Witaj
Gość

Wątek: Donator coin a kasa ?  (Przeczytany 1747 razy)

• Pochwał: 0

• Klan wampiry
Donator coin a kasa ?
« dnia: Maj 16, 2007, 09:14:19 am »
Wyczytałem na forum że 1 donator kosztuje na dragonie 1 euro (okolo 4zl) 
http://forum.lineage2.bo.pl/index.php?topic=9050.0
a więc jeśli 1 donator kosztuje 1 euro a donatury na serwie chodzą po mniej więcej 250kk adena to chyba opłaca się kupić taki donator sprzedać go i następnie jeśli już bedziemy mieli to 250kk to oddac te 200kk na aukcje na allegro (okolo 6 zł za 1 pakunek) i sprzedać a 50kk zostaje nam w kieszeni i na dodatek wzbogacamy się (zakładając koszty przelewu kolo 1 zl) o symboliczną złotówkę :P
Jeśli będziemy tak robić w kółko to i zarobimy adene na dragonie i zarobimy real cash (przynajmniej taka jest moja opinia).

Co myślicie o moim pomyśle?

• Pochwał: 2

Odp: Donator coin a kasa ?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 16, 2007, 10:36:57 am »
Od jakiegos czasu na allegro ludzie tak robia. Tu masz przyklad. Wbrew pozora to naprawde slaba kasa w porownaniu do tego ile trzeba sie nameczyc z ludzmi zadajacymi glupie pytania. Na jednegho kupujacego bywalo 10 zadajacych pytania "zalatwisz mi za xxx zl set lub bron xxx?". Sam kiedys sprzedawalem adene na Infinity z tym ze byla to adena ktora sam wyfarmilem, ale po "fbi przerwie" cena spadla tak drastycznie jest to zupelnie nieoplacalne (ojj te 3zl za 1kk bylo takie mile).

• Pochwał: 0

• Klan wampiry
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 16, 2007, 11:44:01 am »
heh prawda ale na wieksza skale by coś wpadlo do kieszeni :D a gdyby się naprzykład umówić z ludźmi którzy też sprzedaja i podnieść cene (tylko że i tak znajda sie tacy którym bedzie się opłacało po niższej sprzedawac :/)

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 16, 2007, 01:14:29 pm »
Na wieksza skale Polska jest za malym rynkiem, a byt DN malo pewny (jak kazdego innego pirata). Im wiecej sprzedawcow tym cena nizsza i raczej zmowa cenowa raczej tu nie pomoze, bo w tym wpadku sprzedawca walczy o klienta, ktory zawsze moze zrezygnowac z zakupu lub ominac posrednika (ktorym chcialbys byc).

• Pochwał: 21

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 16, 2007, 03:22:00 pm »
No i wszystko wyjasnione, closed.