Priestem i tak sie expi w shadow glownie, bo levelowanie pod holy/disc jest baaardzo baaardzo mozolne.
Yup chociaz moj kumpel koxa priesta na Holy i powiem szczerze ze rowno trzaska w moby i ludzi
Ale i tak moja dziewczyna skoxala szybciej Priesta na shadow(zaczeli rownoczesnie a ona ma juz 57 a on dopiero 39).
LOLadin ogolnie jest trudny do ubicia.
Mana Burn,Mana Burn...W TBC to wystarczylo ale w wotlk juz mu survival skoczyl.
Chociaz i tak IMO lock sl/sl jest elo mastah jak sie ogarnia i basta.
Akurat jak na moj gust SL/SL jakos wyjatkowo skilla na niego nie trzeba bylo miec(mialem SL/SL) bo praktycznie polegasz na Symphion Life i surv z soul link przy czym walisz dosc mocno.
Kiedys robil ołnejdz lock pod destruction.
Teraz gra sie destro lockiem wlasnie.Dajesz immolate i 2 spelle ktore immo zwieksza dmg.Ogolnie jak nie mam jak cleansnac Immolate(na fear jestem czy cos) to jestem trupem bo nawet nie dobiegne.
Na starym antirixie w full s4, 1300 b.dmg i 20% crit cisnal po 20k tankow, a pewnie wiesz ze na czasy TBC to olbrzymia suma.
Jak
na razie moj rekord na Prv w burscie Ret palem to byl CS,proc z WF,Command proc,melee,Command proc,proc z WF,Judg wszystko zakonczone critem co sciagnelo Maga na jeden raz,w tym czasie moj partner(warrior ze sword specem) zasadzil MS w Priesta i tak samo mial za kazdym razem proc WF i Sword spec + Execute na koncu co w wyniku dalo zabicie
od razu 2 przeciwnikow a rogue nawet nie zdazyl popnac xD
Mając najlepszy gear położysz każdego i chyba każdy to wie nawet rogal jest na parę hitów jak nie masz resi
Nom ale jakos tej zmiany w ressil nie odczuwam az tak(jak ktos chce to mi zrobi owna).Pamietam jak latalem na BG bez Ressil to rogue mi walil 1 hitem z Multi za 4-5k a Ele sham zasadzal mi crity za 16-21k a lock za 20-24k
Teraz tak zle nie jest juz ^^
raz mi się zdarzyło ze w maga bez resi jednym hitem sciągłem
Ja nie mam tak ze one shotuje ale jak na AV jestem(gdzie lata duzo 71-79 bo sie koxaja) to jak wpadam pomiedzy takich typow to jednym Stormem potrafie zabic pare osob ale to musze miec Command
A tak to mam Exorcism po 5-6k w typow bez ressil xD
Ale dmg jest posrany w Wotlk tak samo jak Heal.
Teraz to nawet tanki można spotkać na arenie
Ta... pamietam jak spotkalismy Prot War/Prot Pal/Druid to
od razu dawalismy quit na arenie bo nie bylo sesu bic.Zeby bylo smieszniej blizz zmienia prot/holy ze ma spell power ze STR i jak na ironie losu typy w ret gear graja juz w cleave na prot/ret bo dmg lepszy a masz i HoJ na krotkim CD,Silence,snare i wszystko na dystans xD
Wiem, że jest to wina neta bo mam slaby 256 kb
Podziel to na /2 i masz moj net
Miałem zagrać Pallem, ale jego powolność mnie dobija ;/
W TBC koxanie Paladyna to Gehenna jak cholera ale jak ci chodzi o speed to on ma od ktorego lvl bonusy do speeda(+15%) wiec jest imho najszybszy z melee z buta.Ale nie ma zadnego charge.
Czy oprócz Rogue są jacyś meele* DPS
Duzo masz:
-Ret Pal
-Warrior
-Rogue
-Ench Sham
Jak chcesz czysty melee dps i np. 2 reczna bron to bierz Warriora(gdyby w wow nie bylo paladyna co wali 2h to bym wara bral) jak troche kombinacji itp. to Rogue.
Czy Lock byłby dobrym pomysłem ? ?
Lock dobry tylko tez musisz sie bawic z summonem jak ma hunter
PS. ;D Jeżeli podacie jakąś klasę to możecie też wspomnieć jaka rasa będzie dla niej najlepszym rozwiązaniem ;p.
Ally:
Ludzie: Perception sie przydaje jak chcesz znalesc Druida/Rogue na arenie w pve raczej sie nie przyda.W PvE najlepsze jest Diplomacy(czy jakos tak) bo daje +10% do gaina repu(naprawde pozniej to docenisz bo musisz miec duzo repu zeby gear/enchanty/recki kupowac),sword/mace spec to sie przydaje jak jestes melee dps a Human Spirit jak jestes Priestem/Magiem(lock sobie uwala spirit).
Dwarfy:Zajebista w sumie rasa
Find Treasure sie ci nie przyda za bardzo(zwlaszcza jak masz inne tracking),frost ressistance to nie odczujesz az tak no ale stoneform jest genialne i do pve i do pvp jak tankujesz zeby sciagac bleedy(jak np. podczas walki z Moroesem).
Gnomy:Bonus do engi sie przydaje jak go uzywasz(logiczne),ressist na arcane praktycznie jest do dupy(tak jak dwarfy z frost maja),bonusy do int dobre dla castera a Escape Artist przydaje sie w pve i pvp.
Night Elf:Shadowmeld przydatne w pvp i w solo pve(mozna zrec i siedziec na stealth),Quickness dobre dla tankow(zawsze troche dodge) i dla rogue/hunter,Wisp Spirit tez dobre zeby szybko wrocic na miejsce zgonu wiec tez sie przydaje,Ressist na nature tez jakos sie nie przydaje(ogolnie te ressisty z raciali sa po chuju) no i pasywny bonus do ukrywania sie przydaje sie na meld i dla rogue/druida.
Draenai:Bonusy do JC przydatne tylko jak to rozwijasz,Gift of the Naaru przydaje sie dla klas ktore nie moga sie leczyc albo zeby wzmocnic jakiegos HoTa,Heroic Preasence to tez dosc fajny buff dla ciebie i raidu/pt.Shadow ressist nie musze chyba mowic do czego jest?
Horda:
Orc:Blood Fury przydatny zeby wzmocnic nasz DPS z trinketem albo czyms podobnym,Hardness genialne zawsze do pvp i do pve jako tank(jak masz stun to nie mozesz unikac/blokowac/parowac atakow),Command przydaje sie tylko jak masz peta,Axe spec to raczej dla melee przydatne.
Tauren:War stamp przydatny do pvp i pve zeby dac sobie troche czasu na odejscie czy cos innego,bonusy do hp zawsze sa przydatne(zwlaszcza jak masz za tanka robic),bonusy do herba tylko przydatne jak go chcesz koxac no i ressist tak jak zawsze.
Troll:Zerk to jak blood fury u orka,dobre z dps trinketem ale im mniej hp tym wiekszy bonus,Regeneration to tylko do solo koxu przydatne,beast slaying to do pve i w Zul'Aman przydatne jest,Throwing i Bow spec przydatne jak ich uzywasz na wieksza skale bo tak to nie odczujesz tego.
Undead:Will jest dobry do pvp i pve jak tankujesz(zeby ze stun wyjsc),Cannibalize do solo pve czasami do pvp,dodatkowy breath przydaje sie jak walczysz pod woda z kim/czyms.
Blood Elf:Bonusy do ench sa tylko jak zawsze przydatne kiedy to rozwijasz,Arcane Torrent dobre jako trash buff w pvp i w pve moze odnawiac energy/mane,ressist jest ten sam.
Teraz tak ogolnie:
Do pvp to najlepiej nadaja sie:
Undead dla kazdej klasy ktora moze grac.
Night Elf z Meld dobry na ambushe gdy bronisz flagi czy cos innego.
Human z stealth detect kiedy musisz znalesc na arenie druida albo rogue(co jest cholernie wazne) a double human maja tutaj przewage.
BE sa tez dobrzy bo maja interrupt.
Gnomy i escape artist tez jest genialny to taki 2 trinket do pvp.
Do PvE:
Diplomacy ludzi jest poprostu zajebiste bo musisz duzo grindowac repu zeby kupowac recki/enchanty/itemy i zaczac raidowac zeby jak najwiekszy dps wyciagac.
Kazdy rodzaj speca do broni tez sie przydaje zawsze to ciut mniej stastow do stackowania.
Raciale ktore daja bonusy do hp,ork ze stun ressist,dodatkowy dodge czy will jak tankujesz sa dobre i w miare przydatne jak robisz za dps,healer bo czasem te ciut hp wiecej moze ciebie uratowac zanim padniesz czy cos innego.
Crap:
Kazdy rodzaj ressista moim zdaniem daje za malo zebys cos zauwazyl.
Bonusy do profek sa do dupy jezeli tego nie rozwijasz.