Witaj
Gość

Wątek: ques na subke  (Przeczytany 2268 razy)

• Pochwał: 0

ques na subke
« dnia: Kwiecień 15, 2007, 08:12:32 am »
Siema jestem BD i chciałbym zrobić subke na Łucznika macie może gdzieś opis najlepiej dokładny dzieki::)

• Pochwał: 6

Odp: ques na subke
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 15, 2007, 09:16:31 am »
Domyślam się że rozchodzi ci się o sube dragonową. W takim razie:

1) Quest bierze się od Sir Eric Rodemai w Aden

2) Do skończenia questa potrzebny jest Longhorn Horn który można zdobyć na kilka sposobów:
   - zabicie jednej z 3 Golkond (TOI lvl 11, WOA lub IT),
   - wymiana 25 luneargentów i 2kk AA u Merchant Mammona
   - 40 donator coinów u donator menagera w Giran
   - kupno od innego gracza

3) Jak już masz horna idziesz z pworotem do Sir Erica, dajesz mu go a on pozwala ci wybrać subklase, ale tylko ze swojej rasy (subklasy nie można potem zmienić na inna więc dokładnie przemyśl jaką chcesz)

Skile i exp się łączą, dlatego jak bierzesz subklase twój lvl spadnie w zależności od tego na którym lvl'u ją brałeś i ile miałeś expa, dlatego doradza się aby robić ją mając ten lvl 78 i jak najwięcej expa. Jak weźmiesz sube na najniższym możliwym lvlu na którym można ją brać (75 albo 76 niepamiętam) to spadniesz do lvl'u 40 oboma klasami. Ja ją robiłem na 78 i 100% to spadłem do 77 i 8%

Co do horna od golkondy:  w TOI horn jest dropowalny (dropi 1, czasem 2, posiadanie questu nie jest wymagane) i jest on tradowalny. Dwie pozostałe golkondy dają horna jako quest item (aby dostać horna musisz mieć questa, horn ten jest nietradowalny) który idzie do losowego bohatera z pt które zadało last hit

Dohid: Plusik
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2007, 02:53:23 pm wysłana przez Dohid »

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 25, 2007, 05:15:56 pm »
 - wymiana 25 luneargentów i 2kk AA u Merchant Mammona

Napisałeś 25 luneargentów - ale co to są?? :?

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 25, 2007, 05:59:37 pm »
There are FIVE golkonda for the horn, you should easily manage to get at least one!
Drake pisze że jest 5 golonek tyle że ni hu hu nie słyszałem pozatymi w IT, TOI, WOA.
Ma ktos info o pozostałych dwóch.

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 25, 2007, 07:19:12 pm »
Napisałeś 25 luneargentów - ale co to są?? :?

Są to itemy które można otrzymać dzięki questowi "Supplier of reagents". Bierze się go od Magic Trader Wesley w Ivory Tower. Itemy te także są potrzebne do zdobycia tytulu nobless, ale tylko 5, więc zdobycie 25 jest dość ciężką sprawą ;)

Jak już masz quest, to idziesz na BS i polujesz na Hames Orc Shaman. Z nich dostajesz reagent pouch (taki worek). Klikasz na niego dwukrotnie i dostajesz losową rzecz z 4: moonstone, lava stone, volcanic ash, quicksilver. Itemy te też można zdobyć w TOI, bodajże na 3 lvl, ale nie pamiętam mobów.

Itemy te można miksować ze sobą w specjalnej urnie w ivory tower która znajduje się w pobliży Wesley'a. Ponownie, jeżeli mnie pamięć nie myli, to:

10 moonstonów + 1 volcanic ash = 1 moondust

10 moondust + 1 quicksilver = 1 luneargent

Wzory te są dla najniższej temperatury miksowania (100% powodzenia), jeżeli wybierzesz wyższą to finalnych itemów otrzymasz więcej, ale nie ma 100% sznasy na powodzenie i możesz stracić.

• Pochwał: 17

• The Soul of an Angel
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 25, 2007, 09:01:45 pm »
10 moonstonów + 1 volcanic ash = 1 moondust
10 moondust + 1 quicksilver = 1 luneargent
czyli potrzebujesz 25 Quicksilver, 250 Volcanic ash i  2500 moonstone shardow -  koszt okolo 7kkk, plus 2kk aa, ale to troche expa w cata i  masz ;)
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku