Gladiator vs Tyrant

Zaczęty przez Polgara, Maj 25, 2007, 07:32:12 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

DIO

no wlasnie wydaje mi sie ze tyrant w zwarciu moze byc grozniejszy od glada bo glad bez skili bije jak b*** (cenzura zeby sie feministki nie czepily) a tyrek im wiecej hp traci tym mocniej potrafi przypierniczyc.

problemem w tej walce jest fakt ze glad raczej na 99% bedize mial wiecej cp(jest sens w ogóle uzywac innej broni jak dle*tallum? :D ),do tego bedzie mocniej bil a slabiej obrywal(hvy vs light, no chyba ze glad tez w draco ale chyba najpopularniejszy jest jednak IC secik) wiec tyrant musi to nadrabiac technika walki. (zakladam w miare normalny serwer a nie wszystkie mozliwe bufki u npc bo wtedy troche sie glupio robi i mnostwo technik walki przestaje miec znaczenie) wiec jak nie maja obaj max bufkow (co w 1 vs 1 rzadko sie spotyka glownie chodzi o championa,cov i takie tance itd najprosciej zalozyc bufki z  ch bo takie sie na expowiskach najczesciej spotyka chyba ze ktos ciagnie za soba na dualu SD,SM,DC, warlocka i co tam jeszcze daje bufki :D ) tyrant moze najzwyczajniej przeczekac najgorsze :D czyli podbiega glad wali duelist spirit i warcry(ten na pat cjak pomylilem nazwe sory poprawcie ;> ) i nagle zonk tyrant odpala krolika/wilka robi unik czeka minutke i wraca do bicia z pelna sila a glad musi poczekac na 2 dosc przydatne skile zanim sie ponownie naladuja :D zeby bic maksymalna moca

bez bufkow jeszcze predzej to sie uda (oly) bo glad jeszcze dluzej musi poczekac na reuse skili ;> a arena wcale nie jest taka mala jak sie moze wydawac, do tego probowal ktos kiedys dogonic tyranta na kroliku? :D

Equilibrium

Duelist Spirit się odnowi w 5s po zejściu, a War Cry parę sekund po tym.
Lineage 2 Paradise
#Virtue - Sardemus - proud Gladiator

bula

Cytat: Equilibrium w Grudzień 22, 2007, 04:15:16 PM
przy buffach z CH? napewno?

Equilibrium

+ Greater Swift potion, nie wyobrażam sobie nikogo na 78+ grającego bez tego potka
Lineage 2 Paradise
#Virtue - Sardemus - proud Gladiator

Dev

a ja nie wyobrazam sobie nikogo chodzacego na tym lvl bez bufow lol ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Ryltar

Buffy sa z CH :P

CytatA glad pewnie będzie ze nim leciał żeby tssa/dssa palnąć? Co on nie ma dystansowych?

Jak jest debilem to napewno zreszta teraz graja dzieci C5 gladami to wszystkiego mozna sie spodziewac.

eXtreme

jesli lh zejdzie od czego jest war freenzy 8)
xxx

DIO

Cytat: Equilibrium w Grudzień 22, 2007, 04:15:16 PM

hmm skrocili mu reuse? moze widizalem denne serwery do tej pory (c4/c5) to na kazdym duelist spirit mial reuse tkai jak czas dzialania przy conajmniej dance of fury+berserker spirit a warcry zeby odpalac non stop (w sumie nie dalo rady bez tallum+kes*kesh) to jeszcze champion byl niezbedny, nie no jak skrocony reuse jes tych skili to ta taktyka odpada :D ale jezeli nie byl skaracany reuse tych skili na ch bufkach + atc speed lvl 2 to jest praktyczie nieosiagalne

Scorpion

Na tych buffkach okolo minuty oczekiwania na war cry i okolo 30 sek na duelist spirit-cos kolo tego wychodzi
...

DIO

no i o to mi chodizlo bo przewaga tyranta jest to ze nie tylko nie musi czekac po zakonczeniu ktoregos z totemow zeby mogl go ponownie uzyc ale do tego  ma ich kilka na rozne sytuacje wiec mozna nim pokombinowac, glad ma troche ograniczone pole manewru wiec i technik walki niewiele

O.o do dzisiaj zylem w przeswiadczeniu ze tyrant i glad maja taki sam power skili :D w sumie nawet i ten temat jakby to sugerowal a tu nagle okazuje sie ze nieprawda  :o tyrant ma slabszy power atakow w zwarciu (miedzy tss a huricane jest okolo 1k power roznicy) za to ma mocniejsze ataki dystansowa (juz nie taka roznica ale kilkaste pkt wiecej ma)

Azazull

Witam,

A co w sprawie stun'a dla jednego i drugiego???
Uważam że tyr ma większe szanse na wciśnięcie tego skilla ( ale to moje zdanie ) pisze tak ponieważ w swojej postaci mam enchant skill właśnie na stuna ( większe prawdopodobieństwo wejścia ) na +8 (fartem ale się udało) i nie spotkałem glada z podobnym wzmocnieniem ale muszę przyznać że często na pvp wbijam graczom i robi się wesoło (jedyne wyjątki to tanki a zwłaszcza Destro temu to ciężko wpakować ale to już inna technika walki - przyznam że z nimi oporowo idzie walczyć)
Tylko silni przetrwają!!!

Dod

Cytat: Azazull w Luty 13, 2008, 01:38:48 PM
Witam,

Uważam że tyr ma większe szanse na wciśnięcie tego skilla ( ale to moje zdanie ) pisze tak ponieważ w swojej postaci mam enchant skill właśnie na stuna ( większe prawdopodobieństwo wejścia ) na +8 (fartem ale się udało) i nie spotkałem glada z podobnym wzmocnieniem ale muszę przyznać że często na pvp wbijam graczom i robi się wesoło (jedyne wyjątki to tanki a zwłaszcza Destro temu to ciężko wpakować ale to już inna technika walki - przyznam że z nimi oporowo idzie walczyć)

tylko ze destro to nie tank :mrgreen:

Azazull

Cytat: Dod w Luty 13, 2008, 04:46:26 PM
Cytat: Azazull w Luty 13, 2008, 01:38:48 PM
Witam,

tylko ze destro to nie tank :mrgreen:

Nie chodziło mi o to że destro to tan tylko że jest z nim trudno:) (mój błąd w zdaniu)
Tylko silni przetrwają!!!

SIEKACZBIG

Tyrant wrzuci force barier i ma na 10 s spokój dmg debuffy nic nie wejdzie :D

Kuczi

Zovi

nom tyle ,że glad musi wyciągnąć swój młotek ,albo toporek :/ .
Mam pytanie ,bo mój kolega się cały czas przechwala ,że tyr jest silniejszy (ma większy lvl i sube)ale mi sie wydaje ,że i tak go mocno bije.Teraz mój serwer wchodzi na Interlude i chce się zapytać czy go położę czy nie  :P
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Kuczi

jaki młotek/toporek?   :shock: glad odpala swoje skile tylko z dualami(2 obszarówki można odpalić czymkolwiek
na podobnych lvlach i sprzęcie masz szansę go zabić wszystko zależy od tego jak potraficie grać swoimi postaciami

Dev

CytatMam pytanie ,bo mój kolega się cały czas przechwala ,że tyr jest silniejszy (ma większy lvl i sube)ale mi sie wydaje ,że i tak go mocno bije.Teraz mój serwer wchodzi na Interlude i chce się zapytać czy go położę czy nie 
Combo "bliska masowka, druga masowka, triple sonic slash, double sonic slash i na koniec triple slash (wszystkie na jednym ladowaniu do 7dmiu)" powinny go pozbawic sporo zycia ;]

Scorpion

CytatCombo "bliska masowka, druga masowka, triple sonic slash, double sonic slash i na koniec triple slash (wszystkie na jednym ladowaniu do 7dmiu)" powinny go pozbawic sporo zycia ;]
Spoko, ale po tssie ja bym sie naladowal i aoe+dss dopiero, ale jak kto woli :P

Aaa i na IL glad>tyrant (50% szybszy base refresh rate ftw^^)
...

bula

Cytatbliska masowka, druga masowka, triple sonic slash, double sonic slash i na koniec triple slash (wszystkie na jednym ladowaniu do 7dmiu)"
na jednym zaladowaniu? to wiesz jaki ty uber dmg zadasz z tego DSS'a ? :>

Dev

masowki nie biora zaladowan, tss zada okolo 3k, dss przy takim zaladowaniu okolo 1300, obie masowki po 700~ i ts za 400 ...

Scorpion

Cytatmasowki nie biora zaladowan, tss zada okolo 3k, dss przy takim zaladowaniu okolo 1300, obie masowki po 700~ i ts za 400 ...
Jak tss 3k, to masowki 1k+(taka mała korekta
...

bula

Cytat: Dev w Marzec 14, 2008, 11:52:02 PM
masowki nie biora zaladowan, tss zada okolo 3k, dss przy takim zaladowaniu okolo 1300, obie masowki po 700~ i ts za 400 ...
imho lepiej 4 razy sie doladowac/uzyc rage niz zuzyc DSS ktory najszybszego reuse nie ma :>

TruTherion

Cytat: bula w Marzec 15, 2008, 12:10:03 PM
Cytat: Dev w Marzec 14, 2008, 11:52:02 PM
imho lepiej 4 razy sie doladowac/uzyc rage niz zuzyc DSS ktory najszybszego reuse nie ma :>

Odnawia się podobnie jak Hurricane Tyranta.

Jeż widzę TSS w Tyranta za 3k... A każde naładowanie to ok 20% do obrażeń, więc lepiej się ładować.

Scorpion

Cytateż widzę TSS w Tyranta za 3k...
Jak tyrant nie ma draconica, to dostanie za tyle- chyba, ze bez zerka i na greater shield, to spadnie do 2,2-2,3k. No jeszcze jest ogr, ale ten od IL wzwyz nie jest dobrym pomyslem :D
...