z ele musisz zenchantowac skille minimum na +1 na dany element czyli w twoim wypadku +1earth kazdy skill z jakiego korzystasz podczas pvp. Wtedy dmg w osobe bez resistow na earth zwiekszy sie o 75% bodajze
on ma wbite ~300 earth xD

robert85

no tak jak na razie 303 earth lvl 7 w dualach a co innego polacacie dla glad/pp ? wlasnie to jest dziwne ze wiele osob np znajomy th wbil holy w bron 9 lvl i bije prawie 2 razy mocniej ale skile na po enchantowane na power?? dlatego nei jestem pewien czy wszystkie skile enchantowac na eartha czy sprobowac poprostu zmienic :/ prosze o opinie osoby z dragon network

bula

Cytat: robert85 w Grudzień 17, 2009, 12:36:10 AM
no tak jak na razie 303 earth lvl 7 w dualach a co innego polacacie dla glad/pp ? wlasnie to jest dziwne ze wiele osob np znajomy th wbil holy w bron 9 lvl i bije prawie 2 razy mocniej ale skile na po enchantowane na power?? dlatego nei jestem pewien czy wszystkie skile enchantowac na eartha czy sprobowac poprostu zmienic :/ prosze o opinie osoby z dragon network
lol, imo przestan grac na dragonie ;>

robert85

wiesz szkoda mi czasu i calego sprzetu zeby od nowa zaczynac na innym serwie :/ moglby ktos odpowiedziec ?? dzieki

ProVo

Witam mam pytanie co do gladów grających na retku.
Gram na serwie w ktorym GM-owie chca aby wszystko było jak najbliższe retailowi wcześniej był to serwer GF wczoraj wprowadzili GE i zauwazyłem że zmienił sie sposób używania Sonic Rage i Sonic Focus teraz jak jestem naladowany na 7 nie moge używać juz rage a jak na 8 focusa czy to tak ma być i ncsoft znefrowal glada i tyrka :/ czy to moi gmowie ?? prosiłbym o pewna odpowiedz

Scorpion

...

ProVo

ok dzieki wielkie
tak tez myslalem ze to ich blad :/

P.S. Mógłby ktoś z retaila frapsnać jak spamuje ragem bo moi Gm-owie sie upieraja że od GF soni rage do 7 ladowan i koniec lub umiescic jakis filmik na ktorym to ewidentnie widac iz mozna spamowac ragem na GF i GE z góry dzięki