Destroyer [Destro]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:36:40 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Vanther

raczej nie drowę z essence II , i teraz pytanie czy z essence I dyna dalej jest lepszy od moirai?
HOBBY = EPI = VALINOR = ELIXIR = L2EXRTEME = EXISTANCE = DEX = RPGCLUB = L2W00T

- PoLeWka - Just4Fun - AraneRiders - Tenebrae - DarkRabarbar - OrderOfWhiteWolf

daamcio66

Witam mam mały problem z certami i deye dla mojego destro ( 80lvl full dynasty )

Deye:
- znajomy radził mi +4con -4dex ale nie jestem zadowolony :/
Certy:
- i tu jest mój 2 problem którego nie mam pojęcia rozwiązać (jestem zielony, nie mam pojęcia co wybrać)

Z góry dzięki ;]

PuFF

Cytat: daamcio66 w Marzec 06, 2011, 09:46:45 AM
Witam mam mały problem z certami i deye dla mojego destro ( 80lvl full dynasty )

Deye:
- znajomy radził mi +4con -4dex ale nie jestem zadowolony :/
Certy:
- i tu jest mój 2 problem którego nie mam pojęcia rozwiązać (jestem zielony, nie mam pojęcia co wybrać)

Z góry dzięki ;]
to zaczynamy.
Deys:
na farme -9 con +5 str +4 dex
na open pvp -2 con +2 str -3 dex +3 str
na oly -9 dex +5 str +4 con
Certs:
na farme haste<warior np glad/wl/tyrek> spirit<summoner np wk/es> defence<tank np da/sk/tk> i x6 razy m def
na pvp haste<jw> defence<jw> celestial <enchanter np wc/bd/sws>
na oly takie same jak na pvp

tevin

Cytat: daamcio66 w Marzec 06, 2011, 09:46:45 AM
jestem zielony
Przecież jesteś orkiem hahaha

posłużę się cytatem mistrza, z którym miałem okazję grać i wiem co on potrafi zrobić na desce :D
Cytat: PuFF w Listopad 08, 2010, 08:36:18 PM
Cytat: mikelolo w Listopad 08, 2010, 08:31:13 PM
Freya- jezeli chodzi o dey to dobrze mysle zeby +4dex/-4 con ?
zle myslisz
bo -3 con +3 str -2 dex +2 str i jest imo good +4 wit -4int do PREfrenzy na oly

z tematu o certach, takie proponował Ryane:
Destroyer - Haste, Critical Chance/Defense, Barrier

Yoker

bariera troche smierdzi, zalacza sie zawsze jak Cie lowuja a jak potrzeba to nigdy :P osobiscie wolalbym spirit od summonera.

rcu2xp

Ja zawsze biore haste/celka/passiv crit

Daglas

Cytat: rcu2xp w Marzec 06, 2011, 12:09:57 PM
I to jest wlasnie najepszy setup. Do tego mdef 6 lvl.

PuFF

Cytat: Daglas w Marzec 06, 2011, 02:58:14 PM
chyba nie bo celka nie przydaje sie prawie wcale np podczas traina nie zbija cie mobki do FR zilota bo bedziesz non stop na celce :( albo potrzeba jest szybko sie zbić a nie chce ci sie kombinować z OTB i pyk celka wlaczona wiec to nie jest najlepsze wyjscie:)

Yoker

Cytat: PuFF w Marzec 06, 2011, 04:39:48 PM
Cytat: Daglas w Marzec 06, 2011, 02:58:14 PM
chyba nie bo celka nie przydaje sie prawie wcale np podczas traina nie zbija cie mobki do FR zilota bo bedziesz non stop na celce :( albo potrzeba jest szybko sie zbić a nie chce ci sie kombinować z OTB i pyk celka wlaczona wiec to nie jest najlepsze wyjscie:)
+1, tez nie lubie celki dla destro. Mialem i czesciej mnie wkurzala niz pomagala.

rcu2xp

W sumie ja na hr gralem więc mi celka nie przeszkadzała, ale na low jak s/d zlaza to juz nie fajnie na trainie :P

Alarion

pod kątem PvE może tak, ale do PvP Celka jest bardzo fajna akurat. Zresztą wydaje mi się, że po to certy się właśnie robi...

A poza tym Puff chyba graczy z ru offa wyzywasz od tych, co im farma rzekomo mózg wyżarła, a sam piszesz certy stricte pod PvE ; p
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Apocalyptik

W tym party słynnym z ruoffa co były 2 deski i 2 tanków, ten który nagrywał miał celke. Odpalała mu się jak siedział na nim dagger i miał z 1000 hp, przez ten czas robił masakrę, bez celki by leżał i kwiczał więc na pewno jest przydatna. Do pve faktycznie czasem może przeszkadzać.

We ride together, we die together.

Alarion

Poza tym jak się ogarnia, to można ją kasować.

Anyway, tak jak Apocalyptik pisał, dla deski na limitach to bardzo ważna sprawa by mieć celkę na PvP, szczególnie jak w party nie ma tanka.

Cat Drama Maker

Yoker

Cytat: Apocalyptik w Marzec 06, 2011, 08:47:02 PM
W tym party słynnym z ruoffa co były 2 deski i 2 tanków, ten który nagrywał miał celke. Odpalała mu się jak siedział na nim dagger i miał z 1000 hp, przez ten czas robił masakrę, bez celki by leżał i kwiczał więc na pewno jest przydatna. Do pve faktycznie czasem może przeszkadzać.
to ja jeszcze poprosze o link do tego frapsa, zrobiles calkiem niezla reklame :P

Apocalyptik

Proszę.

http://la2portal.com.ua/2169-ghf-squad-one-last-time-blackbird.html

Najlepszy filmik destra jaki do tej pory widziałem (przynajmniej z Gracii).

We ride together, we die together.

Alarion

+1

Bardzo ciekawy skład: 2 deski, 2 tanków, podwójne party UD +15 time i 4 agro w party, a deski prawie cały czas na limitach. Przed H5 to kombo musiało miażdżyć.

Cat Drama Maker

Yoker

hmm, faktycznie calkiem ciekawy sklad, nawet spoko kosza ;)

PuFF

Cytat: Alarion w Marzec 06, 2011, 06:58:04 PM
pod kątem PvE może tak, ale do PvP Celka jest bardzo fajna akurat. Zresztą wydaje mi się, że po to certy się właśnie robi...

A poza tym Puff chyba graczy z ru offa wyzywasz od tych, co im farma rzekomo mózg wyżarła, a sam piszesz certy stricte pod PvE ; p
wypisałem certy do pve jak i pvp :) i kurfa + nie dostałem !

//No dobra, masz plus :P Pytającemu to się przyda. Apocalyptik

MastJedi

Cytat: PuFF w Marzec 06, 2011, 04:39:48 PM

Tak, oczywiście, bo _jedyny_ sposób trainowania deską to jazda na limitach. Innego sposobu gry w ogóle nie ma. I Titan ma tracić czas i ciągnąć pociągi.
Przyjmijcie do wiadomości, że pole z deską full HP i 2-3-4 pulerami też funkcjonują. I mają się całkiem nieźle. A wówczas celka nie jest takim złym wyjściem. Jak się zwalają na raz lub w krótkim czasie 2-3 a czasami 4 pociągi. To Deska musi to ustać.
Tak, wiem, ja tutaj prawię herezję, bo jedyny słuszny sposób expienia deski przedstawiacie Wy.

Co o filmiku
Cytat: Apocalyptik w Marzec 06, 2011, 11:13:13 PM
Proszę.
http://la2portal.com.ua/2169-ghf-squad-one-last-time-blackbird.html
Najlepszy filmik destra jaki do tej pory widziałem (przynajmniej z Gracii).

Podoba mi się ten skład party - 2x tank, 2x deska, bd, sws, wc, bishop/EE i - uwaga - PP :). Żaden SE.
No, ale według wielu z Was PP nie istnieje. Abo jest do d... Ale jak widać niektórzy go doceniają :)
Podoba mi się w filmiku praca sws/sd bo zakładam, że tak ustawiają się, żeby móc tańczyć/śpiewać po 6 songów. No bo wydaje mi się, że nawet na 85 przy 12tym powinni mieć spaloną manę.
No i jeszcze fajny dmg też dostał nasz bohater :D 10 minuta 3cia sekunda... 7k+ w deskę 85 z top sprzętem (zakładam) na full bufie to nie jest mało :D

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

pokit

Jak ty chcesz zrobić pt bishop/ee + prp? Przeciez to posysa. Jak już to Bishop+ee/se+ pp zamiast 1 dd. 

Paskudny

@MastJedi, 12 songów/danców to norma i mając 85 lvl być bez mp, po takim redisco, to trzeba być zdolnym i nie mieć enchantu na podstawowych skillach oO
Cytat: pokit w Marzec 07, 2011, 08:58:56 PM
Jak ty chcesz zrobić pt bishop/ee + prp? Przeciez to posysa. Jak już to Bishop+ee/se+ pp zamiast 1 dd. 
Zgodzę się, jak można grać na jednego healera oO Najlepiej mieć oop pph i tyle ;D

MastJedi

Przejrzałem filmik jeszcze raz.
W każdym party mają etalona - DC, i Ackapuga - Cardi. Wymieniają się (nie mam ruskich literek :P) Czeszk (EvaSaints) i Aniela - nieznana profesja. Możliwe, że również ES.
Ale faktem jest że ma na sobie BtB oraz CC. I faktem jest, że tam ganiają z reguły 2 party. Pałęta się filmującemu pod nogami bliźniaczy titan z tym samym crestem a nickiem innym niż w jego party. Więc może w tamtym party :P
No i pytanie, na które osobiście będę znał odpowiedź za około 50% - czy CC można rzucić oop, czy jest jak bersek, HW czy PoF?

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

pokit

Oczywiście że można oop.

MastJedi

fcuk, powinni dać to tak jak HW i byłoby po kłopocie (dla PP :P)
Pozdrawiam

DeepInside

żaden kłopot:      inv pp -> pp daje cc -> dismiss pp :P
żeby rozwiązać problemy uselessowania pp trzeba by trochę pozabierać innym bufferom

League of Legends EUNE - do odwołania

L2 EU -> Core - iDeepPain = Sigel Knight 9x (retired)
L2 EU -> Core - DeepPain = Feoh Wizard 8x z SLH (alt) (retired)
L2 EU -> Core - GreenZone = Iss Enchanter 8x (slave box) (retired)

L2 RU -> Lancer - DeepPain = Sigel Knight 85/Destroyer 75/SWS 75/Phantom Summoner 5x (retired)
Aion -> Spatalos - Deep = Templar 45 (retired)
L2 NA -> Bartz - DeepPain = Grand Khavatari 78 (retired)