Gladiator vs Tyrant

Zaczęty przez Polgara, Maj 25, 2007, 07:32:12 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

TruTherion

A ładujesz sonic na max po każdym ciosie?

widelec

pisze tss/rage/dss - ładuje sie zawsze na maksa z rage.

TruTherion

Cytat: widelec w Grudzień 28, 2008, 03:55:41 PM
pisze tss/rage/dss - ładuje sie zawsze na maksa z rage.

A DYE jakie masz? I od razu jakie DYE ma ten tyrek?

No i te 100 DMG z TSSa więcej, niż z hurri... Albo ten Tyrek ma jakiś enchant zbroi, hurricane, jakieś cud augu, może ty nie masz kilku poziomów skilli wykupionych :P. Bo powinno być więcej.

widelec

ja mam +5str -5con z stąd podatność na stuna , tyrek +4str -4dex może +5str -5dex

TruTherion

Cytat: widelec w Grudzień 28, 2008, 04:29:34 PM
ja mam +5str -5con z stąd podatność na stuna , tyrek +4str -4dex może +5str -5dex

No to z DYE ma sporą przewagę. Ale i tak chyba masz bug z re-usem skilli i DMG skilli.

widelec

nie jestem pewny na 100% ale chyba jest bug z przelicznikiem dmg ze skili z użyciem shotów. Skill z użyciem shota powinien być x2 a u mnie na servie jest 1,5.

a propo enchantu zbroi - opłaci sie enchantować talluma na +3 wszystkie części, odczuje sie to? Czy nie warto i lepiej założyć enchantowanego maja lub ciułać na IC?

TruTherion

Nawet jak 1,5 to i tak masz sporo w plecy. TSS jest o 30% mocniejszy od Hurri, na dodatek Gladem masz więcej p. atc co też ci te parę procent da.
Z kolei Tyrek ma od ciebie o jakieś 15% wiecej p. defa. Do tego dochodzi brak bonusu za SA u Tyrka.

Co do echantu zbroi. Czemu nie... Jeśli jesteś w klanie z zamkiem to o eaa łatwo, ceny też nie powinny być duże.

Scorpion

CytatAle i tak chyba masz bug z re-usem skilli i DMG skilli.
Nic dodac, nic ujac. Tyrek na ogrze ma marny reuse skilli w porownaniu z gladem(ale imo to i tak najlepszy totem na glada). A i miedzy tss/dss staraj sie bic jak najczesciej obszarowkami, to powinno byc lepiej.Btw jaka nazwa serwera?(jesli można wiedziec ofc)
...

Rusoma

Cytat: widelec w Grudzień 28, 2008, 03:11:52 PM

Cieżko jeszcze widzę walke glada z tyrkiem w Graci, ten nowy skill tyrka z 81 to chyba odpowiednik dss, glad za to dostaje jakiś marny debuff z blokadą broni co by bardziej pasował do tanka niż rasowego dd. Tyrek dostaje o wiele większą przewagę która gniecie glada.

Jak dla Ciebie zablokowanie mu używania broni, że stoi i leje gołymi piąchami przez kilkanaście sekund jest kiepskie to gg 0.o
Cytat: nenef w Luty 07, 2010, 05:05:21 PM
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

Bled

Rusoma

Cytat: Bled w Grudzień 29, 2008, 11:04:41 AM
a moze poprostu uciekac ?:)

Móc może ale ani królika ani wilka bez fistów nie odpali i slow też odpada :P Poza tym glad ma dystansówki więc weapon blockade jest świetnym rozwiązaniem na tyrka (zresztą nie tylko na niego), btw w graci final wchodzi enchant elementarny na skille glada i będzie "ciekawie", Diego nawet już zrobił wyliczenia dmg:
http://www.l2guru.com/forum/showpost.php?p=2913902&postcount=110
Cytat: nenef w Luty 07, 2010, 05:05:21 PM
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

TruTherion

Ciekawe liczby mu powychodziły. No ale nie doliczył resistów.

widelec

:D wracając do tego tyrcia, hurrciane i force blaster mial na +6 zenchancone i dc na +15 więc z stąd taka mała różnica w dmg między tss a hurricane. Poćwiczyłem płynne comba i pierwsze efekty  :P
Walka na selfach bez potków.

PS. pierwszy moj Fraps - nie śmiać sie  :)

http://pl.youtube.com/watch?v=gq0Q2sze7LE

:D :D :D

TruTherion

Gorzej będzie jak SA doda do fistów.

Haseo

Tyrant wygra jak ma lepsze eq lub jak glad to ostatni ćmok.Generalnie zwykle glad wygrywa choć wiadomo, że tyranty mają swoje sposoby jak noszenie hvy i odpalanie ogra co daje p def o ile dobrze pamiętam Diego podawał zestawienia statystyk...Tyrek osiągał w IC +3 większy p def, ale reuse skilli był o ponad sekundę niższy...w każdym razie Glad>Tyrek nie ma bata w uczciwej walce obaj nieźli gracze to glad wygrywa w 95%.

PeBe

Cytat: widelec w Grudzień 29, 2008, 07:56:03 PM
  :D wracając do tego tyrcia, hurrciane i force blaster mial na +6 zenchancone i dc na +15 więc z stąd taka mała różnica w dmg między tss a hurricane. Poćwiczyłem płynne comba i pierwsze efekty  :P
Walka na selfach bez potków.

PS. pierwszy moj Fraps - nie śmiać sie  :)

http://pl.youtube.com/watch?v=gq0Q2sze7LE

:D :D :D
Nawet, nawet Ci te comba wychodzą nieźle, ale na przyszłość - kręć filmy frapsem/gamecamem a nie tym linejdżowym czymś, i wrzucaj na FF

Scorpion

CytatGlad>Tyrek nie ma bata w uczciwej walce obaj nieźli gracze to glad wygrywa w 95%.
Nie do konca, w terenie najpierw run przez minute, żeby selfy gladowi zeszły, potem ic set+ ogre i śmiało można się lać w zwarciu.
...

Haseo

No tak run przez minutę, ale no nie wiem po co ma uciekać i hity gladowi walić jak glad ma ten sam zasięg i blasterem walnie pewnie jeszcze mocniej lub tak samo ? A w zwarciu to ho ho...zwłaszcza jak oboje mają 79 i bariere w takim pvp sytuacja wygląda mniej więcej tak:
Tyrek odpala bariere by w spokoju odpalić zealota i bizona, wtedy glad sobie odbiega i gdy tyrek podbiega już na ''Destroyer mode'' odpala bariere i 30% tyrka to dla glada igraszka na kilka hitów (a tyrek nie będzie miał ogra tylko zapewne bizona).W każdym razie tyrek w tym pvp ma ciężko, ale ma szanse.

Laner

Hasoe on pisał o uciekaniu przez minutę a nie na walce na dystans

Haseo

A sry w takim razie nie przeczytałem ze zrozumieniem...Ale i tak nic nie zmienia według mnie selfy mu się zreusują, a i bez niech tyrek nie ma sporych szans.

TruTherion

Jak Tyrek odpali Zealota i Bizona z barierą to Glad nawet jak odpali też Barrierę to jest w znacznie gorszym położeniu. Przy odpowiednim sprzęcie Hurri + Blaster + pare regularów Tyrka przebija DMG Glada (kiedyś biłem na CH buffie w Glada z MJ za 1k, ale nie wiem jak to odnosi się do końcowych obrażeń), a Barriera daje nam czas na regeneracje CP (jak i Gladowi).

Scorpion

CytatJak Tyrek odpali Zealota i Bizona z barierą to Glad nawet jak odpali też Barrierę to jest w znacznie gorszym położeniu. Przy odpowiednim sprzęcie Hurri + Blaster + pare regularów Tyrka przebija DMG Glada (kiedyś biłem na CH buffie w Glada z MJ za 1k, ale nie wiem jak to odnosi się do końcowych obrażeń), a Barriera daje nam czas na regeneracje CP (jak i Gladowi).
Ja wiem czy w gorszym? Na widok odpalania bariery, glad raczej odbiegnie na sonic move(przynajmniej ja tak robilem), potem wystarczy sie podladowac, odpalic wlasna bariere- w tym momencie tyrek ma 2 wyjscia- albo bije na barierze, albo odbiega. Jak nie odbiegnie, to wyrwie storm+buster+tss i wyglebi. jak odbiegnie, to wyrwie storm+blaster+buster +tss, wiec tym bardziej ma pograne.
Opcja kite przez minute+ogre+ic set i pojscie na wymiane skilli bardziej do mnie przemawia.
...

SknerusKK

Cytat: Scorpion w Styczeń 22, 2009, 01:20:46 PM
to wyrwie storm+buster+tss i wyglebi.
myślisz, że zabijesz tym tyrka który użyje elixiru, spamującego cp poty/ghp/qhp? poza tym tyrek może od razu wjechać na glada na hawku i mu "lekko" cp/hp zbić zanim wejdzie na zealota, o ile będzie musiał

TruTherion

Cytat: SknerusKK w Styczeń 22, 2009, 02:53:09 PM
Cytat: Scorpion w Styczeń 22, 2009, 01:20:46 PM
to wyrwie storm+buster+tss i wyglebi.
myślisz, że zabijesz tym tyrka który użyje elixiru, spamującego cp poty/ghp/qhp? poza tym tyrek może od razu wjechać na glada na hawku i mu "lekko" cp/hp zbić zanim wejdzie na zealota, o ile będzie musiał

Hmm regulary, ewentualnie z hurri i blasterem mają przebić DMG samych skilli na ogrze (tu uwzględniam stosunek otrzymywanych obrażeń)? Jeszcze jakić czas temu bym się pośmiał, ale teraz w związku z attributami, fame i niektórymi bonusami z life stonów i talizmanów mam wątpliwości.

Scorpion

Cytatmyślisz, że zabijesz tym tyrka który użyje elixiru, spamującego cp poty/ghp/qhp?
Jesli nie ma ic-seta, to na 80% tak :)
...