Glad-pare pytan

Zaczęty przez raffaello1987, Kwiecień 26, 2007, 09:18:24 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

raffaello1987

Witam. Mam glada na 42 lv. Mam pare pytan odnosnie tej postaci. Czym sie rózni naładownie sie energy stone od naładowania sie skilem który wzera manne?? Na filmikach z gladem widzialem jak glad zawsze ladował sie skilem który zzera czas i manne. Czemu np. nie kamykiem który zalduje szybciej i nie trzeba czekac?? I 2 pytanie.  Mam dual stormy. Chce je wymienic u mammona. Ale czym sie róznia dual raidy od dual katana?? czy tylko wyglądem??  Jesli nie to jakie wybrac?? obecnie chodze w composite +4. Czy zmienic go na plate?? i ile mniej wiecej na epi plate kosztuje??  Przejzalem tu tematy na forum zle nie znalazlem na te pytania odpowiedzi (moze przeoczylem).Thx za pomoc.

fracti

Niczym ;) Energy stonem mozesz sie szybko, nawet w biegu, naladowac do drugiego lvlu, pozniej musisz skillem. Przydatne w pvp gdy chcesz spamowac bananem. Oczywiscie te kamyczki kosztuja, poza tym wiele osob o nich nie wie, lub nie pamieta.

Katany i raidy po enchancie na +4 daja 4% atak speeda, wybierz sobie te, ktore ci sie bardziej podobaja. Ewentualnie mozesz tez raid*spirit ktory da ci 40 punktow do critical rate. Wszystkie te kombinacje sa top c.

Jak masz kase to bierz full plate, na epi troche wyrzucisz, bo set w calosci trzeba krafcic. Ja bym wolal biegac w compo i skladac na B grade.

raffaello1987

Thx tez tak zrobie. zaczne zbierac juz na b-grade eq.   Zagadalem wlasnie do mammona i u niego niego moge wymienic moje stormy na storm&katana , storm&radid. czy po wymianie na np. storm&raid bede mógł wymienic znowu na raid&raid??? czy musze znowu kupowoac osobno 2 stormy i kazdy wymieniac u mammona na raid i potem je u kowala w duala zmienic???

fracti

Bedziesz mogl na coraz to lepsze. Btw taniej wychodzi (to zalezy jeszcze od kursu AA na serwerze) kupienie dwoch delusionow, wymiana na raidy/spirity/katany i wtedy sklepanie duali niz ulepszanie od dual stormow :)

Ramzesio

A jak sie laduje energy stone bo ja zawsze tylko mam je w eq i same sie uzywaja przy niektorych skillach???

Typical User

Cytat: fracti w Kwiecień 26, 2007, 01:57:05 PM
Bedziesz mogl na coraz to lepsze. Btw taniej wychodzi (to zalezy jeszcze od kursu AA na serwerze) kupienie dwoch delusionow, wymiana na raidy/spirity/katany i wtedy sklepanie duali niz ulepszanie od dual stormow :)

eeeeeeeeee, imo delusion jest droższy od katany/raida/spirita a te miecze wymienia sie za storma doplacajac 700k aa.
(^_^) <nigdy mnie nie złapiesz>             (*_*) <złapie cie !!!>            Czy Dominik złapie kiedyś Andrzeja ??

Tomahawk

Cytat: Ramzesio w Maj 07, 2007, 07:25:44 AM
A jak sie laduje energy stone bo ja zawsze tylko mam je w eq i same sie uzywaja przy niektorych skillach???
Wszystkie obszarówki glada ich wymagają. Zużywają się same. Jeżeli chcesz sie nimi załadować do +2 wystarczy 2x kliknąć i wtedy ładowanie sonicow zaczynasz od 2 :)

Pozdrawiam

Rate:4/5/5/5
Profesja: Duelist

Lorentius

A co myslicie o full plate set heavy dla glada??
Bo niemoge sie zdecydowac leather czy heavy... :hu_1_2:

a co do B to lepiej BW czy Dooma leather??

Truskawka

ja polecam:
c grade PL set
b grade doom light
a grade nie wiem :P
s grade draco :D

Kll

Ja tam polecam glada w heavy

b grade- bw
a grade- tallum
s grade- imperial
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

niunius

Haha u mnie na serwerze gladow prawie nie ma bo to jekies jedno wielkie kupsko jest heh warlockiem rozdpuce cie w pyl zanim zdazysz sie naladowac z Lucznikami nie ma szans z nukerami niema szans sleep nie zdazy sie naladowac a z ol to juz w ogóle nawet nie podchodz wsumie glad to tylko na daggerow heh i nie mowcie ze glad bannem wygina bo ja walczac spsem z gladem zawsze go z palcem w ... rozwalałem nie mowie tu o walce na arenie tylko o prawdziwym pvp
w tedy glad duzo moze zanim sie naladuje

Derneth

Cytat: niunius w Czerwiec 24, 2007, 06:15:30 AM
Haha u mnie na serwerze gladow prawie nie ma bo to jekies jedno wielkie kupsko jest heh warlockiem rozdpuce cie w pyl zanim zdazysz sie naladowac z Lucznikami nie ma szans z nukerami niema szans sleep nie zdazy sie naladowac a z ol to juz w ogóle nawet nie podchodz wsumie glad to tylko na daggerow heh i nie mowcie ze glad bannem wygina bo ja walczac spsem z gladem zawsze go z palcem w ... rozwalałem nie mowie tu o walce na arenie tylko o prawdziwym pvp
to na ciekawym servie grasz
ogolnie nie polecam servow l2j bo tam to roznie jest ustawione, gralem na takim gdzie blasterem w magow 15 k krytyk wchodzil

Tomahawk

Cytat: Derneth w Czerwiec 24, 2007, 11:03:49 AM
gralem na takim gdzie blasterem w magow 15 k krytyk wchodzil
Mnie by tam pasowało ;)

Rate:4/5/5/5
Profesja: Duelist

Lorentius

Co do tego
CytatHaha u mnie na serwerze gladow prawie nie ma bo to jekies jedno wielkie kupsko jest heh warlockiem rozdpuce cie w pyl zanim zdazysz sie naladowac z Lucznikami nie ma szans z nukerami niema szans sleep nie zdazy sie naladowac a z ol to juz w ogóle nawet nie podchodz wsumie glad to tylko na daggerow heh
koles porzadne kombo i cie niema przynajmniej w c5  :hu_5_3:     
i co do s to imperial niezbyt mi podchodzi ze wzgledu na to ze to zbroja najlepsza dla tankow(i pare innych rzeczy)

bula

atk speed ftw
IMO nie brac S tylko najwyzej enchantowac talluma, jeszcze kesh*kesh OE :D i dye+5 dex :)

PlemnikPL

jakie dye dla glada TYLKO pod PVP ?
Skończyłem z Lineage II

DIO

Cytat: niunius w Czerwiec 24, 2007, 06:15:30 AM

glad przed 3 profka to do pvp sie nie nadaje :D skil i ladowanie strata czasu i zwlaszcza nuki i lucznicy robia  z niego dywanik, po 3 profce z ragem zaczyna sie robic wesolo, teoretycznie slaby skil w praktyce sieje smierc i zniszczenie, bezcenny jest widok dmg ....300,300,600,300, 3000 :D

z summonerami wiekszosc profesji ma problem, z lucznikami glad radzi sobie calkiem dobrze(zwlaszcza w heavy, duzo hp i duzy p def), zsps jest problem (cancel boli oj boli, im bardziej pvp serwer i im wiecej bufow dostepnych dla zwyklego smiertelnika to bardziej boli)

Ryltar

Bez urazy dla ludzi grajacych na serwach pvp(sam tam gram) ale te serwy gowno ucza.Jedynie przyzwyczajaja ze zawsze masz buffy(czy to z npc czy kupujesz) a pvp malo ucza bo szczerze wam powiem ze na takim serwie x7 ludzie sa lepsi w pvp niz z x500.Zreszta na high rate wiekszosc ma GM shop i uczysz sie ze na kazdym grade masz top sprzet.

Cytatzwlaszcza w heavy, duzo hp i duzy p def

No ze ma duzo p.def to raczej bym nie powiedzial.Ale i tak do zwalczania Tankow i daggerow wiecej nie potrzeba.Robe zazwyczaj schodza na pare skilli(banan,obszarowka i TSS ewentualnie dobitka z DSS lub Blastera).

PlemnikPL

Cytat: DIO w Wrzesień 20, 2007, 10:33:52 AM
z lucznikami glad radzi sobie calkiem dobrze(zwlaszcza w heavy, duzo hp i duzy p def)

Nie zgodze sie z toba ostatnio mialem pvp z SR na 3 profie ktory jak wiadomo jest cholernie szybki a do tego ma dwa spowalniacze przeciwnika (hamstring shot i entangle), pvp trwalo z 10 minut, nie moglem go dogonic, spowalnial mnie i kitowal hit & run, lalem go z dystansu ale on mi krytyka za krytykiem i padlem

Takze ja bym nie powiedzial ze glad sobie radzi z archerami.
Skończyłem z Lineage II

Dev

Czlowieku, glad sciaga archera na jeden chain :P Tss, dss, mass blaster i sonic buster and bye ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

zxc

kaio

Plemnik, jak umiesz grać Duelistem to masz szanse z każdym, prócz tankiem.

Ryltar

W C4 to tak tanka ciezko rozwalic ale od C5 kiedy TSS(i tylko on wlasciwie) przechodza przez tarcze to ciezko wygrac.Chyba ze masz 77 i jestes geniuszem jako ST/ET potrafisz bashem przerwac skille(co jest cholernie trudne).Zreszta niby ma byc balans w stylu Tank>rogue>warrior>tank... a jak na razie jest warrior>tank & rogue.Chociaz raz widzialem jak TH zmasakrowal duelista na 78 ciagle go detargetujac i w ciagu 3 sekund zjechal mu HP z 8k na 3k.