Jak zrobic makro w L2 ?

Zaczęty przez newbie, Marzec 20, 2007, 07:28:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jegred

Najprościej.
Przenosisz skill spoil oraz seeda na pasek skili i pamietasz lokalizacje.

Robienie I makra:
/useshortcut 1 2
/useshortcut 1 3

komenda /useshortcut wywoluje skrot z paska. Dwie liczby oznaczaja kolejno pasek i nr. skrotu na nim.
1 2  - pierwsza zakladka, 2 skill.

TIP: Można po prostu przenieść skill ktory masz na pasku do okna macro, wtedy ta komenda sama sie wpisze, bez kasowania skrotu z paska oczywiscie.

Jeśli nie bedzie to dzialac zrob dodatkowa przerwe miedzy tym akcjami.
/useshortcut 1 2
/delay 1
/useshortcut 1 3

gdzie /delay oznacza opoznienie w sekundach.

Dla drugiego przypadku tak samo, mniejszego opoznienia niz 1s, nie zrobisz, wiec nie zniwelujesz tych "wiekszych przerw"

Pozdrawiam.

/Tirius

ziomeczek

Witam sory ze odswiezam potakim czasie ale mam pytanie jak uruchamiac makro z poziomu innej postaci... zalozmy ze stawiam bufera podchodze inna postacia do niego wpisuje np /socialvictory i on zuca na mnie bufy...

MastJedi

nie ma takiej możliwości. Przynajmniej kiedyś nie było.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

ziomeczek

na jednym serwie gralem z wlochem co mial wlasnie akurat takiego bufera i nie sadze zeby jechal na jakims bocie...

MastJedi

kluczowe słowa:
Cytat: ziomeczek w Kwiecień 01, 2012, 10:37:10 AM
na jednym serwie (...)
to po 1sze, a po drugie na tysiące/dziesiątki/setki tysięcy ludzi grających w L2 znalazłeś jednego włocha... Gdyby to było takie proste/możliwe, to nie uważasz, że 99% boxów by tak chodziło?
A założę się, że to był bot, choćbyś wierzył w co chciał.

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

Kamal

Tak, to był bot. Na podstawie filtru pakietów reagował na odp komendy.

KingFight

sorry za odświeżanie starego tematu, ale może się to komuś przydać...
Mianowicie aby użyć następnej komendy w makro błyskawicznie wystarczy wpisać /delay 0 a nie tak jak koledzy wyżej pisali, że 1 sekunda to najmniejsza jednostka.  :D

Dragonx15
SoulHound/Berserker

MastJedi

Cytat: KingFight w Luty 18, 2013, 04:00:06 PM
sorry za odświeżanie starego tematu, ale może się to komuś przydać...
Mianowicie aby użyć następnej komendy w makro błyskawicznie wystarczy wpisać /delay 0 a nie tak jak koledzy wyżej pisali, że 1 sekunda to najmniejsza jednostka.  :D
GL z bufowaniem i wsadzaniem delay 0 pomiędzy bufy.....

Pozdrawiam

R9

To ja też zabawię się w archeologa, co tam :)

Może mi ktoś pomóc i powiedzieć jak ustawić makro, aby odtwarzało ten sam skill co pewien czas?

Konkretnie chodzi mi o skill  Rage u destro, trwa on 1,5 min, a więc chciałbym , żeby sam się odnawiał co te 1,5 min, abym nie musiał go włączać sam. Robiłem 1 linijka > Rage > 2 linijka /delay 1 > 3 linijka Rage > 4 linijka /delay 1 itd itd aż do końca, ale odpala tylko pierwszy raz, a po skończeniu echo...

Może mi ktoś powiedzieć, co robię źle i czy w ogóle da się to zrobić ? Z góry dzięki za pomoc.

Arimas

Cytat: R9 w Czerwiec 24, 2013, 12:47:38 AM

Może mi ktoś pomóc i powiedzieć jak ustawić makro, aby odtwarzało ten sam skill co pewien czas?

Konkretnie chodzi mi o skill  Rage u destro, trwa on 1,5 min, a więc chciałbym , żeby sam się odnawiał co te 1,5 min, abym nie musiał go włączać sam. Robiłem 1 linijka > Rage > 2 linijka /delay 1 > 3 linijka Rage > 4 linijka /delay 1 itd itd aż do końca, ale odpala tylko pierwszy raz, a po skończeniu echo...

Może mi ktoś powiedzieć, co robię źle i czy w ogóle da się to zrobić ? Z góry dzięki za pomoc.
Potrzebujesz do tego program trzeci np. auto hot key lub myszkę obsługującą własne macra.
L2 samo w sobie ma bardzo ubogi creator macr

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

R9

A ten auto hotkey jest dozwolony, nie będzie przez to jakichś problemów ?

I jeśli bym sobie go pobrał to jak to ustawić, mógłbyś po krótce opisać ?

Arimas

Cytat: R9 w Czerwiec 24, 2013, 12:53:22 AM
A ten auto hotkey jest dozwolony, nie będzie przez to jakichś problemów ?

I jeśli bym sobie go pobrał to jak to ustawić, mógłbyś po krótce opisać ?
Nigdy nie miałem problemów z AHK czy to na prive czy na offie

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,39670.0.html

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

R9

ale podobno blokuje go Frost więc lipa...

MastJedi

Cytat: R9 w Czerwiec 24, 2013, 12:47:38 AM

źle ustawiasz czas.
/delay 1  to opóźnienie 1 SEKUNDY a Ty potrzebujesz 1,5 MINUTY.
Policz sobie.

I tylko pamiętaj, że podczas działania makra, nie możesz nic absolutnie robić. Łapska precz od klawiatury i myszy. JAKAKOLWIEK akcja (użycie innego skila, klilnięcie do przejścia itd.) przerywa działanie makra.
Ma to swoje wady i zalety.

Pozdrawiam

R9

Acha no to odpada, bo wiadomo, że potrzebne mi to było po to, aby po uruchomieniu skilla od razu naparzać :)