Witaj
Gość

Wątek: Gladiator vs Tyrant  (Przeczytany 107474 razy)

• Pochwał: 1

• tsubasa fan
Odp: Gladiator vs Tyrant
« Odpowiedź #300 dnia: Sierpień 25, 2009, 05:36:50 pm »
to ktoś biega na innym setupie?
netheril mowil ze ladowanie do 6 zabiera mu x czasu, czyli pewnie jeszcze expi i nie ma -dex i ic:>
Que? Od kąd pamiętam aoe glada zawsze szybciej się rzucało i odnawiały (od finala już nie) niż tyrka. poza tym 0,5 sekundy to serious buisness.
ale teraz robi to jakies 20% wolniej:> btw wolalbym podladowac sie raz niz walic aoe, bo szansa glada w tej walce sa cryty z tssa, czyli ladowanie -> tss i tak caly czas (jak walka na full buffie to cos dorzucic, jak na oli to tylko tak)
Jeszcze zależy jaki reuse ma FoD
na blahu mowili ze troche wiekszy od hurri (4-6 sec?)
btw dot zadaje 212dmg/tick przez 8 sekund
ale nawet jak ma nie wielki to skille glada zwłaszcza z +++ duelist spirit są sporo mocniejsze od tyrkowych więc jakiejś dużej przewagi mu nie daje. Co więcej odkąd dostał MSF zmniejsza to przewagę tyrka, którego skille zabierały mniej ładunków.
moze i skile glada sa mocniejsze ale teraz ma duzo mniejszy p def i troche mniejszy p atak
Pamiętam mi tak jak netherilowi na dance, haste i z pof wystarczyło te 5 sekund by sie do full naładować.
no widzisz czyli jednak sporo:)
Ale wchodzi bardzo często + nie jest niczym resistowana i było to nawet na blahu wałkowane, a jak całą walkę masz RS bijąć się z gladem to dziwna taktyka bo tyrek bardziej odczuwa -atck speed.
powiem tak:rs na tyrancie - boli, rs na gladzie - selfowned
Taką samą jak weapon blockade i OE duelist spirit gladowi.
tyrant moze miec oe stuna, ktory na +++++ przebija sie nawet przez lionhearta
Nie skreślam tyranta bo sam gram obecnie tą postacią na low rate ale po prostu glad ma za mocne skille by sobie tak jak Ty mówisz stać i spamować nawet na nowym ogrze.
jego skile sa mocne, ale GF przyniosla za wiele niekorzystnych dla glada zmian. kiedys trzeba bylo walczyc na pumie zeby miec ten podobny reuse skili, a i tak glad mogl jeszcze walnac dssa zeby miec reuse na styk (wtedy zazwyczaj wygrywal glad). teraz reuse jest taki sam, a glad ma przewalone bo na jego tssa dostaje hurri blastera i aoe na twarz. ponadto nie musze mowic co N/Csh1t zrobil z ogrem, a fod jest podobnym plusem co blokada
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2009, 05:40:06 pm wysłana przez Kwadrat »

« Odpowiedź #301 dnia: Sierpień 25, 2009, 05:44:24 pm »
Quote ci nei wyszlo :)

Tak jeszcze koksam na innym setupie dlatego napisalem od 0 do 6 na danym buffie

Walenie ciagle TSSa mija sie z celem juz na moim lvlu walczac z kimkolwiek  :? obszarowka rzuca sie niecala sekunde na przecietnym buffie dmg ma calkiem niezly (jak critnie to wcale nie sa takie grosze) a nawet jesli bys chcial spamowac TSS to reuse time ci na to nie pozwoli - na takim buffie jak wczesniej pisalem trzeba czekac mniej wiecej 1-2 sekundy po naladowaniu tych 4 forcow zanim znow bedziesz mogl uzyc TSSa dlatego imo dobrze jest w miedzyczasie sypnac czyms dodatkowym
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

• tsubasa fan
« Odpowiedź #302 dnia: Sierpień 25, 2009, 05:56:11 pm »
niby tak ale skoro +dex i zerk, to ladujesz sie szybciej^^ na oli bedzie na styk imo

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #303 dnia: Sierpień 25, 2009, 06:43:54 pm »
btw dot zadaje 212dmg/tick przez 8 sekund

DoT musi wejść

na blahu mowili ze troche wiekszy od hurri (4-6 sec?)

TSS ma 4 sec a jest dużo silniejszy od hurri/dssa lub fod (ten sam dmg).
ale teraz robi to jakies 20% wolniej:> btw wolalbym podladowac sie raz niz walic aoe, bo szansa glada w tej walce sa cryty z tssa, czyli ladowanie -> tss i tak caly czas (jak walka na full buffie to cos dorzucic, jak na oli to tylko tak)

Skoro masz taką technikę, nic dziwnego, że mówisz o gladzie że jest bez szansy. cryt z bustera = 2-3k dmg więcej kosztem trochę many i pół sekundy.

moze i skile glada sa mocniejsze ale teraz ma duzo mniejszy p def i troche mniejszy p atak

P def ma mniejszy ale nie dużo mniejszy, p atack? War cry daje +25% p atacku (nie jestem pewien czy nie można go enchantować) a ogr raptem 5% więcej.

tyrant moze miec oe stuna, ktory na +++++ przebija sie nawet przez lionhearta

chyba na -9con build. poza tym glad ma war frenzy, a przez to i lion hearta to trzeba być naprawdę nie poprawnym optymistą by wierzyć że akurat stun wejdzie i da przewagę co najmniej taką jak weapon blockade.. Równie dobrze może mieć i glad oe hummer crusha, zresztą o tym gdzieś czytałem że na niektóre klasy (między innymi zerka) jakiś duelist z retka stosuje tecnike stun (+2x), weapon blockade i zatłuc.
teraz reuse jest taki sam, a glad ma przewalone bo na jego tssa dostaje hurri blastera i aoe na twarz. ponadto nie musze mowic co N/Csh1t zrobil z ogrem, a fod jest podobnym plusem co blokada

Nie obraź się bo mówie to żartobliwie ale powiało fanboyem tyrka. Bo przedstawiasz to w takim świetle jak Diego glada vs tyrka tutaj:

http://www.l2guru.com/forum/showthread.php?t=122803

Edit:
słusznie zauważył, że WB = -25% hp z SA w fistach.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2009, 06:50:04 pm wysłana przez Rusoma »
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

• tsubasa fan
« Odpowiedź #304 dnia: Sierpień 25, 2009, 06:54:01 pm »
DoT musi wejść
nie wiem jak wchodzi na offie, wiec sie nie wypowiem
Skoro masz taką technikę, nic dziwnego, że mówisz o gladzie że jest bez szansy. cryt z bustera = 2-3k dmg więcej kosztem trochę many i pół sekundy.
nie mam takiej techniki bo nie gram gladem:> za to moge powiedziec ze innymi technikami zbijaja mi polowe hp zazwyczaj (tak tak, wiem loll2j)
P def ma mniejszy ale nie dużo mniejszy, p atack? War cry daje +25% p atacku (nie jestem pewien czy nie można go enchantować) a ogr raptem 5% więcej.
ponad 20% p defa mniej to nie jest duzo mniejszy? a p atak tak jak mowilem ciut mniejszy (zawsze kilka% ^^)
chyba na -9con build. poza tym glad ma war frenzy, a przez to i lion hearta to trzeba być naprawdę nie poprawnym optymistą by wierzyć że akurat stun wejdzie i da przewagę co najmniej taką jak weapon blockade.. Równie dobrze może mieć i glad oe hummer crusha, zresztą o tym gdzieś czytałem że na niektóre klasy (między innymi zerka) jakiś duelist z retka stosuje tecnike stun (+2x), weapon blockade i zatłuc.
niby tak, ale skoro mowisz o DS na 2x to czemu nie soul breaker...
Nie obraź się bo mówie to żartobliwie ale powiało fanboyem tyrka. Bo przedstawiasz to w takim świetle jak Diego glada vs tyrka tutaj:
szybko sie od niego ucze co?  :P btw trzeba byc realista

edit: ta tylko bedzie zonk jak odbije ta blokade (30% to niemalo)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2009, 06:56:15 pm wysłana przez Kwadrat »

« Odpowiedź #305 dnia: Sierpień 25, 2009, 07:29:43 pm »
niby tak, ale skoro mowisz o DS na 2x to czemu nie soul breaker...

Nie przeczę, że 2x soul breaker jest hax bo na maga albo kamaela to prawie win button, ale przebić się przez 45+ con, LH (80% resista na stuna) i ewentualnie war frenzy (kolejne 20 lub 30 nie mam pewnych danych) jest jednak dość ciężko. A duelist spirit bedzie zawsze dawać daną premię bo to buff nie skill z land rate ^^
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...

• tsubasa fan
« Odpowiedź #306 dnia: Sierpień 25, 2009, 07:58:50 pm »
zawsze jakas szansa^^ nie zaszkodzi uzyc, glad nie bedzie stal na riposte bo to samobojstwo imo

« Odpowiedź #307 dnia: Sierpień 25, 2009, 10:04:27 pm »
zawsze jakas szansa^^ nie zaszkodzi uzyc, glad nie bedzie stal na riposte bo to samobojstwo imo

Tak samo tyrek nie będzie stał na riposte. poza tym ogarnięty tyrek/glad widzi kiedy przeciwnik ma riposte i nie będzie wtedy wrzucał WB/stuna. Swoją drogą ciekawe czy to odbija DoT'a z FOD.

« Odpowiedź #308 dnia: Sierpień 25, 2009, 10:34:57 pm »
Poki co to u nas Kwadrat nie dziala ani enchant duelist spirit, ani skrocony czasu ladownia.Gdyby to dzialalo,to moglo by byc roznie. Co do obszarowek- buster ma bazowo szybszy cast, wiec wychodzi podobnie jak w przypadku tyrka. Nadal jednak ic-set+ogr bardziej do mnie przemawia. Nawet ze skróconym czasem ladowania tyrant wpakuje wiecej skilli w jednostce czasu-i to wystarcza, bo dmg jest praktycznie taki sam(z ds+30, wczesniej to szkoda nawet mowic)
Wiec jak ktoś nie wybotuje się do tego 83, to ma ciężko ;)
...

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #309 dnia: Sierpień 25, 2009, 10:48:41 pm »
A ja jestem fanboyem glada i Ci powiem Rusoma, że glad ma przewalone w takiej walce przed 83 i basta.

Maximum sonic force do duży + dla glada akurat + enchant DS i może szanse się wyrównają.

P.atk se możecie odpuścić bo ma marny wpływ na dmg skilli, zwłaszcza kwestia tych 5% to tyle co nic.

I może i gramy z Kwadratem na loll2j, ale jakbyś poczytał blaha to byś widział, że tyrek w odpowiednim setupie niszczy glada tak więc argumenty że gramy na l2j możesz sobie... (wiesz co :P)

Zresztą piszesz że nie uwierzysz że glad dostaje od tyra póki nie zobaczysz walki z offa, natomiast sam grając na privie i pokonująć tyra gladem uważasz że wszystko jest ok. :oops:

« Odpowiedź #310 dnia: Sierpień 26, 2009, 01:01:51 am »
Nie da się w tej walce powiedzieć że glad wygra i basta, można tak co najmniej powiedzieć o tyrku.
Po prostu jeśli chodzi o glada jest za dużo zdarzeń losowych zatem wystarczy że jedno z nich się zdarzy i gladowi wyskakuje "to village"
Zaraz odezwie się jakiś fanboi glada zatem coś dorzucę xD
zripostowany weapon blockade - 3/10 walk tyrek wygrywa w 100%
stun od tyrka - 1/10 walk wygrwa tyrek w 100% (szansa na wejście stuna wynosi conajmniej 10%, jak nie więcej, zależy od enchantu, ale na słabym enchancie na pewno tyle wyniesie)
Nie wejście weapon blockade 2/10 walk wygrywa w 99% tyrek (zakładając że wchodzi z 80% skutecznością)
Zatem 6/10 walk tyrant wygrywa bez żadnego problemu gdyż po weapon blockade ma naprawdę przekichane.
Zostają 4 walki, więc dajmy na to że 2 wygra glad 2 tyrek, zatem 8:2 dla tyrka. Chyba jasno widać kto w tej walce ma większe szanse.

« Odpowiedź #311 dnia: Sierpień 26, 2009, 01:09:17 am »
tak teoretyzujac mozna zrobic pozytywna wersje dla kazdej klasy :)
stun moze ci w ogóle nie przejsc przez LH/WF bo bedziesz mial za slaby ench, gladowi moze siasc crit ktory cie bardzo zaboli, nie wiem jak to liczyles z weapon blocade ale skoro siada w 80% (z twojego zalozenia) przypadkow czyli 8/10 dla glada i nie odbije sie przez riposte czyli 3/10 z tych 8/10 to stoisz bez broni a glad cie klepie, rownie dobrze glad moze miec bardziej pojechane skille niz ty wiec ciezko powiedziec ze tak wyjdzie jak napisales :) jak mowilem dla kazdej postaci mozna dopisac co sie chce ale to nie o to chodzi tylko o rozpatrzenie bezstronnie kto jakie ma wady/zalety w tej walce bo nigdy nie trafisz jak sie pvp potoczy...
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

• Pochwał: 22

• I dont necessarily agree with everything i say
« Odpowiedź #312 dnia: Sierpień 26, 2009, 01:14:48 am »
Nie da się w tej walce powiedzieć że glad wygra i basta, można tak co najmniej powiedzieć o tyrku.
Po prostu jeśli chodzi o glada jest za dużo zdarzeń losowych zatem wystarczy że jedno z nich się zdarzy i gladowi wyskakuje "to village"
Zaraz odezwie się jakiś fanboi glada zatem coś dorzucę xD
zripostowany weapon blockade - 3/10 walk tyrek wygrywa w 100%
stun od tyrka - 1/10 walk wygrwa tyrek w 100% (szansa na wejście stuna wynosi conajmniej 10%, jak nie więcej, zależy od enchantu, ale na słabym enchancie na pewno tyle wyniesie)
Nie wejście weapon blockade 2/10 walk wygrywa w 99% tyrek (zakładając że wchodzi z 80% skutecznością)
Zatem 6/10 walk tyrant wygrywa bez żadnego problemu gdyż po weapon blockade ma naprawdę przekichane.
Zostają 4 walki, więc dajmy na to że 2 wygra glad 2 tyrek, zatem 8:2 dla tyrka. Chyba jasno widać kto w tej walce ma większe szanse.

...przychodzi SD, Ty lapiesz laga i SD Cie zabija GF  :D
8/10 walk z SD masz laga ;p
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

« Odpowiedź #313 dnia: Sierpień 26, 2009, 01:51:12 am »
Weapon blockade ma chyba 15 sek reuse(moze nawet mniej), dlatego oberwanie nim jest raczej pewne.
...

• tsubasa fan
« Odpowiedź #314 dnia: Sierpień 26, 2009, 10:17:30 am »
w sumie to nie wiem czemu wy mowicie o tym weapon blockade, ze to taki hax. 5 sekund bez broni to nie jest jeszcze porazka, daje to przewage ale bez przesady. po drugie tyrant bedzie uciekal a nie stal w miejscu, wiec dostanie blastera+aoe+moze jeszcze blastera, nie przesadza to o wyniku walki

« Odpowiedź #315 dnia: Sierpień 26, 2009, 10:28:54 am »
w sumie to nie wiem czemu wy mowicie o tym weapon blockade, ze to taki hax. 5 sekund bez broni to nie jest jeszcze porazka, daje to przewage ale bez przesady. po drugie tyrant bedzie uciekal a nie stal w miejscu, wiec dostanie blastera+aoe+moze jeszcze blastera, nie przesadza to o wyniku walki
Disarm daje mozliwosc odnowy cp(bo ty nie bijesz),a za jej czas wyrwiesz 2x strom+blaster(spokojnie).A jak wejdzie na poczatku, to jestes 25% hp w plecy.To zmienia bardzo wiele, do tego po 1 disarmie zaraz mozesz oberwac drugiego. Wiem, jak wygladaja walki z kamaelami- nieraz przez pol walki stoi sie bez broni, tyrant moze skonczyc bardzo podobnie(ofc moze odbic weapon blocade, ale to nadal on bedzie czesciej bez broni)
...

• tsubasa fan
« Odpowiedź #316 dnia: Sierpień 26, 2009, 10:45:32 am »
to teraz sobie wyobraz, ze glad na poczatku walki odbije blokade :P tak jak mowilem za duzo zalezy od szczescia, ale glad musi je miec po swojej stronie imo :>

« Odpowiedź #317 dnia: Sierpień 26, 2009, 11:01:47 am »
to teraz wyobraz sobie ze ani razu na 10 walk nie odbiles blockade i dostawales w-_-'... tylko glad musi miec szczescie?

BTW. Bawi mnie to jak patrzysz na ten temat i starasz sie udowodnic ze tyrek jest zajebisty i koniec  :oops:

• tsubasa fan
« Odpowiedź #318 dnia: Sierpień 26, 2009, 11:05:26 am »
qq?
staram sie udowodnic, ze tyrant wygra, bo zazwyczaj wygra, no ale jak ktos tego nie dostrzega to juz nie moj problem

« Odpowiedź #319 dnia: Sierpień 26, 2009, 11:36:14 am »
nie dostrzegam tego bo kiepskie argumenty rzucasz opierajace sie na szansie, ktora nie zawsze wejdzie a w ten sposob nigdy nie udowodnisz ze tyr>glad bo gladowi tez np. moga wejsc 3 crity pod rzad i beda cie z posadzki skrobali szpachelkami

• tsubasa fan
« Odpowiedź #320 dnia: Sierpień 26, 2009, 03:11:09 pm »
kiepskie argumenty? opierajace sie na szansie? duzo wiekszy p def, wieksza mozliwosc spamowania skilami co za tym idzie wiekszy dps = kiepskie argumenty. znajdz mi jakies argumenty przemawiajace za tym ze to glad wygra, okgo

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #321 dnia: Sierpień 26, 2009, 03:19:50 pm »
Przed 83 jest ciężko, później glad ma większe szanse i ale tak ma przekichane.

Kwadrat ma bardzo trafne argumenty akurat, i zapewniam Was że weapon blockade w takiej walce zostanie użyty w większości przypadków tylko raz bo walka dłużej nie potrwa.

• Banned

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #322 dnia: Sierpień 26, 2009, 03:27:13 pm »
zgadzam się z tobą, glad rzuci tylko 1 weapon blockade, bo na trupa drugi raz już nie zdoła ;)
I'm offline.

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #323 dnia: Sierpień 26, 2009, 07:34:46 pm »
Ehhh... ta dyskusja jest zbędna i tak bo wg niektórych: "tak ma być i ch*j, przebij mój argument biatch" ;)

« Odpowiedź #324 dnia: Sierpień 26, 2009, 10:53:57 pm »
Ehhh... ta dyskusja jest zbędna i tak bo wg niektórych: "tak ma być i ch*j, przebij mój argument biatch" ;)

Bo gadanie że tyrek odbije blokade i tym wygra jest dość zabawnym argumentem. Równie dobrze można powiedzieć że gladowi wejdą 2 kryty z TSS pod rząd = zgon tyrka w butach.