Witaj
Gość

Wątek: solo instacja na SOA  (Przeczytany 3903 razy)

• Pochwał: 0

solo instacja na SOA
« dnia: Styczeń 06, 2012, 01:51:07 pm »
Witam, mam problem z solo intancja na SOA, chodzi o to ze zabijam moby i dostaje te itemy, wszystko ok, ale co jakis czas pojawia sie jakis, nie wiem wlasnie, czy to mob czy npc (taki maly :P) i zabiera mi czesc itemow... pojawia sie co ok 3-4 min... wiec na koniec mam ich bardzo malo... nie moglem go nawet stargetowac... Wie ktos czy mozna z tym cos zrobic?

Odp: solo instacja na SOA
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 06, 2012, 01:53:03 pm »
Stargetować się go da jedynie wtedy gdy podskoczy, gdy nie ma lagów masz ok 1 sec na target i attack. Gdy zadasz mu hit, oddaje Ci trochę więcej itemków niż zabrał.

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 06, 2012, 01:55:48 pm »
ok, sprobujemy :)

dziekuje bardzo za odpowiedz :)

• Pochwał: 23

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2012, 05:49:42 pm »
Zrób sobie macro

/target maguen
/attack

I jak podskoczy, spamuj je,, ale też nie za szybko :) musisz wyczuć. Praktyka Ci pomoże. Nie wiem, czemu jest tak, że czasami działa, czasami nie. I to z reguły daję radę, jak mi skradnie 30-60, a jak 90 i więcej to dużo rzadziej udaje mi się go stargetować i uderzyć, a co za tym idzie odzyskać itemy.
Ja na początku miałem kłopoty z uzyskaniem II-go progu (powyżej 800 itemów) teraz regularnie mam powyżej 1200, ale jeszcze nigdy mi się nie udało dojść do III-go progu - 1600 :)
Ale staram się :)

Powodzenia.
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 07, 2012, 11:28:16 am »
Warto jeszcze dodać, że gdy dostaniesz buffka wyglądającego jak heal z WCka podchodzisz do NPC przy wejściu, gdy z nim zagadasz albo go zaatakujesz da dodatkowe itemki.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 07, 2012, 05:38:54 pm »
Warto jeszcze dodać, że gdy dostaniesz buffka wyglądającego jak heal z WCka podchodzisz do NPC przy wejściu, gdy z nim zagadasz albo go zaatakujesz da dodatkowe itemki.
Niekonieczny jest ten bufek, Wystarczy info cos tam recieved... Ale jest na to tylko 20 sec, więc nie zawsze się da/opłaca lecieć do niego :)
O tej opcji się dowiedziałem właśnie wczoraj :D

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2012, 05:46:05 pm »
Niekonieczny jest ten bufek, Wystarczy info cos tam recieved... Ale jest na to tylko 20 sec, więc nie zawsze się da/opłaca lecieć do niego :)
O tej opcji się dowiedziałem właśnie wczoraj :D

Pozdrawiam
w momencie jak dostajesz ten buffek to pisze "recieved restoration energy" O.O oj pan mistrzdżedaj cos slabo poinformowany  :P mi jak maguen wyskakuje to spamuje LPM na niego i jesli nie mam laga to zawsze sie udaje mu strzelic  :)

EDIT: zapomnialbym o "POZDRAWIAM"
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 07, 2012, 11:47:06 pm »
@UP
Dokładnie tak jak piszesz. :P
Jakby nie patrzeć Mast trochę dłużej na GoD gram i nie zauważyłem żeby przy napisie nie dostawało się buffka. :)

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 08, 2012, 04:48:51 pm »
w momencie jak dostajesz ten buffek to pisze "recieved restoration energy" O.O oj pan mistrzdżedaj cos slabo poinformowany  :P
Kuźwa, aż dziś zrobię screenshota. Bo jak widzę mądrzejsi ode mnie się wypowiadają.
Jak dostajesz bufa - napis się pokazuje,
ALE
Nie zawsze dostajesz bufa pomimo, iż napis się pokazał.

(...)
mi jak maguen wyskakuje to spamuje LPM na niego i jesli nie mam laga to zawsze sie udaje mu strzelic  :)
(...)
No tak, da się to zrobić..
No przecież to jest proste jak fajka...
Tylko takie nooby jak ja nie potrafią tego ogarnąć...
Szczególnie z 6-10 mobami na plecach...

Pozdrawiam