Witaj
Gość

Wątek: BD/SE Proszę Pomóżcie  (Przeczytany 1772 razy)

• Pochwał: 0

BD/SE Proszę Pomóżcie
« dnia: Kwiecień 21, 2007, 03:05:02 pm »
Witam. Mam do was pytanie. Chciał bym mieć profesje BD/SE ale nie wiem kim zacząć grac... To znaczy czy najpierw BD a na subklase SE czy  na odwrót. Proszę o radę. Z góry dziękuje.

Pozdrawiam Moisen
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2007, 03:10:32 pm wysłana przez Moisen »

• *C5*
Odp: BD/SE Proszę Pomóżcie
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2007, 04:41:20 pm »
Graj kim ci sie podoba bo i tak jesli zrobisz suba na se czy bd to mozesz grac na statach bd albo se.To juz tylko zalezy od ciebie chociaz ja bym zaczal grac Se bo za buffki kaske masz na rb sie skoczy i jakis drop do eq zawsze wpadnie ale to tylko kwestia gustu.
POzdr0 :D

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2007, 04:50:55 pm »
A jeśli kasa mi nie potrzebna bo mam już kilka postaci? I niedługo też kupię na Allegro 2kk. To nie lepiej zacząć grać BD? =)

• Pochwał: 5

• DN forum staff member
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 21, 2007, 06:03:53 pm »
Jak chcesz postac dobra do pvp to nie rob bd/se xP

A kim zaczac? BD, szybciej sie expi, ZAWSZE mile widziany w party i na raidach, moze solowac (nie wszedzie ale moze, jeszcze jak masz pp na dualu to poezja), sprzet dla bd jest tani i latwo dostepny (najlepiej zatrzymac sie na dualach A, pozniej nie beda Ci potrzebne).

Z SE sprawa jest duzo trudniejsza, bo w party beda Cie brac tylko magowie xD i uwierz mi ze zasniesz od regenerowania many, leczenia, i buffowania... i tak w kolko xD
No i sprzet dla SE jest duzo drozszy, ogromne zuzycie potek many (mozna sie samemu rechargeowac dopiero od 78lvl), porzadna bron z acu (heal zalezy od m.ataku tez), i robe ktory musi Ci dawac: duzo casta, duzo many, i regen many (czyli blue wolf robe i pozniej majestic robe).

Jak juz chcesz ta postac to proponuje zaczac od BD (ja zaczynalem od SE, ale to poprostu kwestia tego ze lubie grac tym xD)

• Pochwał: 20

• Siła!
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 22, 2007, 10:29:47 am »
A jeśli kasa mi nie potrzebna bo mam już kilka postaci? I niedługo też kupię na Allegro 2kk. To nie lepiej zacząć grać BD? =)

na jakim servie grasz ze chce tlyko 2 kk kupic? :| to jest minuta roboty,b duzo osob nie podnosi dropow.
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 22, 2007, 01:38:57 pm »
Podejrzewam, ze wpisal jedno 'k' za malo ;) Ja bym na Twoim miejscu zaczynal od SE, jak masz jakis klan konkretny to wyexpic healera jest zerowym problemem :) BD tez sie fajnie gra, ale ja bym jednak wolal sobie pohealowac;d
Pozdrawiam