Vanholter vs Lancer dla nowego Mage CP

Zaczęty przez HellSign, Maj 08, 2011, 08:36:58 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

HellSign

Witam serdecznie,

Z tego co zauważyłem ceny są podobne, a jak się to ma z end Game PvP. Gdzie łatwiej, lepiej zacząć?
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Sarin.

wydaje mi sie ze malo jest ludzi (albo raczej nie ma takich), ktorzy obiektywnie potrafia porownac aktualna sytuacje na tych 2 serwerach, ale powodzenia

Rickert

Cytat: Sarin. w Maj 08, 2011, 08:48:52 PM
wydaje mi sie ze malo jest ludzi (albo raczej nie ma takich), ktorzy obiektywnie potrafia porownac aktualna sytuacje na tych 2 serwerach
O tym samym pomyślałem po przeczytaniu tematu. :D
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Vraghor

lancer - z racji ze serwer jest starszy - powinien miec bogatsza oferte dostepnego sprzetu i na pewno w lepszej cenie niz na holterze (1kk na lancerze ma inna wartosc niz na holterze wiec stwierdzenie ze ceny sa podobne jest bledne bo np. fryta za 150kk na lancerze a na holterze to zupelnie inne do wyfarmienia kwoty - nawet patrzac po cenie adeny u ruskich), no i na lancerze istnieje jedyny duzy polski klan na ruoffie
retired

HellSign

Cytat: Vraghor w Maj 08, 2011, 09:52:57 PM
lancer - z racji ze serwer jest starszy - powinien miec bogatsza oferte dostepnego sprzetu i na pewno w lepszej cenie niz na holterze (1kk na lancerze ma inna wartosc niz na holterze wiec stwierdzenie ze ceny sa podobne jest bledne bo np. fryta za 150kk na lancerze a na holterze to zupelnie inne do wyfarmienia kwoty - nawet patrzac po cenie adeny u ruskich), no i na lancerze istnieje jedyny duzy polski klan na ruoffie

Ile wojen prowadzi OC?
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Alarion

W dużej mierze masz już to opisane. Lancer ma 3 aktywność największą zaraz po Cadmusie i VH. Zapewne na Valdku masz większą ilość trochę party takich słabiej ubranych, ale sama czołówka wiele nie odstępuje czołówce Lancera, bo wyścig szczurów od początku serwera był konkretny.

Sytuacja polityczna jest ciekawa na obydwu serwerach, kierować myślę że możesz się przede wszystkim ilością Polaków (to ma znaczenie przy kompletowaniu skład i uzupełnianiu jego ew. braków). Ofc duża ilość Polaków dla niektórych jest też wadą, ale tak macie już jakiś start w polskim klanie i sami ocenicie na ile spełnia on wasze oczekiwania.

Robicie mage pt, na Valdku byłoby to 3 polskie party i jak na ironie wszystkie byłyby mage. To trochę zamyka wam możliwość ew. współpracy w przyszłości pod kątem dajmy na to epików itd. chociaż nie robi tego całkowicie. Dobre mage pt na Lancerze jest na pewno w cenie ; p
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Vraghor

Cytat: Razparuk w Maj 09, 2011, 12:28:13 AM
Cytat: Acid w Maj 08, 2011, 10:21:10 PM
Full mamy.

1 stronne się nie liczą !
:)
no bo nie chca oddawac lamusy :) i na spocie trzeba na pk  :oops:
retired

kabulek

na VH potrzeba party DD, wyfarmione magi już są  :afro:
a co do sytuacji wygląda to tak że wszystkie największe koksy tutaj przyszły i to co na innych serwerach ludzie zrobili w 2 lata oni tutaj zrobili w 3-4 miesiące. Sprzęt S jest tani jak barszcz (fisty czy łuk 30-40kk), S80 również, tylko sprzęt dla magów S84 jest dość drogi (broń 300 atri 600kk+)

party DD się zaopiekujemy i przygarniemy, reszta niech spada na Lancera  :noob:
L2C EU wannabe?
A chuuu, nic nie chce sprzedać :)))

Sarin.

Cytat: kabulek w Maj 09, 2011, 02:08:21 PM
a co do sytuacji wygląda to tak że wszystkie największe koksy tutaj przyszły i to co na innych serwerach ludzie zrobili w 2 lata oni tutaj zrobili w 3-4 miesiące.

albo jestes ignorantem albo glupkiem porownujac czas gry na gracji i h5 i intensywnosc gry w zaleznosc od terminow wydawana kolejnych updateow

Quentim

Cytat: Sarin. w Maj 09, 2011, 02:24:15 PM
Cytat: kabulek w Maj 09, 2011, 02:08:21 PM
a co do sytuacji wygląda to tak że wszystkie największe koksy tutaj przyszły i to co na innych serwerach ludzie zrobili w 2 lata oni tutaj zrobili w 3-4 miesiące.

albo jestes ignorantem albo glupkiem porownujac czas gry na gracji i h5 i intensywnosc gry w zaleznosc od terminow wydawana kolejnych updateow

Nie uzywaj takich trudnych słow bo nikt Cie nie zrozumie

Cytat: Alarion w Marzec 07, 2013, 08:44:01 AM
na razie chodzi by poinformować dużą ilość osób, szczególnie, że tym razem uczestnictwo za darmo, więc jak pisałem, nawet forumowi prosi mogą się popisać swoim skillem w "nabijaniu" : )

Vraghor

OC jak najbardzie hcetnie przygarnie cp magow bo takowego brakuje nam do drugiego cc na rbki , ino doda albo dwa sobie zalatwcie :)
retired

HellSign

Dobrze lancer, dzięki za pomoc w podjęciu decyzji.
RPG CLUB x3 Empire

Alarion

Tylko nei zmieniajcie jeszcze 5 razy decyzji co do typu pt, bo jak wam zaczną też takie pomysły skakać koło 60-70 lvla, to nigdzie na żadnym serwie nie dojdziecie ; )

Cat Drama Maker

klakluki

Akurat pod slowami Alariona mozna sie teraz podpisac rekami/nogami i kto tam wie jeszcze czym. Nie wiem po co ten sarkazm.

Vraghor

nie kazdy "musi do czegos dojsc" jak ty Alarionie , jezeli sprawiac bedzie im przyjemnosc wspolny koks to nie sobie roluje ile razy chca - tak jak od nas czesc osob zaczela robic party lucznikow mimo ze mieli juz wyfarmione postacie 83+
FUN przed wszystkim   :D
retired

Alarion

Jeżeli dla kogoś koksanie po raz xxx postaci 0-83 jest "Fun" to nei ma sprawy, chylę czoła.
Dla mnei koks w tej grze to tylko coś, by dojść do end game PvP (do którego nam jeszcze dosyć daleko, ale i tak jak wiesz sam, w tym PT nie stroniło się poza kilkoma jednostkami od PvP niemal na każdym lvlu). Dla mnie całemu temu wysiłkowi włożonemu w PvE musi przyświecać cel, jakim jest coraz większa ilość end gameowego PvP z stopniowo coraz lepszymi party. Wszystko kwestia, gdzie kto sobie stawia poprzeczkę i czego oczekuję, bo L2 jest zarówno dla tych co lubią bić moby, jak i dla tych co mają żyłkę do interesu lub hazardu na rynku, jak i weteranów najlepszego póki co w MMO systemu PvP party vs party i mass pvp (bo 1 vs 1 itd. są lepsze chociażby w WoW'ie i pewnei kilku innych grach, ale to mnie nie kręci)

Cat Drama Maker

HellSign

Nic nie zmieniamy, co do setupu zostaje taki ewentualnie dogadamy się między dwoma osobami na roll postaci i tyle. Ogólnie to na razie musimy wystartować, żeby była mowa o rozwijaniu się.
RPG CLUB x3 Empire

Lunar

Zapewne było wiele takich tematów ale potem by było ze odkopuje czy coś.

Zatem gdzie lepiej startować ? tak niby na Lancerze jest wiecej Polaków ale po tym całym flejmie+polacy się rozdzielili to hmmmm jakieś pomysły? niby lancer jest starszym serverem ale po tym ciągłym flejmie polaków to po co ja mam tam iść ? bo jedyne co wyróżnia Lancera wlasnie to ze polacy graja no i rynek zapewne,no i ze tutaj jest wiecej sfarmionych ludzi xd

mam nadzieje ze pomożecie wybrać server:)
najprawdopodobniej bedziemy grali DD i jest nas 3-4(troche malutko wiemy ;p)

Apocalyptik

Polaków jest mało na jednym i drugim, ale na Lancerze jest polski klan i jednak jest ich trochę więcej, ale i tak się wszyscy nienawidzą więc co za różnica :P, OC to klan w którym możesz siedzieć, ale raczej nie masz co liczyć na party jeśli nie grasz supportem, chyba że złożysz całe swoje od 0 (2 razy próbowałem i nie wyszło). Tak więc jeśli chcesz grać supportem to na Lancerze pewnie będziesz miał większy wybór const, ale na VH też znajdziesz. Jak chcesz grać DD/nukiem to możesz długo czekać aż ktoś będzie szukał i będziesz męczył solo przez ten czas więc jeden pies Lancer czy VH. Jest jeszcze opcja driverowania postaci, z której i tak na 75% zostaniesz prędzej czy później wykopany i zarobisz na tym tylko trochę kk do dalszego grania solo. Chociaż Lancer ma taką zaletę, że można łatwiej i chyba taniej kupić sobie na boxa CoVa albo PoWinda itp. Poza tym chyba bardzo niedawno był taki temat to sobie poczytaj co ludzie, którzy obecnie grają na 1 i 2 serwerze o nich piszą. Bez consta raczej nie polatasz więc imo QQuit.

We ride together, we die together.

tytusDeZoo

Akurat teraz dziwnym trafem brakuje dd / niukow z tego co sie orientuje po zapotrzebowaniu constow.  :shock:
Veve 99/97 Feoh Wizard Core server
Tytus 92 Feoh Wizard Lancer server
Ais / Yans / Atomek / Kylal / VeveLaBoo Nightmare DN server

kabulek

jak złożycie DD pt na VH daj znać ig.

edit: tylko żeby to nie był glad, WL i spoil ;)
L2C EU wannabe?
A chuuu, nic nie chce sprzedać :)))