Lineage 2 Classic- Innova EU Skelth

Zaczęty przez Elen, Sierpień 12, 2014, 09:05:25 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kabulek

Cytat: haran w Listopad 22, 2016, 02:34:14 AM
A już zaczynałem wierzyć sobkowi, że na classicu coś się dzieje.

Nie wiem czy sobek jest w tym temacie wyrocznią, ale faktem jest to, że Skelth faktycznie odżył. Populacja się podwoiła w porównaniu z tym co było na wakacjach i pewnie wkrótce pęknie 1000 online, co na takiej mapce nawet przy połowie sklepów/wędkarzy/buff boxów itd jest dobrą liczbą.
Moje ulubione spoty są coraz częściej zajęte, a zazwyczaj nie siedzę na najbardziej oczywistych miejscówkach. Ostatnio na farmie jak zobaczyłem gracza na moim spocie to był wręcz szok, bo przez ostatnie 3 miesiące nie spotkałem tam nikogo, nawet wojny gangującej wrógów, że o expiącym człowieczku nie wspomnę  :shock:

No i na rynku też widać poruszenie. CBP jeszcze 2 miesiące temu sprzedawałem po 4800-5000 z radością, a np wczoraj zeszło mi po 7500 praktycznie na pniu. Ludzie zaczynają krafcić B grade, albo C pod overenchant. Jest ruch w biznesie :D

Nic tylko zebrać te nasze polskie leniwe tyłki do kupy i pokazać frajerom z dolcami, kto tu rządzi :P :P :P
L2C EU wannabe?
A chuuu, nic nie chce sprzedać :)))

esend123

Akurat server bedzie mial sie systematycznie lepiej - im nizsze kroniki na classic tym sa one mniej przystepne dla takiego casual / semi casual gracza. Po prostu malo sie dzieje poza ciaglym grindem 0.01/mob. Samo 2.0 wprowadzilo sporo dodatkowej rutyny dla kazdego. Od farmienia A grade w TOI / Oly dla 55+ / daily lokacje 4X / ryby / czy nawet Baium, ktorego jeszcze nic nie widzial. :)

Z reszta - przypomnijcie sobie jak to bylo z C1/C2 - to tez nie byly kroniki z jakims super online, ludzie zaczynali grac w to glownie od c3, najwieksze oblozenie bylo potem.

Nawet Gran Kain, na ktory sie ledwo da wejsc mial podobny start jak Skelth:

http://l2on.net/?c=online&a=stat&target=Gran_Kain

http://l2on.net/?c=online&a=stat&target=Skelth

Spadek moze wiekszy, bo z innego pulapu, ale GK tez przyciagal graczy wraz z rozwojem server. To 6,5k graczy to nie jest community, ktorego bylo tam od poczatku. Skelth spadl do 500, teraz jest ok 800, mam nadzieje, ze w okresie swiatecznym bedzie pojawiac sie 1000 a w przyszlym roku, przy nowym patchu - ustabilizuje sie na jakims 1500. I kto wie, moze wtedy juz niesmak spowodowany startem opadnie i rosnacy online sciagnie tez tych starych graczy i moze u nas pojawi sie jakies 3-4k zalogowanych, to jest dalej prawdopodobne, duzo bardziej niz to, ze server `umrze`....

Odpowiadajac na pytanie czy warto - moim zdaniem tak, bo zwyczajnie - nie ma lepszej alternatywy jesli ktos szuka servera na dlugo a nie jest biegly w rosyjskim. O privach sie nie wypowiadam, ale chyba z zalozenia privy sa krotkoterminowe wiec srednio jest co porownywac.

Tutaj plus jest taki, ze mozesz jechac na wakacje na 3 miesiace, wrocic i w sumie nie zauwazyc specjalnie roznicy w swojej dziennej grze. W tym samym czasie mozna przegapic caly cykl zycia jakiegos low rate IL priva. Lepiej sie chyba zastanawiac co nowego przyniesie kolejna kronika i ile nowych graczy to przyciagnie, niz kiedy mi zamkna server i kiedy wstaje jakis nowy. :P

QRQ

Ruskie serwery miały merge więc co ty porównujesz. Do tego sporo ruskich ze Skeltha wróciło na GK jak RMT przestał być tak dochodowy. Skelth będzie się tak trzymać w widełkach 500-1000. GOD tak trzyma się już długi długi czas. Na dobrą sprawę to chyba większym problemem są ludzie na tym serwerze niż ich ilość.

Lagusio

Ja również wracam po małej przerwie do L2 Classic, zobaczymy co tam się dzieje ;)

sobek

Cytat: Lagusio w Grudzień 07, 2016, 08:57:25 AM
Ja również wracam po małej przerwie do L2 Classic, zobaczymy co tam się dzieje ;)

GL

esend123

.
Cytat: Lagusio w Grudzień 07, 2016, 08:57:25 AM

Dobry moment - zaraz event swiateczny / urodzinowy. :)

Jeszcze nie ma oficjalnego info co do formy, ale pewnie bedzie boost do expa (wczoraj slyszalem plote, ze podobno ma byc okres +50% i okres +100%) i moze jakis buffer w miescie.

Nie wiem kiedy przestales grac, ale jesli przed 2.0 to czeka na Ciebie jeszcze sporo scrolli +100% /+30% xp. Pamietaj tez o lowieniu ryb, ktore mozna wymieniac (bardzo tanio) na kolejne buffy +10% xp. Klanow z community ~40 lvl jest juz calkiem sporo, polecam dolaczyc, dochodza kolejne bonusy xp. Generalnie jest duzo przyjemniej, ludzi ciagle przybywa, online sredni na ten moment to jakies ~850 osob. Mysle, ze na swieta ustabilizuje sie na ~1000 graczy.

Powodzenia! :)

LUMPEK

skorzystałem z promocji 2e za pierwszy miesiąc, nie jestem pewien czy aż taki hardcore jest czymś dla mnie, ale spróbuję bo aktualnie na privach nie ma nic prócz miesięcznego wyścigu szczurów, i tak w koło macieja....
najwyżej będę robił sobie przerwy i co jakiś czas wracał...

tak więc jeśli ktoś będzie zaczynał i nie ma z kim polatać to  pm w grze "LUMPEK

spenkye

to opalc sobei ejszcze 1 konto na suport bo to jednak usamodzielnia i mozna spokojnie solo cisnac do 77 :]

LUMPEK

Cytat: spenkye w Grudzień 07, 2016, 04:29:46 PM
to opalc sobei ejszcze 1 konto na suport bo to jednak usamodzielnia i mozna spokojnie solo cisnac do 77 :]

chyba raczej taka opcja odpada, pierwszy miesiąc 2e spoko, ale potem płacić dwa abonamenty ?? to już jest 20e,

spenkye

to tylko 86 zl miesiecznie a jak niechcesz wywalac kasy no to poszukaj kogos kjto w duo chce grac suportem bo bez tego to hardcore bedziesz mial albo od razu cp poszukaj duzo osob udostepni cui konto do gry :]

LUMPEK

jakiegoś nowego grajka wątpię, aby udało się znaleźć,
za jakas fajna ekipa myślę, że bedzie mozna się zacząć rozglądać po tym 40 lvl, wiec jakoś sobie poradzimy :P zorganizuje sobie toporka jakiegoś fajnego i pizganko :D

prawdziwyON

Lumpek jaki masz lvl? bo od dzisiaj zaczne grac ;)

LUMPEK

aktualnie 17, później jeszcze sobie wbije bo jakoś tak sobie postanowiłem, żeby dzisiaj wbić 20 i odj.... Q na 1 profe

pamiętaj, aby wbić na serwer jak będziesz miał te minimum 2,5h wolnego czasu na gre po zalogowaniu, bo na którymś tam lvl dostaje się runke 100% expa na 2h której z automatu bez żadnej aktywacji leci czas

prawdziwyON

ok;) może ma ktoś  jakiś weapon no grade, d grade  na zbyciu?:>

Lagusio

I nie inwestuj za dużo w armor bo na 25 lvl-u masz questa na seta D-garde https://l2wiki.com/classic/Moon_Knight

esend123

Cytat: LUMPEK w Grudzień 07, 2016, 09:16:38 PM
aktualnie 17, później jeszcze sobie wbije bo jakoś tak sobie postanowiłem, żeby dzisiaj wbić 20 i odj.... Q na 1 profe

pamiętaj, aby wbić na serwer jak będziesz miał te minimum 2,5h wolnego czasu na gre po zalogowaniu, bo na którymś tam lvl dostaje się runke 100% expa na 2h której z automatu bez żadnej aktywacji leci czas

nie zuzywajcie tej runy na poczatku. :)

Podczas takiego zwyklego solo grindu ~20 lvl z ng bronia to ledwo poczujecie roznice a nominalnie doda Wam to tak na prawde kilkadziesiat /kilkaset tysiecy xp.

Przetrzymajcie ja chociaz do swiat, moze faktycznie bedzie event +50/100% xp,powiniscie spokojnie do tego czasu wbic 40 lvl. Wtedy zamykacie w FOM na shamanach (daja x2 xp, natomiast bez dropa), odpalacie ta runke, scrolle +100%,+10% z klanu, +10% z ryb i gwarantuje, ze roznica bedzie zauwazalna. :)

LUMPEK

teraz to już po ptakach :P

edit: kurde muszę wam powiedzieć, że jestem w szoku, bo coś dużo ludzików biega po gludin / gludiio / dion, więc jakoś stresik, że nie znajdę kolegów jakoś odpuścił hehe :PP później może powstawiam jakieś ssy

kabulek

Faktycznie low leveli ostatnio wysyp. Pewnie niedługo pęknie 1k online.  :afro:
L2C EU wannabe?

esend123

Ano, tez teraz jestem glownie na low lvl boxach i nawet wioski startowe wygladaja na stosunkowo zaludnione. :)

A wczoraj widzialem klan - PolishHussars, to ktos z Was? :)

Lagusio

Ja poszedłem do Doomsday również Polski klan :)

Xman007

Witam, kupię adene na Skelth, PM on priv.

sobek

Ja bardzo niechętnie sprzedam adene aby pomóc ale jak znajdziecie gdziekolwiek, od kogokolwiek to tym lepiej. :D

prawdziwyON

Jak cos pm "domeL  22 lvl  w duo napewno razniej :)

LUMPEK

Cytat: esend123 w Grudzień 09, 2016, 09:15:18 AM
Ano, tez teraz jestem glownie na low lvl boxach i nawet wioski startowe wygladaja na stosunkowo zaludnione. :)

A wczoraj widzialem klan - PolishHussars, to ktos z Was? :)

ja byłem w tej Polskiej Husari, odszedłem, bo klan martwy :D

Spoilek 25lv szuka ekipy do grania ! :D pisać tu, albo w grze "LUMPEK

kabulek

Polecam klan Legion dla początkujących.
Ewentualnie akademię (alt klan) Revenge, ale to już international z kilkoma Polakami.
L2C EU wannabe?