TH czy Sorc?

Zaczęty przez AnotherDay, Wrzesień 18, 2018, 09:31:22 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

AnotherDay

Witam. Mam dylemat i prosze o porade. Mam zamiar pograc na serwerze Interlude low rate 1-5x z 2 boxami. Mam dylemat fighter czy mag. Wiem ze sa to dwie rozne drugi i w wiekszosci zalezy czym ja wole grac. Libie i jedna i druga postac. Zwracam sie z pytaniem do osob ktore juz graly na low rate tymi charami i moga mi podpowiedziec co jest w nich dobrego co irytujacego i co sprawia fun z grania nimi. Prosze o info oparte na doswiadczenie. Jak w temacie TH czy Sorc +2 boxy.

alfheimr

magiem na pewno x razy szybciej wyexpisz boxy i zarobisz na sprzęt zwłaszcza jeśli to start serwera i grasz  w okazjonalnym pt/ sam

AnotherDay

Nie jest irytujacy problem z mana? Glupota ale tez wygoda w pick up. Czy bieganiem magiem i podnoszenie dropu nie spowolni tego expa oraz ladowanie mp i wtedy exp TH moze nie byc juz taki wolniejszy biorac pod uwage vamp buffa. Czy ktos cos jeszcze podpowie??

chiv

Ładowanie many jak masz boxa nie jest problemem. Robisz makro na boxie i możesz tłuc bez przerwy.

Zbieranie dropa zawsze jest jakimś spowolnieniem, ale i tak nukiem idzie się zdecydowanie szybciej wyfarmić. Zwłaszcza jak lubisz grać sorcem to możesz bić obszarówkami więc wtedy moby będą padały i tak w Twoim bliskim otoczeniu.

TH moim zdaniem nie ma sensu samemu expić, już prędzej zrobiłbym nuka który by tego TH expił jeżeli bym miał grać sam :D

AnotherDay

Noo z racji roznych godzin grania i nie wielkiego czasu decyduje sie na granie solo. L2 to nie solo.gra ale coz jak ona tak wciaga i chce sie grac ;d mam fun z expa z wszystkiego. Do pvp tez sie zastanawiam.czy lepiej sorkiem biegac i zawsze kogos sie ustrzeli czy na solo granie lepszy th na dashu i zawsze kogos backiem poczestuje. Na ile dobrze expi sie th na ile on naprawde spisuje sie na pvp..dagger na interludzie dobra postac tylko czy dobra na podstawowym buffie od pp i czy brak focus power i bluffa nie wkurzy mnie bo czas dobicia do 79 lvpa na x3 moze byc ciezkie. Jak sprawuje sie dmg z blowow na lvlu 50-70. Czy nie jest to takie kolorowe i piekne ze wystarczy dash dojsc do maga dwa skille i gg.

alfheimr

możesz spróbować expić th dobrym bowem  jeśli masz bete wejdź i sprawdź czy pozamiatasz takie valley of saint

AnotherDay

Robic th zeby biegac z bowem to nie tedy droga ;d nie o to mi chodzi. Moze w pkt.
1. Jak radzi sobie TH przy pvp na lvlach 50-70. Kwestia dobiegniecia na dashu do maga i szansa ubicia backami z buffem od pp.
2. Czy zabawa TH zaczyna sie dopiero od 79 z focus power i bluffem czy przed 3 profa da sie kogos ubic nim dobiegnie do nukera ;d
3. Czy TH da rade bez takich buffow jak songi dance czy buffek od kotka. Czy sam buff od PP mu wystarczy na low rate.
4. Jakich 2 bufferow boxowanych dobealibyscie do TH.
5. Czy sorcer i brak u niego draina zdaje egzamin w farmie.
6. Czy tylko jeden skill atakujacy nie jest czyms irytujacym.
7. Jakich 2 boxujacych bufferow dalibyscie dla sorca.

TankerEk

Odkopuje bo sam stoję przed podobnym wyborem TH czy mag. Grałem na low rate jednym i drugim.

Co do pvp na 50-70 lvl jeżeli masz dye C jesteś na 4nuki później być może nawet na 3. Karmiany ściągasz na 1-2 backstaby na buff i dance. Zależy czy siadzie crit jak się pojawia dc robe zrobi się ciężej bez cov i 3profki.

Samemu zdecydowanie lepiej mag. Tzn szybciej   
Common sense
So rare that it's a super power