Rasy najlepsze do pvp?

Zaczęty przez Microbiusz, Grudzień 15, 2006, 07:09:32 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dev

Dohid, nie mówię tu o magach ale o wojach. Walisz stuna i sie leczysz. Testowałem ten bulid i innych tanków pal kładzie na głowę ...
Jesli masz mały dmg to nosisz 2 bronie - jedna z SA Focus a druga z SA magic power. I sprawa rozwiązana ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Boomer

Cytat: DevouringOne w Grudzień 17, 2006, 10:46:48 PM
mówię czysto do pvp a nie pvp/exp ...
palladyn Z somem z magic power kładzie kazdego ...
Wygląda na to że magów też skoro wszystkich to wszystkich, tanków zapewne wszystkich załatwi ale z Warriorami jak Destro albo Glad ?? Wątpie

EE/SWS, BP/PAL, OL/WC i wiele innych...

Dev

Z czym wątpisz ? Z tym że pal nei traci nic many na leczenie ? ... Właściwie nic nie traci na leczenie ...

Koni

Sacrifice Build polega na wymaksowaniu efektu poświęcenia. Sacrifice leczy HP kosztem własnego HP. Jak mamy pala na sb to więcej HP sobie doda niż straci i to wcale nie proporcja 10-1 tylko ze straconym 2k hp leczymy około 2,6k HP bez straty many czy innych przyatnych rzeczy. Jednak na sb może sobie pozwolić tylko dość bogaty, wysoko levelowy Pal znający się na rzeczy.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

UrShak

Koni

No dajesz dyes +INT, broń z SA magic power najlepiej SoM lub AM , emp zakładasz, masz wysoki lvl sacrifice i najlepiej jak skilla enchantniesz jeszcze :D
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Ryltar

CytatNo dajesz dyes +INT

Dupa nie w INT tylko +2 WIT.

R.I.P.

Cytat
[PHOENIX KNIGHT SETUP v2.0]
+3 Imperial Crusader Set
-4STR+4CON,-2STR+2DEX,-1INT+1WIT
+4 Arcana Mace [ACUMEN] -> 240/190
EARRING OF ZAKEN / EARRING OF ORFEN
================
SACRIFICE TESTS:
================
+0 Elysian Axe (114 matk): 1196(-4int)/1198(+0int)    1224(-4int/emp3)/1251(+0int/emp3)
+8 Homunkulus (140 matk): 1199(-4int)/1201(+0int)    1261(-4int/emp3)/1295(+0int/emp3)

Difference:        3(-4int)/3(+0int)        37(-4int/emp3)/44(+0int/emp3)

+4 Arcana Mace (190 matk):                ~1425(+0int/emp3)
`-Earring of Orfen                    +140
    `-Earring of Zaken                +140
        `-Touch of Life                +350
            `-Total:            2055(+9 Sacrifice/power = 2105)
Free healed:                        495(+9 Sacrifice/power = 545)

Stara jak świat budowa, można brać z niej przykład do stworzenia własnej. Tylko że Sarcrifice build jest okropnie drogą sprawą, a sprawi że trochę dłużej ustoimy na nogach (500-600 hp to nie jest duzo a tracimy sporo na ataku).

Powiem tak, budowa ta jest klimatyczna i dla prawdziwych "tanków". Jesteś prawdziwym paladynem który poświęca siebie aby uratować innych oraz jest w stanie wziąć całe zło tego świata na swoje barki. Jednak w pvp jego przyszłości jak na razie nie widzę, a siege/mass pvp jedynie robić jako osłona dla innych czyli to do czego jesteś stworzony.

Microbiusz

Witam wszystkich i dziekuje za odpowiedzi.....

Zdecydowałem się jednak na overlorda....wydaje się byc ciekawą postacią a po drugie bardzo dobrą na pvp...mam nadzieje że juz na wysokich leveleach uda mi sie necro bic :)

Jeszcze raz bardzo dziękuje.....myśle że mógłbym ten temat pociągnąć...dodając swoje przemyślenia które będą sie nasuwać z czasem grania tą postacią

Flauros

No ja dodam cos od siebie ;] Moje typy na PvP :
PR (duzo przydatnych czarow , piekny crit power - i ciekawa postac ogolnie)
SpH , oczywisice Necro (niestety ?? ;p) , WC. Z tym ze wiekszosc jest dosc droga w prowadzeniu ;p
Ciągle mam -przed oczami głodnych władzy,
zimny wiatr czarnych koszul nową armię pcha !!

Dev

fajny jest SK tylko tzreab go dobrze opanować ... gram już SK pół roku i kurde to jest cięzka postać ale miła ...

insane69

make HE > get fullbuff > cegła na fire > +1

Dev

A ja dzisiaj Shillien Knightem położyłem necro. LOL. I to bez ud. I z silience... jestem pr0 :D

BaRt

ta chyba,że necro był noobem :P  :D
(nie podważam tutaj Twoich umiejętności:))

Dev

nie byl noobem ... Wiem jak sie gra necro i on gral niezle. Wystarcyz posionowac i stingowac i napierdalac ile mozna w nightmare ;p

Boomer

Dev jesli Necro nie był noobem to jestem po wrażeniem :P Mi jeszcze nigdy nie udalo sie wygrac z Necrem chociaż raz było blisko- zostało mu 200 hp, no ale ja sie jeszcze uczę grac SK. Musiałeś dosyc szybko dzialać albo dobiec do wroga jak Tyrant na rabbicie i bić necrosa aż padł. Innego wyjścia nie widzę. Mimo wszytsko jestem pod wrażeniem

Scroller

:>
A ja nie, bo Necro, ktory umie grac polozy Sk bez problemu, nastepnym razem o jakis filmik prosze.

Piszę poprawnie po polsku

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

Microbiusz

a tak w ogóle myslicie że ktoś bardziej wszechstronny w pvp ol czy necro???

Boomer

Scoll nie zawsze ja często zdąże dobiec do Necro ale mam juz za mało hp więc padam, chociaż przy odrobinie szczęścia wszystko jest mozliwe

Dev

bardzo prosto polozyc necro. UD i nuke nuke nuke ... mamy jeszcze luk ;p jezeli necro trzyma range >600 to leży. Chyba że dostane silience, to wtedy musze sie obejsc ze stingiem i bic. jak zalozysz NM to magi maja troche problemu z tobą ...

Boomer

A jak jest z przerywaniem castowania ?? Necro ma niezły cast.speed więc powinien dosyć często przerywać

Shiver

Hmm, ale o ile dobrze pamietam to nuki necro maja wiekszy zasieg niz nasze, poza tym castujemy je za wolno, odnawiaja sie jeszcze dluzej i zadajemy zbyt maly dmg (chyba ze necro nie ma bizuterii). Nie wiem jak z lukiem, byc moze na buffach damy rade polozyc maga bedac na ud i nawalajac lukiem. Wg mnie SK nie jest stworzony do niszczenia magow w 1v1. Co innego w mass pvp, kiedy praktycznie nikt nie jest zainteresowany tankiem. Wlasnie dlatego, ze SK kiepsko radzi sobie z magami nie lubie grac nim na high rate, ostatnio zrobilem sobie OLa i mimo iz nie jest to ekonomiczna postac to zaden necro nie odwazy sie sflagowac na mnie (o ile nie ma jeszcze 2 innych przyjaznych necro obok siebie). OL jest przy okaz bardzo ciekawy podczas takiego pvp, spokojnie bierze na siebie kilkuosobowe pt (o ile nie ma w nim zbyt duzo postaci z silence a na serwerze sa znienawidzone przeze mnie mana potki).

Dev

jak nie jest ? Dajesz arrest i walisz po nim na UD. Nie ma szans żeby mag wygrał...

Ryltar

CytatHmm, ale o ile dobrze pamietam to nuki necro maja wiekszy zasieg niz nasze

A DA wali z luku dalej niz SK...

Nuki maja zasieg 800 albo 600 juz nie pamietam.

CytatWlasnie dlatego, ze SK kiepsko radzi sobie z magami nie lubie grac nim na high rate

Pokaz mi tanka ktory ich genialnie kladzie bez duzych problemow.

CytatOL jest przy okaz bardzo ciekawy podczas takiego pvp, spokojnie bierze na siebie kilkuosobowe pt

Co powiesz? ze bierze na siebie 3 pelne party i wychodzi z tego calo? chyba ze wali sobie non stop poty na cp i hp.

CytatDajesz arrest i walisz po nim na UD

Latwo powiedziec,dobiegnij na zasieg 150(bo tyle ma arrest) i go zrrootuj.Oczywiscie ludzki Shackle ma zasieg 600...

Shiver

Cytat
Cytat
Hmm, ale o ile dobrze pamietam to nuki necro maja wiekszy zasieg niz nasze
A DA wali z luku dalej niz SK...

Nuki maja zasieg 800 albo 600 juz nie pamietam.
Wyjete z kontekstu- odpalenie ud i nawalanie nukami niewiele nam da

Cytat
Cytat
Wlasnie dlatego, ze SK kiepsko radzi sobie z magami nie lubie grac nim na high rate
Pokaz mi tanka ktory ich genialnie kladzie bez duzych problemow.
DA czy Pal radza sobie znacznie lepiej- wiecej hp, wiecej m defa , stun, root o wiekszym zasiegu

Cytat
Cytat
OL jest przy okaz bardzo ciekawy podczas takiego pvp, spokojnie bierze na siebie kilkuosobowe pt
Co powiesz? ze bierze na siebie 3 pelne party i wychodzi z tego calo? chyba ze wali sobie non stop poty na cp i hp.
Nie udawaj, ze nie umiesz czytac, napisalem kilkuosobowe pt- 3-4 osoby z mana potami wezme bez problemu, wazne aby bylo conajwyzej 2 necro/sh.