skill sworda do skilla duali

Zaczęty przez RoxyFox, Grudzień 19, 2006, 09:32:57 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

RoxyFox

Mam takie pytanie i jestem na 99% pewny odpowiedzi ale wolę zapytać. Czy skill sworda ma coś do skilla duali ? Moje pytanie powstaje z tego powodu że max poziom duali to 37 a sworda 45. I zastanawiam się po co takiemu BD lub Gladowi skill Sworda większy niż sklill duali.

Polgara

Nigdy nie grałem wojem ale tak na chłopski rozum porównaj sobie P.atak duala i P.atak 1 recznej broni
Idac dalej tokiem mojego rozumowania po to jest skil sworda mocniejszy aby wyrównac sznse bicia bronia 1 reczna ponieważ ma ona mniejszy P.atak niż dual
i np Saber ma P atak 40 a dual saber/saber ma P atak 73
W ten sposób moc uderzenia jest mniej wiecej taka sama przy tak ustawionych skilach

jeśli sie myle to proszę mnie poprawic :)

Dohid

No raczej się mylisz. Saber to inna klasa broni niż saber*saber jeśli chodzi o ten przykład. No i ogólnie nie rozumiem o co Ci chodzi. Przecież tu nie chodzi o wyrównanie czegokolwiek, po to jest DD żeby zadawać dmg i tankowi od tej funkcji wara.
Do pytania: Skill sworda nie ma nic do duali.
Bladedancer nie rozwija skilla na sword, kończy go na 8 lvlu.
Gladiator rozwija skille na sword/blunt ponieważ jest w pewnym stopniu wszechstronny i można nim chodzić z bluntem/swordem. Na niskich lvlach nawet opłaca się to [sprawdzone na retailu].

//Edit: U glada skill na sword/blunt jest większy od Dual Weapon Mastery po prostu dlatego, że rozwija go od 20 lvl, a duale dopiero od 40. That`s all.

GlooM

maxymalny lvl skilla absolutnie nie ma zadnego znaczenia
u Glada zmaxowany sword/blunt mastery dodaje 129.3 patk, a zmaxowane dual mastery dokladnie tyle samo czyli 129.3patk.
a jest tak dlatego iz Glad posiada tez ataki bronia jednoreczna i moze on sobie wybrac czym chce sie poslugiwac.
takiego wyboru nie ma juz BD ktorego blunt/sword mastery konczy sie na 8 lvlu tego skill, aczkolwiek jest to mastery z knighta i dodaje one mniej patk niz mastery warriora.