Witaj
Gość

Wątek: Zwierzaki  (Przeczytany 13786 razy)

• Pochwał: 0

Zwierzaki
« dnia: Kwiecień 13, 2006, 07:15:02 pm »
Witam!

Fajny portal :)

Chciałem zapytać o zwierzaki. Jeszcze nawet nie zacząłem grać ale spodobało mi się to że można je karmić. Czy jak się weźmnie np. Wilka to potem nie mozna juz wziąć tego Smoka ? Czy da sie pozbyc wilka i wziąć smoka ? Jeśli macie jeszcze jakieś uwagi to powiedzcie mi wszystko o tych zwierzakach  :D

• Pochwał: 11

• Allways follow my dreams.
Zwierzaki
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2006, 09:37:27 pm »
Co do zwierzaka to musisz go co jakiś czas karmić żeby nie zdechł (jak to w realu:P) żarcie dostaniesz u każdego pet managera.
Można mieć wilka i hatchlinga (smoczka) ale nie możesz ich przywołać obojga na raz. Możesz też mieć nieograniczoną ilość hatchlingów albo wilków ale zawsze możesz podróżować tylko z jednym zwierzakiem.
Jak ci zabiją peta to musisz go w przeciągu minuty wskrzesić (normalnym zwojem) albo zwierzak zginie i będziesz go musiał odkupić od pet managera. Zwierzaki zdobywają exp, można je wyposarzyć w specjalne zbroje czy broń. Wilka zaczynasz z 15lv a hatchlinga z 35lv. Hatchling może się przeobraźić w stridera (chyba na 50lv nie wiem, nie chce cie wprowadzać w błąd, ale musisz mieć klan + ch klnowy) strider może się w wywerna zmienić na 60 chyba ale tylko może go mieć clan leader klanu, który posiada ch, zamek.
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

• Pochwał: 5

Zwierzaki
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 15, 2006, 02:31:05 pm »
A to ja mam inne pytanie. Wiem, że nie trzeba robić questów na zmianę profesji. Można kupić quest itemy. Czy podobnie jest z zwierzakami? Ja teraz robie questa na wilka i nie wiem czy opłaca mi się męczyć , czy jest jakiś sposób szybszy (tzw. łapówka :))?

BTW. Co do zwierzaków to jest jeden minus. Masz mniej expa , bo zwierzaki (wilk, hatchling, strider) zabierają Ci go. Bardzo podobnie jest z czarami: "Kat the Cat" i "Mew the Cat". One też zabierają ci Exp.
Siekiera, motyka, morda priesta, Mosar sobie zwalił questa.<br /><br />Mosarioos Silver Ranger 76+ lvl

Zwierzaki
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 15, 2006, 02:55:00 pm »
No ale w końcu na darmo expa nie zabierają. One się w ten sposób trenują prawda ?
A na którymś z tych zwierzaków da sie jeździć/latać ?
I jak często trzeba karmić ?

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
Zwierzaki
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 15, 2006, 03:04:40 pm »
Jezeli masz hatchlinga to po osiagnieciu 55 poziomu(cholernie meczace) i po zrobieniu questa(posrany jest) masz stridera a gdy ten ma 75 lub 80 nie pameitam i jestes liderem zamku robisz zniego Wiwerne.Na striderze jezdzisz a na Wiwernie latasz.A karmic takeigo smoka to zalezy bo twiling czy jak mu tam karmisz rzadko a stara czesto.

Zwierzaki
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 15, 2006, 06:34:08 pm »
A tak mniejwięcej to jak często ? Bo w ogóle nie mam pojęcia. Raz na 10 min? na godzine ?

Zwierzaki
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 16, 2006, 06:17:41 pm »
ja chciałbum coś innego a nie wilka ani somka ani wiwerny jak moge zdobuć dark pantere :?:  :?:  :?:

• Pochwał: 4

• .i.
Zwierzaki
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 16, 2006, 08:45:00 pm »
Tylko Dark Avenger posiada panterke....
Inne klasu postaci nie moga jej posiadac.

• Pochwał: 5

Zwierzaki
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 16, 2006, 09:39:52 pm »
Jeśli chcesz różne inne przyzwańce to polecam czar Mew the Cat i Kat the Cat, tylko on ma jeden minus. Po jakimś tam czasie Kot znika (tak przynajmniej słyszałem), a co do expienia jego levela to nie wiem, bo dopiero raz go stworzyłem (jakoś nie było po co więcej).
Siekiera, motyka, morda priesta, Mosar sobie zwalił questa.<br /><br />Mosarioos Silver Ranger 76+ lvl

Zwierzaki
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 17, 2006, 08:41:36 pm »
Mam pytanie odnośnie tego questa. Mianowicei zrobiłem quest na wilka, odpowiedziałem na pytania i... Martin złożył mi gratulacje i nic wiecej. Więc gdzie jest mój wilk?
-=tu gram=-
status gg:  http://www.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=2102333">

Zwierzaki
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 17, 2006, 10:01:47 pm »
Prawdopodobie dostałeś item poprzez który przywołujesz wilka (wolf coral - z tego przywołujesz wilka - takie coś a'la pas)
Your journey's never end

<--= They see me rollin They hatin Patrolling they tryin to catch me ridin dirty =-->

Zwierzaki
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 17, 2006, 10:50:16 pm »
Cytat: Koni
Prawdopodobie dostałeś item poprzez który przywołujesz wilka (wolf coral -  tego przywołujesz wilka - takie coś a'la pas)

Hehe. dzięki za odpowiedź. Czasami najprostsze rzeczy próbuję pogmatwać, szukalem w skillach, a że ekwipunek mam zaśmiecony, to dokladnie przejrzeć się nie chciało. :P
-=tu gram=-
status gg:  http://www.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=2102333">

• Pochwał: 7

• Thi0ridazin
Zwierzaki
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 18, 2006, 11:57:01 am »
hyhyhy ja mialem wikse ze striderem bo po ok 2 dniach przypomnialo mi sie ze jak jest item (zbroja/bron) w takiej ramce w inventory PET'a to dopiero dziala...I tak expilem go na jakis pseudo keltirach hyhyhyhy....Czlowiek popelnia takie glupstwa :rotfl: pozdrawiam i wszystkiego dobrego po swietach... :)
<br />PVP in EvE is consentual, you agree to it when you login.<br />

Zwierzaki
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 22, 2006, 05:04:34 pm »
Witam!
Mam pytanie odnosnie imienia wilka. Czy mozna je zeminic gdy juz go nazwalem czy trzeba zdobyc go na nowo a tego sie pozbyc ?
Jezeli sie da to jak, dzieki z gory

• Pochwał: 4

• .i.
Zwierzaki
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 23, 2006, 11:16:51 am »
Po nazwaniu peta juz nie zmienisz jego imienia. Musisz zdobyc nowego...

Zwierzaki
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 25, 2006, 02:37:02 pm »
A ja mam pytanko odnośnie do armora i broni smoczka.. widzielm armor za 1,88kk i mial 15 defensa a jest tez armor za 300k i ma 40 defens, podobnie jest z bronia. Doraccie cos bo nie wiem co mam kupić :]
EURO BARRE (kasa za ogladanie reklam :0)
http://www.eurobarre.com/index_fr.php?p=197410336838

stronka jest po franvusku ale wystarczy tylko zainstalowac i poda email i dostejesz punkty a zanie kase

Zwierzaki
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 29, 2006, 11:29:17 pm »
a ja mam taki pytanie jak zrobic questa na hatchlinga ?? mam juz ta miksturke od tej fairy i nie wiem gdzie mam szukac niby tych drakow
"Gdy chujnia jest na dworze po mieście się nie wożę"
l2extrem 35x || Mistao SR 61 lvl :D

Zwierzaki
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 30, 2006, 07:49:52 am »
Test na Hatchlinga
Autor: Taza klan Polish Legions (www.polish-legions.com), server ISO games

Temat Lineage II - Questy
Wymagany level: 35
Postać: Wszystkie
Lokalizacja startowa: Giran
Nagroda: Flet do przywołania Hatchlinga

Aby wziąć Quest na Hatchlinga musisz mieć minimum 35 level.

Zaopatrz się również w 10 x Charcoal, 10 x Coal, 3 x Silver Nugget, 1 x Gamestone D Mając te materiały udaj się do Giran i porozmawiaj z Pet Manager Cooper (jest koło sklepu Luxury ). Da Ci do wykonania zadanie.

1. Udaj się do Hunter Vilage i porozmawiaj z Wiseman Cronos ( jest przy kładce na drugą stronę wioski) Cronos zleci wykonanie kamienia.

2. Idź na bagna w około Cruma Tower i poluj tam na Tood Lord aż uzbierasz 10 skór. Przenieś się do Dion i idź do Maria w sklepie magicznym. Ona zrobi kamień.

3. Odszukaj Fairy Mymyu, która jest w Enchanted Valley. (prawy dolny róg kwadratu 54-55pionowo i 44-45 poziomo ) Idąc od strony Hunter Village trzymaj się prawej strony wąwozu a dojdziesz do motylka. Powie Ci abyś odszukał smoka, któremu należy pomóc.

4. Idąc z Oren drogą w kierunku Północnym po lewej stronie widać najwyższą górę, tak w połowie drogi pomiędzy Oren Castle a Town of Oren. Na tej górze znajdziesz smoka Drake Kalibraz który poprosi Cię o odzyskanie skradzionych jaj.

5. Poluj na Road Scavenger w Death Pass, aż odzyskasz 20 jaj. Wróć do Drake Kalibraz i oddaj mu jaja a on w nagrodę da Ci jedno jajo.

6. Idż teraz do Fairy Mymyu w Enchanted Valley i porozmawiaj z nią. Da Ci
flet do przywołania smoka.

Są trzy rasy smoków. Tą, którą dostaniesz rządzi przypadek. Każdy smok początkowo ma 35 level.

A oto rasy i podstawowe statystyki:

1) Twilight - żarłoczność niska, odnowa jedzenia 100%
Brak umiejętności.
P.Def. -12
P.Atak - 1
HP-1220

2) Wind - żarłoczność średnia, odnowa jedzenia 12%
Umiejętność - Power Strike. (model typowo ofensywny)
P.Def. -53
P.Atak - 35
HP - 559

3) Star - żarłoczność wysoka, odnowa jedzenia 6%
Umiejętność - Agresion. (Typowy czołg)
P.Def. -137
P.Atak -16
HP - 2441

Każdy smok ma plecak, do którego może zbierać itemy. Po zniknięciu Hatchlinga przedmioty wpadają do naszego inventory.

Należy pamiętać, aby zawsze mieć dla smoka pożywienie. Kupuje się je u
każdego Pet Managera i nazywa się Food for Hatchling.

Kiedy głód zejdzie poniżej 50% nie można go wtedy schować do plecaka.
Czym bardziej głodny, tym bardziej jego statystyki spadają a kiedy głód zejdzie do 0% wówczas smok powraca do plecaka.

Kiedy smok zostanie zabity traci 70% doświadczenia. Wraz ze wzrostem levelu traci coraz mniej %. Wskrzesić go możemy w ciągu 1 minuty scrolem of Resurection . Jeśli się nie zdąży to tracimy smoka, oraz wszystko, co miał w plecaku (o ile wiem odkupuje się go u pet menagera).

Jeśli nie masz 35 levelu to możesz go kupić od kogoś i wychowywać samemu.
I pamiętamy, że zwierzęta są pod ochroną :-) więc dbamy o naszego pupila.
Your journey's never end

Zwierzaki
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 30, 2006, 10:35:33 am »
dzieki  :D

Zwierzaki
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 30, 2006, 05:55:33 pm »
jedyne co mnie dziwi to to ze jak katuje stwora z przywolanym petem (pet nie atakuje) to dostaje tylko polowe expa a pet nic wiec chyba wychodzi na to ze polowa tego expa przepada :(

Zwierzaki
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 07, 2006, 11:57:04 am »
A jak zrobic questa na wilka?? :P
Server: L2epi >>>EPI<<<
NICK: Proteus               |  BIT3R
Klasa: Human Fighter    |  Elven Fighter
Level: 1x                     |  2x
Klan:
Ally: bez klanu,bez ally
------------------------------------------

[/U

• Pochwał: 8

• :) Rominek is The BEST :D
Zwierzaki
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 13, 2006, 04:50:32 pm »
JA MAM COGUARA na 26lvl :D i jak na razie spisuje sie zajebiscie ;) ... a zdobyłem go kupując u PET MENAGERA (duzo to kosztowalo) :) ale warto :D bo zarabisty jest :D
PLAY:

WATCH:

----

• Pochwał: 8

• :) Rominek is The BEST :D
Zwierzaki
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 13, 2006, 04:52:22 pm »
Cytat: Israfel
jedyne co mnie dziwi to to ze jak katuje stwora z przywolanym petem (pet nie atakuje) to dostaje tylko polowe expa a pet nic wiec chyba wychodzi na to ze polowa tego expa przepada :(

musisz ustawic sobie SKILA , kliknij na ZWIERZAAKA 2x i otworzy Ci sie okienko informacji i SKILLA >>> ATACK przenies sobie pod f1,f2... ktore tam chcesz ;) i przy atakowaniu musisz wydac rozkaz ZWIERZAKOWI wciskajac odpowiedni przycisk :D :) Pozdrawiam
PLAY:

WATCH:

----

• Pochwał: 20

• JUŻ 18 LAT z lineage2.com.pl !!
    • Age Of Splendor
Zwierzaki
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 13, 2006, 07:29:46 pm »
Cytat: Koni

A oto rasy i podstawowe statystyki:

1) Twilight - żarłoczność niska, odnowa jedzenia 100%
Brak umiejętności.
P.Def. -12
P.Atak - 1
HP-1220

2) Wind - żarłoczność średnia, odnowa jedzenia 12%
Umiejętność - Power Strike. (model typowo ofensywny)
P.Def. -53
P.Atak - 35
HP - 559

3) Star - żarłoczność wysoka, odnowa jedzenia 6%
Umiejętność - Agresion. (Typowy czołg)
P.Def. -137
P.Atak -16
HP - 2441

WIND posiada skilla "STUN" oraz "ULTIMATE DEFENCE" a nie power strike

STAR posiada atak magiczny (nie pamietam nazwy) oraz SELF HEAL

TWIGHLT nie mam pojęcia co on takiego posiada ze jest ok 40razy drozszy od WINDA i STARA (wind i star ok 150k | twighlt ok.5kk)
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

quest z wilkiem
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 14, 2006, 10:41:39 am »
to moze zaczne tak czy ktos moze mi pomóc zrobic questa na wilka?? niech mi napisze gdzie i co musze zrobic odpiszcie szybko  :!:  :P