Witaj
Gość

Wątek: Malaria, sps/ee  (Przeczytany 6752 razy)

• Pochwał: 0

Malaria, sps/ee
« dnia: Lipiec 30, 2008, 08:03:45 pm »
1. HS Malaria

Czy jest jakas roznica pomiedzy mobami na HS ktore daja malarie?
Czy ktorys mob moze dac mi szybciej lvl 4?
Czy zawsze musze dostac malarie i cholere?
Czy da sie pozbyc jakos cholery zeby zostala sama malaria?

2. SpS/EE

Czy osoby ktore graja SpS/EE moglyby by umiescic screeny swoich skillbarow? Chcialbym zobaczyc jak wy umiesciliscie swoje skille, ktorych uzywacie itp ja caly czas nie moge sie zdecydowac :P
L2&WoW

• Pochwał: 6

Odp: Malaria, sps/ee
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 30, 2008, 09:46:57 pm »
Ja zawsze biore od Hot Springs Bandersnatch (wilki)
W wiekszosci przypadków wpadaja zawsze obie malaria+cholera
Co do szybkosci to raczej losowo czasami lvl 4 wpada po kilki sec  a czasami kilka min.

SPS/EE nie jest ciezka postacia do gry, w sumie potrzeba mu tylko 3 skile do szczescia

- Surrender To Water
- Hydro Blast
- Ice Vortex

no czasami z bliska czy na oly mozna uzywac

- Aura Flare

ja głownie uzywam F9 - F12 dlatego takie polozenie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2008, 09:55:40 pm wysłana przez Thorns »

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

• Pochwał: -2

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2008, 12:16:27 pm »
thorns już powiedział ci o malari więc nie mam co więcej pisac,
najlepiej brać od piesków i  mi zawsze wpadało cholera + malaria

propo skili
no to ustawiasz tak jak chcesz, i jak ci wygodnie, najlepiej zrób tak weź sobie jakiegoś zioma którego znasz z reala, z L2 itp ;D
i potestuj na nim, i wtedy sprawdzisz jak ci się go bije, leczy itp..

moje ulokowanie:

F5- Major heal z targetem
F10 - recharge z targetem (nie używany odkąd wprowadzono MP potki po 150 many)

Na pasku nr 2
bufy
Pasek nr 5 shoty, potki

obecnie używam troszkę innego ustawienia zamiast Block ww, mam Aura Flash, i zamiast F10 coś innego chyba :D
bd/sh....necro + noblese  (DRAGON x 15)
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 04, 2008, 03:05:39 pm »
SPS/EE nie jest ciezka postacia do gry, w sumie potrzeba mu tylko 3 skile do szczescia

- Surrender To Water
- Hydro Blast
- Ice Vortex

raczej ice vortex i solar flare... no i return w pogotowiu kiedy nie wejdzie kryt  :D

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 04, 2008, 03:20:20 pm »
solar flare lipa bo hydro z surender ma większy dmg a szybszy cast a po ice vortex jeszcze większy a tu nie chodzi o czekanie na krytyka tylko żeby kogoś zabić i niemieć potrzeby użycia returna ;)
MasterOfSpirytus TH/SWS nobl klan B1A Dragon x15 ON
F1stM4st3r TYR/WC nobl Dragon x15 off
Orri SH/SE dragon x15 off

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 04, 2008, 03:59:02 pm »
solar flare lipa bo hydro z surender ma większy dmg a szybszy cast a po ice vortex jeszcze większy a tu nie chodzi o czekanie na krytyka tylko żeby kogoś zabić i niemieć potrzeby użycia returna ;)

no nie wiem, mnie sps z hydro laskocze a jak przypieprzy z solara i jeszce mu kryt wejdzie to mnie to boli troche.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 04, 2008, 04:49:41 pm »
jakci surrender nie żucił... a poza tym liczyć na krytyka to trza miec fantazje :) każdy jak ci z krytyka walnie to zaboli a krytyk od sh boli że aż miło :)

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 04, 2008, 06:59:33 pm »
jakci surrender nie żucił... a poza tym liczyć na krytyka to trza miec fantazje :) każdy jak ci z krytyka walnie to zaboli a krytyk od sh boli że aż miło :)

na infinity czolowka ma bosowa bizu wiec tacy spsi nie wala hydro tylko wala vortexami i solarem -to zazwyczaj sa juz 2 kryty a potem hydro to juz tylko dobicie :-)
pozostali moga mnie bic nawet i z surrenderem skoro dostaje za 200 w porywach po 400 :-)

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 04, 2008, 07:51:46 pm »

na infinity czolowka ma bosowa bizu wiec tacy spsi nie wala hydro tylko wala vortexami i solarem -to zazwyczaj sa juz 2 kryty a potem hydro to juz tylko dobicie :-)
pozostali moga mnie bic nawet i z surrenderem skoro dostaje za 200 w porywach po 400 :-)

tak tylko tych hydro blastów dostajesz 2-3 na sec a co 2 to crit wiec GL .. no a skoro leja cie po 200  to raczej na full buff vs water jestes
 czyli elemental+aqua resist+ songi  bo jeszcze w sumie mi sie trafilo grajac sps/ee na full buffie bym walil kogos tylko po 200 chyba ze z homka :-) a skoro wiele ludzi ma biz. bossa to gl vs sps/ee z valakasem + siren dance
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2008, 07:59:46 pm wysłana przez Thorns »

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

• Pochwał: 20

• Siła!
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 04, 2008, 08:16:08 pm »
czyli elemental+aqua resist+ songi 
+ dance
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 04, 2008, 09:15:23 pm »
a poza tym liczyć na krytyka to trza miec fantazje
powtarzam, czy sps wali tylko krytykami a jak nie to return? jak tak to ta postać jest do d**py sporo nikogo bez kryta niezabije...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2008, 09:18:26 pm wysłana przez orri »

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 04, 2008, 10:08:57 pm »

tak tylko tych hydro blastów dostajesz 2-3 na sec a co 2 to crit wiec GL .. no a skoro leja cie po 200  to raczej na full buff vs water jestes
 czyli elemental+aqua resist+ songi  bo jeszcze w sumie mi sie trafilo grajac sps/ee na full buffie bym walil kogos tylko po 200 chyba ze z homka :-) a skoro wiele ludzi ma biz. bossa to gl vs sps/ee z valakasem + siren dance

na full buffie jak mam dc seta to mam i tak casta wiekszego niz sps i mocniej go bije niz on mnie na TP a odnosnie krytow powiedzmy ze jego moje duzo bardziej bola :-)

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 04, 2008, 10:31:31 pm »
sps jest najszybszym magiem wiec na pewno nie masz wiekszego casta :-) jezeli mowimy o pojedynczej postaci, no chyba ze jestes sh/ps wiec odpowiednikiem bedzie sps/es ktory i tak bedzie mial wiekszy cast od ciebie i tez tp.. co prawda mniej m atk ale za to wiecej krytyków...
a to ze sh/ps na full buff jest naprawde niezly to wiem bo mialem  :wink:

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 04, 2008, 11:46:00 pm »
sps jest najszybszym magiem wiec na pewno nie masz wiekszego casta :-) jezeli mowimy o pojedynczej postaci, no chyba ze jestes sh/ps wiec odpowiednikiem bedzie sps/es ktory i tak bedzie mial wiekszy cast od ciebie i tez tp.. co prawda mniej m atk ale za to wiecej krytyków...
a to ze sh/ps na full buff jest naprawde niezly to wiem bo mialem  :wink:

tak sps/es bedzie mial wiecej casta tyle ze on ma warrior bane a ja mam mage bane :d w ogole ostatnio lepiej sie bawie uzywajac silence i mage bane na magach niz ich zabijajac na mass pvp ;d

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 05, 2008, 09:54:57 pm »
Ry4n23
lubię jeździć po pro graczach.. więc zaczynamy..
uważasz się za pro...
pfff "moje krytki są lepsze" omg... żal, sps/ee zjedzie sh/ps (na self bufie) jak szmate... (ofc mówimy o mniej wiecej tym samy eq, a nie o homek vs AM+54353)
sh/ps jest -_-'isty, nie powiem że zły, ale na DN jakoś swoim BD/SH potrafie zabić SH/PS (chociaż baty też dostaje)
tak samo moim sps/ee potrafie zabić sh/ps (na full bufie, to nie mam szans przynaje) ale z kolei sps/es, jest lepszy niż sh/ps...
można tak się sprzeczać rok..... ale zrozum że BYĆ PRO NIE WYSTARCZY ŻEBY PRZEWYŻSZYĆ PRAWA LINEAGE......
poza tym twoje silence, może mnie poskrobać, na zakena mi siada silence jak na sran*e...
ale życze powodzenia, jezli walczysz z nobami pod dion... zrób postać na DN, i możemy się tam spotkać na pvp,

btw.
sry za chamskiego posta, ale ja nie lubię jak chole*** PRO graczy, którzy uważają że ich postać jest najlepsza....

btw2
stary mój th/da potrafi zabić też dużo osób, a np z takim necro/bishop, jeszcze odkąd gram na DN nie wygrałem...... więc może i ty przyznaj że jest ci wstanie nastukać połowa serwa...
i pamiętaj że robią pro postać nie zostaniesz od razu pro... (wiem o tym bo znam przypadek kumpla z akademika)

pzdr ;**
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 05, 2008, 10:11:55 pm »
Cytat: Morok111
i pamiętaj że robią pro postać nie zostaniesz od razu pro...

nie???? :( a ja myślałem że jak zrobie tyr/destro to wkońcu kogoś zabije :(

tak serio to sie z tobą zgadzam :) bo np. ww tyr/destro jak ktoś nie umie dobrze grac to se może darowac pvp, no tak... ale jak ktoś se zbije na npc hp uzyje sobie frenzy, zealot, rage, bizon itp itd. i wyskoczy poza miasto to można sie cieszyć z +1 pvp bo ktoś padł na strzała :)
apropopo :P uwielbiam super ownerów necro/xxxyz co pvp wygrywają tylko jak summony stoją w mieście i mają tp :) ci są dopiero pro xD

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 05, 2008, 10:55:19 pm »
orri

tyr/destro  to sie tylko na expa nadaje i na rb :-)  no chyba ze lubisz byc "pro" i zabic kilku po wyjsciu ze spawna na frenzy

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 05, 2008, 11:19:23 pm »
dobre i to :)

« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 09, 2008, 05:08:19 pm »
Ry4n23
lubię jeździć po pro graczach.. więc zaczynamy..
uważasz się za pro...

nie nie uwazam

pfff "moje krytki są lepsze" omg... żal, sps/ee zjedzie sh/ps (na self bufie) jak szmate... (ofc mówimy o mniej wiecej tym samy eq, a nie o homek vs AM+54353)

nie sa lepsze tylko silniejsze.
sps/ee zabije prawie all 1 vs 1 na selfie tak jak zreszta pp/nekro
sh/ps nie jest charem na 1 vs 1 tylko na mass pvp - kiedy jest na full buffie to wymiata. I tutaj sh/ps dominuje nad sps/ee.

sh/ps jest -_-'isty, nie powiem że zły, ale na DN jakoś swoim BD/SH potrafie zabić SH/PS (chociaż baty też dostaje)
tak samo moim sps/ee potrafie zabić sh/ps (na full bufie, to nie mam szans przynaje) ale z kolei sps/es, jest lepszy niż sh/ps...

wszystko zalezy od sytuacji i od buffow. na full buffie sh/bd nie ma po prostu szans na sh/ps. na selfie juz troche lepiej ale przewaga w postaci summona robi swoje. Jesli ktos ogarnia sh/ps to sh/bd za wiele szans nie ma- ale oczywiscie zawsze moze siasc kryt...

co do sps/es vs sh/ps - szybszy cast zda ci sie na nic jesli bedziemy bic sie na buffach, bowiem ty masz warrior bane ja mage bane. W c4 sps/ee ownowa sh/ps - prosta sprawa - cancel i po zabawie. Teraz sytuacja sie odwrocila.

można tak się sprzeczać rok..... ale zrozum że BYĆ PRO NIE WYSTARCZY ŻEBY PRZEWYŻSZYĆ PRAWA LINEAGE......
poza tym twoje silence, może mnie poskrobać, na zakena mi siada silence jak na sran*e...
ale życze powodzenia, jezli walczysz z nobami pod dion... zrób postać na DN, i możemy się tam spotkać na pvp,

na zakena? a ja myslalme ze to antharas ma resista na silence mr. PRO.

DN - dragon? nie sorry wole infinity

I na przyszlosc pisz bardziej przemyslane posty. Taka chec na chama zmieszania kogos z blotem czesto jest zgubna co zreszta poswiadczyles swoim postem :-)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2008, 05:29:50 pm wysłana przez ry4n23 »

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 09, 2008, 10:02:27 pm »
ohhh chyba się popłacze ;(
tak pisz do mnie pro, i mów tak :D zajebiście się czuje, mimo to nigdy się nie uwazałem za pro i nie mam zamiaru, ale proszę bardzo mozesz tak pisać ;) więcej i więcej!

propo zakena, omg pomyliłem się z bossem (byłem po 3 browcach, co u ciebie chyba jest równe 3 nockach na L2) więc pomyliłem się tak, (człowiek jest człowiekiem, mylić się jest rzeczą ludzką, ale niektórzy tego nie rozumieją szkoda...)

propo mojego posta to ja się czuje zadowolny zjechałem cię bo nie lubię pro gejmerów, poza tym twojego sh/ps, sps/es na fullu by zabił ;) i szczerze to sr*m na twoje mega bany, (wchodz 1/20) zresztą nawet jak ci wejdzie to możesz poskrować nim...

ale nie będę się przekomażał, bo nie jestem taki że chcę za wszelką cenę postawić na swoim, uważasz żę jesteś pro w sh/ps, może i jestes, tylko pamiętaj chłopczyku na przyszłość że ja nie lubię takich postów i zawsze (o ile pan mod się nie wkurzy) będę jechał takich graczy, dopóki nie zrozumieją NIE MA PRO POSTACI, jest tylko osoba która DOBRZE gra...

pzdr,:*
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 10, 2008, 01:17:19 pm »
ohhh chyba się popłacze ;(
tak pisz do mnie pro, i mów tak :D -_-'iście się czuje, mimo to nigdy się nie uwazałem za pro i nie mam zamiaru, ale proszę bardzo mozesz tak pisać ;) więcej i więcej!

propo zakena, omg pomyliłem się z bossem (byłem po 3 browcach, co u ciebie chyba jest równe 3 nockach na L2) więc pomyliłem się tak, (człowiek jest człowiekiem, mylić się jest rzeczą ludzką, ale niektórzy tego nie rozumieją szkoda...)

jestes zalosny - najpierw celowo nazywasz mnie PRO graczem, zeby to pokazac jakim to niby marnym znawca jestem a nastepnie sam piszesz kompletne bzdury...

propo mojego posta to ja się czuje zadowolny zjechałem cię bo nie lubię pro gejmerów, poza tym twojego sh/ps, sps/es na fullu by zabił ;) i szczerze to sr*m na twoje mega bany, (wchodz 1/20) zresztą nawet jak ci wejdzie to możesz poskrować nim...

na razie to sam siebie jedziesz i to dosc ostro :-)
kolejna twoja bzdura - mage bane wchodzi 1/20 - gratulacje

ale nie będę się przekomażał, bo nie jestem taki że chcę za wszelką cenę postawić na swoim, uważasz żę jesteś pro w sh/ps, może i jestes, tylko pamiętaj chłopczyku na przyszłość że ja nie lubię takich postów i zawsze (o ile pan mod się nie wkurzy) będę jechał takich graczy, dopóki nie zrozumieją NIE MA PRO POSTACI, jest tylko osoba która DOBRZE gra...

pzdr,:*

wlasnie sie caly czas przekomanazasz bo nie piszesz konstruktywnych wypowiedzi, tylko starasz sie mnie sprowokowac do pyskowki w ktora sie nie dam wciagnac:-)

nie interesuje mnie to co ty lubisz a co nie lubisz. nie znam cie, nigdy z toba nie gralme nie wiem co potrafisz czy jestes dobrym czy zlym graczem, gramy na 2 roznych serwerach wiec przestan pisac o mnie rzeczy ktorych po prostu nie wiesz :-)

I nie zgodze sie ze nie ma pro postaci tylko osoba ktora dobrze gra. L2 to taka gra, gdzie sie przede wszystkim licza rzeczy takie jak sprzet, buffy oraz char. Rola gracza polega tylko na tym zeby wiedziec co kiedy uzyc i wyczuciu, ktore nabywa sie z czasem. Ale nawet najlepszy gracz na swiecie nie pokona takiego sps/ee grajac np pr/bd.

Na zakonczenie dodam tylko tyle, ze w moich postach przedstawilem ci dlaczego uwazam ze sh/ps jest lepszy od sps/es oraz moje zdanie na temat kilku innych rzeczy. Jesli chcesz ze mna rozmawiac to pisz konstruktywne posty. Oczywiscie moge sie mylic w swoich zalozeniach ale to twoje zadanie jako dyskutanta, zeby mi pokazac gdzie i dlaczego.

Nie mam nic do ciebie ale odpowiadajac na moje posty po prostu pajacujesz. Ja takiej dyskucji prowadzic nie bede bo juz troche mam za duzo lat na taka dziecinade.

Przepraszam za ten maly off - topic. Kolejne bzdurne komentarze juz bede ignorowal.

« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 10, 2008, 01:46:00 pm »
ZAMYKAM bo temat sie wyczerpał.. za kolejne spamy bede ostrzeżenia dawał